Érdekesség

10 híresség, akiknek minimálbéres állásuk volt

A sikerhez vezető út nem mindenkinek könnyű, és ez alól a hírességek sem kivételek. Igen, néhányuknak szerencséje volt, hogy a születésükkor megütötte a lottó főnyereményt, másoknak azonban gondnokként kellett dolgozniuk ahhoz, hogy elérjék azt, amire ma képesek.

Mi nagyon szerettük volna megtudni, hogy néhány híresség mit dolgozott, mielőtt híressé vált, és annyira inspiráltak minket a történeteik, hogy nem tudtuk megállni, hogy ne osszuk meg őket veletek.

1. Chris Pratt egy Bubba Gump Shrimp étteremben dolgozott.

Amikor 19 éves volt, Chris Pratt egy furgonban lakott, és felszolgálóként dolgozott. 20 évvel később az Instagram-oldalára posztolt egy képet, amelyen a Bubba Gump Shrimp étteremlánc egyik éttermében vacsorázik, és azt írta: „Minden alkalommal, amikor visszamegyek, eszembe jut az a több ezer garnéla, amit az emberek tányérjáról ettem meg visszafelé a konyhába”.

2. Jim Carrey gondnokként dolgozott.

Jim Carrey először stand-up komikusként debütált, amikor mindössze 15 éves volt. Akkoriban azonban még nem tudott megélni belőle. És mivel Carrey és a családja akkoriban egy furgonban élt, hogy anyagilag eltartsa őket, azon a napon, amikor 16 éves lett, gondnokként kezdett dolgozni egy gyárban.

Carrey otthagyta a középiskolát, és 2 évig dolgozott a gyárban, mígnem egy nap sikerült megélnie abból, hogy profi komikusként dolgozott.

3. Julia Roberts a Baskin-Robbinsban dolgozott.

Mielőtt világhírű színésznő lett, Julia Roberts fagylaltárusként dolgozott. Az ottani munkája során megkeresett pénzből Roberts ki tudta fizetni a színészképzéseket, amelyekre járt.

4. Brad Pitt csirke kabalaként dolgozott.

Csirkének öltözve Brad Pitt egy transzparenssel integetett, hogy a helyi El Pollo Loco étterembe csalogassa a vendégeket. Egy interjúban Pitt elárulta, hogy nem szégyellte a jelmez viselését, mondván: „Az embernek enni kell”.

5. Michelle Pfeiffer pénztárosként dolgozott.

Michelle Pfeiffer már 14 éves korában elkezdett részmunkaidőben dolgozni. Az egyik munkája az volt, hogy pénztárosként dolgozott egy szupermarketben. Ezt azonban nem élvezte, és végül elárulta: „Amikor a bevásárlást ellenőriztem, egyszerűen frusztrált voltam. Valamit csinálni akartam. Így végül megkérdeztem magamtól, hogy mi az, amit csinálni akarok”. Ekkor jött rá Pfeiffer, hogy színészkedni akar.

6. Jake Gyllenhaal vízimentőként dolgozott.

Mielőtt sikeres színész lett, Jake Gyllenhaal a strandon vigyázott az úszókra. Amíg szolgálatban volt, nem történt komolyabb incidens. Azonban mégis megesett, hogy egy embernek jól jött Gyllenhaal. Egy úszót megcsípett egy medúza, és Gyllenhaal segített enyhíteni a fájdalmát.

7. Hugh Jackman bulibohócként dolgozott.

Mielőtt Hugh Jackman színészi karrierbe kezdett volna, gyerekeket szórakoztatott bulikon. Jackman azonban bevallotta, hogy nagyon rosszul bűvészkedett, és egy interjúban elárulta: „Én voltam Coco, a bohóc, és nem tudtam semmilyen bűvésztrükköt, és emlékszem, hogy egy 6 éves gyerek felállt egy partin, és azt mondta: ’Anyu, ez a bohóc szörnyű, nem tud semmilyen trükköt’, és igaza volt”.

8. Eva Longoria a Wendy’s-ben dolgozott.

Amikor Eva Longoria 15 éves volt, egy quinceañera ruhát szeretett volna (ez az a ruha, amit a lányok Latin-Amerikában a 15. születésnapjukra viselnek). Sajnos Longoria szülei nem engedhették meg maguknak, ezért a lány a Wendy’s gyorsétteremben kapott munkát, és maga fizette ki a ruhát.

9. James Franco a McDonald’s-ban dolgozott.

Miután otthagyta az UCLA-t, James Franco-t kirúgták egy golfpályáról és egy kávézóból. A szülei anyagilag elzárkóztak tőle, és nehezen talált színészi munkát. Ekkor kezdett el dolgozni egy McDonald’s autós kiszolgálóban Los Angelesben.

Miközben ott dolgozott, Franco a külföldi akcentusát gyakorolta a vásárlókon, és megette a szemétbe kerülő sajtburgert. Egy interjúban elárulta: „A McDonald’s ott volt nekem, amikor senki más nem volt ott.”

10. Megan Fox egy turmixokat árusító üzletben dolgozott.

Megan Fox általában a kassza mögött dolgozott, de nem csak ezt tette. Hetente egyszer az egyik alkalmazottnak gyümölcsnek kellett beöltöznie, Fox pedig egy óriási banán volt.

Szerinted ezek a munkahelyek segítettek ezeknek a színészeknek abban, hogy azok legyenek, akik ma? Melyik volt az a munka, amelyik segített abban, hogy azzá válj, aki most vagy?

via