Érdekesség

7 hihetetlen sziget, ahol az emberek csak vendégek

Bár a legtöbb helyen az emberek és az állatok egyformán élnek, néhány szigeten a vadon élő állatok visszavették az irányítást. Ezeken a helyeken az olyan állatok, mint a macskák, szarvasok vagy nyulak gyakran nagyobb számban élnek, mint az emberek, és életterük nem korlátozódik néhány rezervátumra. Ehelyett szabadon kószálnak a szigetek utcáin és parkjaiban, félelem nélkül érintkeznek a turistákkal és a helyiekkel.

Kíváncsivá tettek minket az állatok által elözönlött szigetek, és szeretnénk megmutatni neked néhányat a leglenyűgözőbbek közül.

1. Disznósziget (Bahamák)

A szokatlan sziget a Bahamák Exuma körzetében található, és nem lakják emberek. Viszont sok disznó él itt, bár nem őshonosak a szigeten, és senki sem tudja biztosan, hogyan kerültek oda.

A disznók, akik úgy élnek itt, mintha vakáción lennének, az óceánban úszva és a parton napozva töltik napjaikat, a Pig Beach turistalátványossággá vált. Bár nem háziállatok, a disznók barátságosak, és mind a helyiek, mind a látogatók gondoskodnak róluk, ételt és rágcsálnivalót adva nekik.

2. Szarvas-sziget (Miyajima)

Ez a kis sziget Japán egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága. Bár csak körülbelül 1500 ember lakja, mégis rengetegen akarnak ide látogatni minden évben. A sziget varázsának részét képezik az utcákon szabadon kószáló vad szarvasok. Az állatokat a japán törvények védik, és több mint 500 pélány él belőlük Mijajimán.

Ami meglephet, ha úgy döntesz, hogy ellátogatsz erre a szigetre, hogy a szarvasok nem félénk, félős teremtmények. Bár a látogatókat figyelmeztetik, hogy ne ingereljék vagy érintsék meg őket, a szarvasok kereshetik a társaságodat. Gyakran megnézik a turisták táskáját, hogy van-e nassolnivalójuk, és szívesen készítenek velük egy szelfit is.

3. Nyuszi-sziget (Ōkunoshima)

A Nyuszisziget egy másik hely, amely tökéletes, ha szeretnél rengeteg aranyos, szőrös teremtményt látni. Senki sem tudja pontosan, hogyan lett ilyen nagy a nyúlpopuláció, de jelenleg közel 1000 nyúl él a szigeten. A nyuszik nagyon barátságosak, és gyakran jönnek a te rágcsálnivalódat is megkeresni.

Néhány évvel ezelőtt egy videó terjedt el, amelyen egy nő látható, akit elözönlött egy csomó nyuszi. Azóta megduplázódott a sziget éves látogatóinak száma, íme, mit mondott 2 közülük a látogatásról.

„Nyulak vannak mindenhol. És ha adsz nekik pelletet, akkor ráveheted őket, hogy pózoljanak.” – SebNL/reddit
„Elképesztő volt! A nyulak annyira szelídek, amint leszállsz a hajóról, elárasztanak az élelmet akaró cukiságok.” – muffinator/reddit

4. Majomsziget (Sarushima)

Ez a hely egészen más, mint a többi japán állatsziget. Bár Sarushima egy legendás fehér majomról kapta a nevét, amely egy bajba jutott papot vezetett biztonságba, jelenleg nem élnek itt majmok. A szigetet emberek sem lakják, de sokan azért jönnek ide, hogy megnézzék strandjait és történelmi romjait.

Ha vadon élő majmokat szeretnél látni Japánban, a hómajmok (más néven japán makákók) számos nemzeti parkban megtalálhatók. Az olyan helyeken, mint az Awajishima Majom Központ, az állatok természetes környezetben élnek, és néhány szarvassal osztoznak a területükön.

5. Delfin-sziget (Mikurajima)

Ez a távoli sziget Tokióhoz közel található, és a turisták vadon élő delfineket figyelhetnek meg, sőt, akár együtt is úszhatnak velük az óceánban. Mikurajima egyéb látnivalókban is nagyon gazdag, többek között egy vulkanikus hegyet és az ember által érintetlennek tűnő strandokat is találunk itt. A szigeten több mint 100 delfin él és kóborol szabadon. És elég barátságosak ahhoz, hogy megengedjék a turistáknak, hogy egy egyszeri élmény részeként együtt ússzanak velük.

6. Macskasziget (Aoshima)

Japánnak számos macskaszigete van, és Aoshima minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb. Mindegyik szigeten jóval több macskaféle él, mint ember, és a macskák száma 6:1 arányban meghaladja az emberekét. Mint a legtöbb állatszigeten, az állatok (macskák) keresik az emberi társaságot, és nagyon barátságosak.

2016-ban a sziget lakói a Twitteren arra kérték a netezőket, hogy adományozzanak ételt a macskáknak, mivel már nem tudták, mivel etessék őket. Alig néhány nappal később a helyieknek meg kellett kérniük az embereket, hogy ne küldjenek több ételadományt, mert már annyit kaptak, hogy már nem volt hol tárolniuk.

Ahogy egy Reddit-felhasználó leírta, a macskák örülnek, ha emberi barátokat szereznek. „Találtam egy szigetet, ahol több macska van, mint ember. Azt hiszem, megkedveltek.” – ZeVinge/reddit

7. Pingvin-sziget (Ausztrália)

A Pingvin-sziget kis távolságra van az ausztráliai Perth-től, és komppal érhető el. Egy kis pingvinkolóniának már több száz éve van itt otthona. A szigeten élő madarak a világ legkisebb pingvinfajának számítanak, és a Vadvédelmi törvény értelmében védelem alatt állnak.

A kis pingvinek idejük nagy részét a környező óceán sekélyebb részein töltik, és más állatokkal, például oroszlánfókákkal, pelikánokkal és delfinekkel együtt lakják a szigetet. Bár meglehetősen félénk teremtmények, a látogatók találkozhatnak velük, sőt bizonyos helyeken és időpontokban meg is etethetik őket.

Melyik a legérdekesebb hely, ahol valaha jártál? Szívesen ellátogatnál valamelyik állatszigetre?

via