Érdekesség Film

8 alkalom, amikor a színészek felfedték a forgatáson történt furcsa dolgokat

Kedvenc filmjeink és sorozataink képesek néhány óra vagy epizód alatt álomszerű utazásra vinni minket. Mégis gyakran elfelejtjük, hogy kedvenc filmjeink kulisszái mögött hónapokig tartó előkészületek állnak. Néha a filmkészítés során bekövetkező események legalább annyira meghökkentőek vagy drámaiak, mint maga a film vagy sorozat. És szerencsére néhány színész nyitott arra, hogy ezeket megossza velünk.

Nem tudunk betelni azzal a titokzatos és lenyűgöző aurával, amely a forgatásokon zajló életet övezi. Megosztunk 8 mozi- és tévéklasszikusról kevéssé ismert tényeket, amelyeket maguk a főszereplők árultak el.

1. Nehéz dolga volt a Jóbarátok alatt a testalkata miatt.

Különös ötleteivel és pozitív hozzáállásával nem tudtuk megállni, hogy ne kötődjünk Phoebe Buffayhez, a Jóbarátok egyik főszereplőjéhez. A színésznő, Lisa Kudrow azonban nemrég nyíltan beszélt a forgatáson töltött életéről: ”A próbák nem voltak szórakoztatóak”. A 170 centi magas sztár elmondta, hogy a testalkata ”más”, mint a társaié, és hogy ”nagyobb” volt náluk, ami miatt néha kényelmetlenül érezte magát a karaktere ruháiban.

2. A Titanic forgatásán a hosszú munkaidő miatt Leonardo Dicaprio rosszul érezte magát a forgatáson.

Jack és Rose szerelmi története örökkévaló, de úgy tűnik, hogy minden idők egyik legnagyobb bevételt hozó filmjének elkészítése nem volt egyszerű folyamat. Egy interjúból kiderült, hogy a főszereplő, Leonardo DiCaprio panaszkodott a film „fárasztó forgatására és arra, hogy mennyire nyomorultul érezte magát”. Nemrég Kate Winslet is elismerte, hogy a forgatás „nem volt kellemes” egyikük számára sem, de „mindannyian együtt voltak benne”, még ha a munkaidő hosszú is volt.

3. Will Smith beleszeretett színésztársába, amikor még házas volt első feleségével.

Will Smith a memoárjában elárulta, hogy 1993-ban a 6szoros ölelés című vígjáték-dráma forgatása közben, beleszeretett a sztár társába, Stockard Channingbe, és a forgatáson kívül is megmaradt a szerepében. Az akkor frissen házas Smithnek nemrég született egy kisfia, és a nála 24 évvel idősebb színésznővel a kapcsolata szigorúan szakmai maradt.

4. A Jóbarátok újraegyesítése élete „legnehezebb időszakára” emlékeztette.

Csak elképzelni tudjuk, milyen nosztalgikus és érzelmes lehetett a Jóbarátok 6 főszereplője számára, hogy 17 év után újra összejöttek a forgatáson. Jennifer Aniston pedig bevallotta, hogy nehéz volt az ”időutazás”. Sőt, a színésznő, aki 10 évig alakította a társaságkedvelő Rachel Greent, elárulta, hogy hirtelen eszébe jutott a múlt és „a legnehezebb időszak” az életében, ami bizonyára mély sebeket tépett fel újra.

5. Anne Hathaway terhes volt a forgatás alatt, és egyik színésztársa sem tudott róla.

Bizonyára nem könnyű eltitkolni egy terhességet, miközben egy egész stáb vesz körül a forgatáson. Anne Hathaway azonban elárulta, hogy senkinek sem mondta el, hogy második gyermekét várja, amikor még az első trimeszterben volt. Úgy folytatta, hogy ahogy haladt előre a második trimeszterben, csak néhány emberrel osztotta meg a hírt, miközben a 2020-as Roald Dahl: Boszorkányok című filmet forgatta. Elmondta, hogy ”a jelmez még mindig passzolt, így nem éreztem szükségét, hogy bárkinek is elmondjam”.

6. Ryan Gosling és Rachel McAdams nem jöttek ki egymással a Szerelmünk lapjai forgatásán.

Annak ellenére, hogy minden idők egyik legnépszerűbb és legromantikusabb szerelmi történetének főszereplői voltak, úgy tűnik, Ryan Gosling és Rachel McAdams nehezen indult a 2004-es Szerelmünk lapjai című film forgatásán. Ami azt illeti, „nagyon nem jöttek ki egymással a forgatáson, tényleg nem”, ahogy a film rendezője visszaemlékezett. Gosling még azt is megkérdezte, hogy mi lenne, ha McAdams helyére egy másik színésznő kerülne. Érdekesség, hogy a pár 2005 és 2007 között tényleg randizott.

7. Zooey Deschanel és Jake Johnson eleinte nem tudtak együtt játszani, mert „túl nagy volt a kémia”.

Zooey Deschanel 2012-ben elárulta, hogy már a kezdetektől fogva „túl nagy volt a kémia” a színésztársával, Jake Johnsonnal. Ez arra késztette az Új csaj című sorozat íróit, hogy „távol tartsák” őket egymástól. Tény, hogy mindkét karaktert úgy tervezték, hogy az évadok során fokozatosan szerelmesek lesznek egymásba, és az, hogy az őket alakító 2 színész már a kezdetektől fogva ilyen különleges kapcsolatot ápolt, ellenkezett a forgatókönyvvel.

8. Pánikrohamot kapott a forgatáson egy ikonikus jelenet miatt.

A 2011-es Őrült, dilis, szerelem című romantikus vígjáték ikonikus jelenetében Ryan Gosling karakterének Emma Stone-t a levegőbe kellett emelnie egy olyan idilli környezetben, amitől minden szív megdobban. A probléma csak az volt, hogy Stone-nak „fóbiája volt attól, hogy valaki a feje fölé emelje”, pedig pont erre volt szükség a jelenetben.

A színésznő megnyílt, és elmondta, hogy a jelenet felidézte benne azokat az emlékeket, amikor gyermekkori tornatanára leejtette őt, és emiatt mindkét karja eltörött. Szerencsére sikerült legyőznie félelmét, és ez a jelenet végül a film lényeges része lett.

Melyik titok lepett meg téged a legjobban? Egyetértesz azzal, hogy egy színész élete kevésbé csillogó és sokkal nehezebb, mint amilyennek látszik?