Érdekesség

7 testi jellemző, amelyek miatt valójában nem kell aggódnunk

Az emberek sztereotípiákat alkotnak, majd később szenvedhetnek tőlük. A közösségi média tele van tökéletes, photoshoppolt testekről készült fotókkal. A filterek megszokottá válnak az életünkben, pedig mindenki egyedi és különleges. Tökéletlen vagy, és gyönyörű vagy.

Mi támogatjuk azt a véleményt, hogy még a ráncoktól is lehetsz csinos, és megosztjuk a többi olyan tulajdonságot, amit nem kell szégyellni.

1. Sötét karikák a szem alatt

A statisztikák szerint minden negyedik amerikaiból egynek van valamilyen bőrhibája. Ez normális, hiszen élő emberek vagyunk, akiket stressz érhet. Természetesen sminkkel elrejtheted a tökéletlenségeket, de ne feledd, hogy amúgy is gyönyörű vagy. Semmi bűn nincs abban, ha időnként természetesen mutatkozol. A bőrödnek is szüksége van egy kis pihenésre.

2. Ritkás szemöldök

A szemöldök formája divat kérdése. Ma a vastag szemöldök a trendi, holnap pedig lehet, hogy olyan vékony vonalakat csinálnak belőle, mint amilyeneket Greta Garbo viselt.
A kutatók szerint a ritkás szemöldök alacsony önbizalmat és érzelmi nyomást okozhat. De ez megint csak az a kép, amit a társadalom rajzol körénk, és arra késztet, hogy kövessünk bizonyos trendeket. Bármilyen természetes formád is van, az gyönyörű.

3. Szőrös karok

A szőrtelen karok a tizenkilencedik században váltak trenddé Charles Darwin evolúciós elmélete miatt, amely azt állította, hogy ez a felsőbbrendűség jele.
Kutatások kimutatták, hogy napjainkban a nők testszőrzetének eltávolítását társadalmi nyomás is motiválhatja. Ez azonban lehet saját döntés is, és csak te döntöd el, hogy szükség van-e a testszőrzet eltávolítására.

4. Petyhüdt, sötét térdrész

A megereszkedett bőr a térdeken teljesen normális, és az ízület feletti bőr megnyúlása okozza. Minél többet térdelsz vagy hajlítod a lábad (például ha sportolsz), annál nagyobb az esélye, hogy a bőr megnyúlik.

5. Rövid körmök

Képzeld el, ha mindenkinek ugyanolyan lenne az arca. Unalmas lenne, mert az embereknek szükségük van a változatosságra és a választékra. Ez benne van a pszichológiánkban. És ha inkább hosszú körmeid vannak, valaki azt gondolhatja, hogy a rövid körmök aranyosabbak.

6. Vékony ajkak

A különböző rasszoknak eltérő az ajkaik átlagos mérete. Például a kínai nőknek van a legvastagabb alsó ajkuk, valamint nekik a legnagyobb felső ajkuk térfogata is. Nem kell szégyellni, ha vékonyak az ajkaid, egyszerűen csak egyénivé tesz.

7. X-alakú és O-alakú lábak

A perfekcionizmus növekedése nem azt jelenti, hogy minden generáció egyre tökéletesebb lesz. Valójában az ellenkezőjét is jelentheti. Egyre betegebbek és szomorúbbak leszünk attól, hogy megpróbáljuk elérni ezeket az ideális normákat.
Úgy tűnik, a tudósok azt próbálják elmondani nekünk, hogy tökéletesnek lenni nem is olyan szórakoztató, mint gondolnánk. Ugyanez vonatkozik a lábak formájára is. A természet változó, és ez normális.

Mit szeretsz magadban a legjobban? Mit gondolsz a karjaid leborotválásáról? Szükséges ez manapság?