8 dolog, ami a Harry Potter forgatása alatt történt, és amiről csak kevesen tudtak

Minden nagyszerű filmben vannak olyan rejtett dolgok, amelyek a forgatáson történtek, és amelyekről nem tudunk. Legyen szó akár arról, hogy a színészek csínyeket játszanak egymással, vagy olyan részletekről, amikről esetleg lemaradtunk, mindig érdekes, hogy mi történik a kulisszák mögött. És ez az összeállítás a Harry Potter-filmek forgatásán történt apró tényekről talán épp a színfalak mögötti betekintések iránti szomjadat oltja.

Ez az összeállítás arra késztetett minket, hogy újra megnézzük az egész sorozatot, így reméljük, hogy nektek is tudunk adni egy kis izgalmat.

1. A rendező eltörte a bordáit a forgatáson, miközben megpróbálta megmutatni a stábnak, hogyan kell csinálni.

A forgatás alatt Mike Newell rendező felidézi, hogy megpróbálta instruálni a Fredet és George-ot alakító ikertestvéreket, hogyan kellett volna eljátszaniuk egy jelenetet. Mivel a karaktereiknek az adott jelenetben eléggé őrültnek kellett volna lenniük, küszködtek, hogy jól csinálják. Így a rendező közbelépett.

„Emlékszem, hogy megragadtam a derekát, és megpróbáltam dobálni őt, és így tovább, és eltört néhány bordám. Ettől kezdve abszolút kínok között voltam, de persze az volt a csodálatos, hogy teljesen hülyét csináltam magamból, és mindenki sokkal jobban érezte magát” – emlékszik vissza.

2. A jelmeztervező megváltoztatta Hermione ruhájának színét.

A könyvben Hermione karácsonyi báli ruhája meténg kék. A képernyőn azonban Hermione rózsaszín ruhában látható. Ez elég nagy vitát váltott ki, mivel a rajongók azt szerették volna, ha a ruha hű marad az eredetihez. A jelmeztervező azért változtatta meg a színt, mivel úgy érezte, a rózsaszín jobban állna Emma Watsonnak, mint a kék.

3. Perselus Piton megtréfálta a rendezőt.

Alan Rickman visszaemlékezése szerint fekete kontaktlencsét kellett viselnie, hogy eljátssza a szigorú Perselus Piton professzort. A kontaktlencséi miatt a rendező, Mike Newell megdicsérte őt a szeme gazdag színe miatt, nem is sejtve, hogy azok nem valódiak. Alan ekkor kivette az egyik lencsét, hogy megtréfálja a rendezőt.

4. Emma Watson leesett a lépcsőn egy jelenet forgatása közben.

Emma emlékszik arra, hogy volt néhány kínos pillanata a Harry Potter-franchise forgatása során, ezek között volt az a jelenet is, amelyben a Karácsonyi bál forgatásán le kellett sétálnia a lépcsőn. Látszólag könnyűnek tűnik, végül azonban megbotlott.

„Millió utasítást adott nekem [Newell, a rendező], és persze a végén leestem a lépcsőn” – emlékezett vissza.

5. A gyerekszínészek az osztálytermi jelenetek alatt igazi házi feladatot csináltak.

Az ötlet, hogy a színészek a valódi házi feladatukat csinálták, zseniális. Így minden a lehető leghitelesebben néz ki. Kiderült, hogy a színészeknek a saját valódi házi feladataikat kellett otthonról behozniuk, hogy az osztálytermi jelenetekben megcsinálják. Oliver Phelps, a George Weasley-t alakító színész így emlékszik vissza: „A Nagyterem díszletében lévő füzetekben valójában a saját iskolai feladatainkat írtuk, csak hogy minél hitelesebbnek tűnjön”.

6. Daniel Radcliffe két fülgyulladást kapott a víz alatti forgatás alatt.

Egy ilyen elképesztő jelenet ára Daniel számára az volt, hogy két fülgyulladást kapott.

Amikor egy interjúban a legnagyobb kihívást jelentő jelenetről kérdezték, visszaemlékezett: „A víz alatti jelenet. Hat hónapot edzettem rá. Szó volt arról, hogy valaki más csinálja meg, és az én arcom kerül rá. Az elég vacakul nézett volna ki. Örülök, hogy megcsináltam – a két fülgyulladás ellenére”. Hála a nagy kockázatnak, most már megvan a legmenőbb jelenet!

7. Henry Cavill is jelentkezett Cedric Diggory szerepére.

Henry nem csak jelentkezett Cedric Diggory szerepére a Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben, de a rajongók is őt akarták a szerepére. Még egy petíciót is aláírtak ennek jegyében. Bár Cavill meghallgatáson is volt a szerepre, végül Robert Pattinson kapta meg.

8. Harry Potter sebhelyét körülbelül 5600 alkalommal alkalmazták.

Valami érdekesség, amit a Harry Potter-rajongók talán nem tudnak, hogy a heget, ami Harry homlokán van, körülbelül 5600 alkalommal applikálta a stáb az egész sorozat során. Még a Harryt alakító színész, Daniel Radcliffe is megcsinálta néhányszor saját maga.

Te tudsz bármilyen rejtett részletet a Harry Potter-filmekből? Örülnénk, ha több is lenne a hozzászólásokban!

via