Érdekesség Nők

7 híresség, akik kegyetlenül őszinték a menopauzával kapcsolatban

A menopauza a változások időszaka, ami a nők hangulatát, hormonjait, agyát és testét illeti. Az utolsó menstruáció után 12 hónappal következik be, és általában az ötvenes éveinkben kezdődik. Megterhelő lehet, de nem feltétlenül kell, hogy rossz dolog legyen.

Az olyan hírességek, mint Phyllis Logan, mindvégig pozitívak maradnak, és egészségesen kezelik az átmenetet. A kutatások azt mutatják, hogy az is fontos, hogy időt töltsünk a barátainkkal, és olyan tevékenységekben vegyünk részt, amelyeket élvezünk.

1. Angelina Jolie

Angelina Jolie azt állítja, hogy neki nem volt szörnyű reakciója a menopauzára, és hogy nagyon szerencsés. Öregebbnek érzi magát, de megnyugszik, ahogy öregszik, és azt mondja: „Valójában imádok a változó korban lenni. Nem akarok újra fiatal lenni”.

Egy szerencsétlen eseménysorozaton ment keresztül, ami miatt korábban került a változó korba, de mégis mindig pozitív marad. „De nyugodtan viselem, bármi is jön, nem azért, mert erős vagyok, hanem mert ez az élet része” – mondta a színésznő. Bátorsága bizonyítja, hogy a gondolkodásmód valóban az egyik legfontosabb tényezője az egészséges, teljes életnek.

2. Gillian Anderson

Gillian Anderson sokáig depresszióban szenvedett, és amikor betöltötte a 46. életévét, beköszöntött a menopauza, és úgy érezte, hogy az élete darabokra hullik. Saját bevallása szerint általában sok mindent képes egyensúlyban tartani, de a perimenopauza miatt teljesen túlterheltnek érezte magát. „Úgy éreztem, mintha valaki más vette volna át az irányítást az agyam felett” – vallotta be a színésznő.

Anderson szerint mind a menopauzát, mind a perimenopauzát ünnepelni, elfogadni, elismerni és tisztelni kell. „Hogy ne érezzük úgy, hogy megőrülünk, vagy egyedül vagyunk bármelyik tünetünkkel”.

3. Taraji P. Henson

Taraji P. Henson hangulata eleinte lefelé változott, és nagyon rosszul és levertnek érezte magát, ” a semmiből, mint még soha „. Nem tudta, hogy ez a menopauza miatt van, de aztán felkeresett egy orvost, és megtanulta, hogyan kezelje a hullámvölgyeket. Ezt úgy dolgozta fel, hogy beszélt magával, és szerinte nagyon fontos, hogy ezt tegye, hogy a dolgok rendeződjenek.

4. Phyllis Logan

Phyllis Logannél a negyvenes évei közepén kezdődött el a menopauza, így már eltelt egy kis idő az első tünetek megjelenése óta. „Nagyon sok embert érint. És minél idősebb leszel, annál több embert ismersz, aki szenved” – magyarázta.

Logan nagyon pozitívan áll a karrierjéhez, ha a koráról van szó. Úgy véli, hogy mindig van hely a 60+, 70+ nők számára, és azt mondta: „Egyelőre elég pozitívan érzem magam”.

5. Julie Walters

A Harry Potter-filmek forgatása idején Julie-nak nehézséget okozott a színészkedés, mert a hőhullámok miatt nagyon fáradt volt. A menopauza azonban ennek ellenére óriási megkönnyebbülést jelentett számára, ahogyan magyarázza: „Felszabadító mind átmenni rajta, mind kijönni a másik oldalon”.

Azt állítja, hogy az életben a dolgokkal foglalkozni kell, és mindent a lehető legjobban kell kezelni. Ha egészséges módon kezeljük a dolgokat, akkor jobb emberként kerülhetünk ki belőle. Sokkal több energiája is van, mint az ötvenes évei elején, a menopauza előtt.

6. Pamela Anderson

Pamela Anderson nagyon érzékeny volt a menopauza alatt. Nagyon magányosnak és hormonálisnak is érezte magát, sok hőhullámon és hangulatingadozáson ment keresztül. Érezte a testében a változást, és elkezdte magát „nagyon költőinek, nagyon sötétnek és álmodozónak” érezni. Azt állítja, hogy édesanyjának is nagyon nehéz volt az övé.

7. Helena Bonham Carter

Helena Bonham Carter azt állítja, hogy fiatal nőként neki sosem voltak igazán mellei. De amint beköszöntött a menopauza, elkezdtek nőni, ahogy bevallotta: „Ez a menopauza egyetlen előnye”. Azonban azt kívánta, bárcsak ne tűnnének ki annyira.

Amikor Carter betöltötte az 50. életévét, aggódott, hogy az élete elkezd lejtőre kerülni. Azonban ennek épp az ellenkezője történt vele, és állítása szerint soha nem volt még ilyen boldog és kiteljesedett.

Te mit gondolsz a menopauzáról? Milyen tüneteket tapasztaltál?

via