Életmód

7 módja annak, hogyan ápold a lábaidat, miután egész nap cipeltek téged

Az emberi lábfejben körülbelül 29 izom található. És egy nehéz munkanap vagy hosszú ideig tartó állás után úgy tűnhet, mintha mindegyikük sikítana.

Mi nagyon jól megértjük ezt az érzést, és segíthetünk kezelni. A következő tippek segítségével kényeztetheted magadat és lazíthatsz – a lábaid pedig később hálásak lesznek érte.

1. Próbálj ki egy szenzoros sétát.

A szenzoros séta olyan tevékenység, amikor mezítláb járkálsz különböző textúrákon. Vannak olyan parkok, amelyekben kerek köveket, fakérget, leveleket és füvet kombinálnak, így pihentető érzést nyújtanak, miközben különböző anyagokon lépkedsz.

Ezt bekötött szemmel is kipróbálhatod, ha füvön vagy puha szőnyegen sétálsz, hogy magadnak és a lábadnak is pihentető, kényelmes élményt nyújts.

2. Hámlaszd a lábadat.

A sima lábakért próbálj meg kombinálni egy kellemes talpmasszázst némi hámlasztással. Fürdés közben használj egy hámlasztószert, például bőrradírt vagy habkövet, és finoman masszírozd be vele a lábadat. Ez nagyszerű azoknak, akik próbálják elkerülni a bőrkeményedéseket és a repedéseket a sarkukon.

Ezután öblítsd le őket meleg vízzel, és hidratáld az újonnan puha lábadat.

3. Masszírozd teniszlabdával.

Ha szükséged van egy pihentető masszázsra, de azonnali megkönnyebbülésre vágysz egy hosszú munkanap után, akkor itt a megoldás számodra. Amire szükséged van, az vagy egy henger, vagy egy teniszlabda. A talpaddal finoman csúsztasd előre-hátra a labdát, hogy kellemes masszázst kapj, ami ellazíthatja a térd ínjaidat.

Ez segít megelőzni a görcsöket, oldja a feszültséget, és ellazulást nyújt!

4. Tornáztasd meg a lábadat!

A lábad erősítése érdekében próbáld meg nyújtani és tornáztatni. Van egy nagyon egyszerű gyakorlat, amit kipróbálhatsz.

Helyezz egy kis törülközőt a földre – a legjobb egy sima felület.
Helyezd a lábad a törölköző végére, a talpadat hagyd a törölköző szövetén.
Nyomd a sarkadat a törölközőre, és a lábujjaidat a szövetet összecsípve görbítsd befelé.

5. Használj jeget.

Ha a sarkad fáj vagy duzzadtnak tűnik, jó eséllyel valamilyen gyulladással küzdesz. Ha ez történik, próbálj meg jeget vagy egy csomag fagyasztott zöldséget csomagolni egy törölközőbe, és 15 percig tedd a lábadra. Ha a fájdalom továbbra is fennáll, fordulj orvoshoz, hogy megtudd lábaid és egészséged kezelésének egyéb módjait.

6. Próbáld ki a banánpasztát.

Ha úgy érzed, hogy a lábad fáradt és pedikűrre van szükséged, a gyógyír a konyhádban lehet. A banánpaszta receptje meglehetősen egyszerű.

Egy tálban vagy tányérban pépesítsd össze a banánt, hogy pasztává álljon össze.
Áztasd a lábadat meleg vízben.
Vedd ki az egyik lábadat a vízből, és masszírozd be a pasztával, egészen a vádlidig beborítva a lábadat. Csináld ezt körkörös mozdulatokkal 4 percig.
Öblítsd le, és ismételd meg ugyanezt a másik lábaddal is.

7. Vágd le a körmeidet.

Érezted már, hogy fájnak a lábujjaid egy cipőben töltött hosszú nap után? Jó eséllyel a lábkörmeid túl hosszúak lehetnek. Ha a körmeid folyamatosan hozzányomódnak a lábbelihez, akkor a végén sérülést, megvastagodott körmöket, bőrkeményedést és akár fájdalmat is tapasztalhatsz.

Ne aggódj, a megoldás egyszerű. A körmök mérsékelt hosszúságúra vágása, tisztítása és az éles szélek lecsiszolása segít megőrizni a körmök és a láb többi részének egészségét és fájdalommentességét.

Melyik tipp tetszett a legjobban ezek közül? Mi a jellemző éjszakai lábápolási rutinod?