Érdekesség

8 napi szokás, amely ráncokat okozhat

Egyes ártalmatlannak tűnő mindennapi cselekedetek hosszú távon negatív mellékhatásokkal járhatnak a bőrünk számára. Például a vörös hús fogyasztása felgyorsíthatja az öregedési folyamatot, és a fényvédő kihagyása pigmentációhoz és idősebb bőrhöz vezethet.

Kíváncsiak voltunk azokra a kis dolgokra, amelyeket naponta csinálunk, és amelyek szabotálhatják erőfeszítéseinket, hogy fiatalabbá tegyük bőrünket.

1.Rágógumi

Számos rágógumizónak vannak meghatározott mintázatban ráncok a szája körül, és az orvosok úgy vélik, hogy a rágó felelős ezért. Rágáskor túlzottan megterhelhetjük az izmainkat, ez pedig finom ráncokhoz vezethet a száj körül.

2.Futás

Edzés közben a futók zsírt égetnek el a bőrrétegek alatt. A zsírszövet elvesztésétől ráncaik mélyebbé válhatnak. Sőt, sok futó hosszú órákat tölt el a szabadban megfelelő napvédelem nélkül, így a bőrét napsugárzásnak teszi ki. Ha szabadtéri futó vagy, akkor jobb vízálló napvédőt használni, mert az izzadság gyorsabban csökkenti a fényvédő védelmi szintjét.

3.Az okostelefon bámulása

 

A mobiltelefon használatától idő előtt idősebbnek nézhetsz ki. Az orvosszakértők azt gyanítják, hogy a folyamatos lefelé irányuló bámulás a telefon felé több ránchoz vezethet a nyakon, amelyek egyébként nem alakultak volna ki.

4.Napszemüveg mellőzése

Az öregedés látható jeleinek, beleértve a ráncokat is, 80%-át napozás okozza. Amikor hunyorítasz, mélyebbé teszed a szarkalábaid barázdáit. Ha pedig megpróbálsz összpontosítani bármire, fénnyel a szemedben, az elmélyítheti a szemöldököd közötti ráncokat is.

5.Szívószálon keresztül történő ivás

A kávé vagy tea szívószálon keresztül történő elfogyasztása megakadályozhatja, hogy foltok kerüljenek a fogaidra, de ráncok keletkezhetnek az ajkaid körül. Bár ez nem változtatja meg jelentősen az ajkaidat, az ajkak ráncosodására hajlamos embereknek kerülniük kell a szívószál gyakori használatát. Az ismétlődő izommozgások lebontják a száj körüli kollagént, ami újabb ráncokhoz vezet.

6.Alvás az oldaladon

 

Néhány alvási testhelyzet ráncokat okozhat a bőrödön. Ha az oldaladon vagy a hasadon alszol, az arcod a párnádba van nyomva, amitől a bőröd ráncolódik. Az alvási ráncok elkerülésének legjobb módja a háton alvás.

7.Alvómaszk viselése

A szem körüli bőr nagyon finom és hajlamos a károsodásra. Egyes alvómaszkok traumatizálhatják és gyulladást okozhatnak, ami végül ráncokat okozhat. Ha alvómaszkot viselsz éjszaka, győződj meg róla, hogy laza, és nem húzza vagy nyújtja a bőrt.

8.Kontaktlencse viselése

Amikor betesszük a kontaktlencséket, gyakran felemeljük a szemünket. Ez az ismétlődő mozgás a homlokunkon lévő bőr ráncosodását okozza. A szemüvegektől eltérően a kontaktlencsék nem védik a szem körüli bőrt az UV-sugaraktól, ami végül ráncokhoz és a bőr elvékonyodásához vezet.

Vannak ilyen szokásaid? Észrevetted, hogy ezek hogyan hatnak a bőrödre?