Érdekesség

8 alkalom, amikor a királyi család tagjai egyetlen ruhadarabbal nyilatkoztak

Valószínűleg mindenki tudja, hogy Erzsébet királynő szereti az egyszínű megjelenést. A királyi családtagok azonban nem mindig választanak ilyen egyszerű, egyenes mintákat. Néha egy-egy fontos állásfoglalás áll az uralkodók által választott ruhadarabok mögött.

Kiderítettük, hogy milyen jelentés rejlik 8 brit királyi ruhadarab mögött. Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogy Diana hercegnő milyen márkát nem volt hajlandó viselni, nézd meg a bónusz részt.

1. Erzsébet királynő tiszteleg Fülöp herceg előtt.

Néhány héttel ezelőtt őfelsége, a királynő részt vett az első nyilvános eseményen férje, Fülöp herceg halála óta. A királynő egy kék kabátot viselt sárga virágos gallérral, egy hozzá illő, szintén sárga virágokkal megszórt ruha fölött. Erzsébet királynő ezzel a ruhaválasztással tisztelgett a néhai Fülöp herceg előtt, hiszen ugyanezt a ruhát viselte, amikor néhai férje a kilencvenkilencedik születésnapját ünnepelte.

2. Kate Middleton támogatását fejezte ki a #MeToo mozgalom mellett.

A 2018-as BAFTA-díjátadónak volt egy meghatározott dress code-ja, amelyet a hírességeknek ajánlott viselniük. Ez pedig bármi volt, ami fekete színű, a #MeToo mozgalom támogatásának jelképeként. A monarchia képviselőjeként Kate Middletonnak távol kellett volna maradnia a politikai nézetek megjelenítésétől. Azonban a zöld ruhája fölött, amelyet Jenny Packham tervezett, Middleton egy fekete övet viselt a mozgalomra való esetleges bólintásként.

3. Meghan Markle tiszteli a szüfrazsetteket (a nők választójogáért harcolókat).

2019-ben Meghan Markle-nek részt kellett vennie egy kerekasztal beszélgetésen a londoni King’s College-ban, amelyet a nemzetközi nőnapnak szenteltek. A megjelenés, amit az eseményre választott, minden volt, csak nem véletlen. A fekete ruhát, amelyen csupa fehér színű díszek voltak, azért választotta, hogy tisztelegjen a szüfrazsett mozgalom előtt.

4. Diana hercegnő bosszúruhája

Az összeállítás legikonikusabb ruhája valószínűleg Diana hercegnő „bosszúruhája”.

A ruhát 1994. június 29-én viselte egy adománygyűjtő vacsorán, amelyre Diana eredetileg nem szándékozott elmenni. Azonban közvetlenül a vacsora előtt levetítettek egy dokumentumfilmet, amelyben volt férje, Károly herceg bevallotta, hogy házasságuk alatt hűtlen volt Dianához. Így Diana egy lenyűgöző, nem éppen szerény kis fekete ruhában érkezett a vacsorára. A ruhát azonnal „bosszúnak” nyilvánították az interjú miatt, és azóta Diana egyik leghíresebb ruhájává vált.

5. Meghan Markle esküvői fátyla a Nemzetközösség országaira utal.

Ő és Harry herceg esküvőjén Meghan Markle egy Givenchy-ruhát viselt. A fátylat azonban a brit tervező, Clare Waight Keller tervezte. Meghan azt kérte, hogy a fátyla a Nemzetközösség mind az 53 országára utaljon. Olyan díszek voltak rajta, amelyek az 53 országból mindegyiknek a növényvilágát ábrázolták.

6. Kate Middleton tiszteleg az általa meglátogatott országok előtt.

Kate és férje számos körútja során a hercegné gyakran az öltözködésével is tiszteletet mutat a meglátogatott országok iránt – ruháinak színválasztása gyakran utal az adott ország nemzeti színeire. A 2017-es lengyelországi látogatása során Kate fehér ruhát viselt piros táskával, utalva ezzel Lengyelország zászlajának színeire. Kanadai körútja során pedig vörös ruháját juharlevéllel díszítette.

7. Kate Middleton ruhája Diana hercegnő emlékére készült.

2017-ben, Diana hercegnő halálának huszadik évfordulóján Kate Middleton úgy döntött, hogy ruhájával Lady Di előtt tiszteleg. Egy zöld, hosszú ujjú ruhát viselt – ugyanolyan típusú ruhát, mint amilyet Diana hercegnő is gyakran hordott. Emellett Kate ruháját pipacsokkal szórták meg, mely virágok Nagy-Britanniában az emlékezés szimbólumai.

8. Beatrice hercegnő támogatja a cyberbullying (online bántalmazás) elleni kampányt.

2018-ban Beatrice hercegnő egy gyönyörű virágszínű ruhában vett részt a Chelsea Flower Show-n. Emellett a hercegnő egy kis fekete táskát tartott a kezében, amire egy egyedi felirat volt írva: „Be cool, be nice” (Légy menő, légy kedves). Ez a szlogen a Beatrice által támogatott, cyberbullying elleni kampány szlogenje.

Bónusz: Diana hercegnő nem volt hajlandó Chanelt viselni.

Diana hercegnő számos turnéja és eseménye során számos különböző tervező ruháit viselte. Volt azonban egy márka, amit Lady Di nem akart viselni.

Jayson Brunsdon ausztrál tervező, aki segített kiválasztani Diana ruhatárát az utolsó, 1996-os ausztráliai útja során, megosztotta a történetet, amikor Di hercegnő nem volt hajlandó a Chanel logóját viselni, miután elvált Károly hercegtől. Felidézte, hogy Diana Versace-ruhájához keresett cipőt, és Brunsdon azt javasolta, hogy próbálja ki a Chanel cipőit. „Azt mondta: ‘Nem, nem viselhetem az összekapcsolt C-t, a dupla C-t.’ Megkérdeztem, miért, mire ő: ‘Ez Camilla és Charles'” – osztotta meg Brunsdon.

Te tudtál a királyi családok öltözékei mögött álló nyilatkozatokról? Melyik tetszett a legjobban?