Érdekesség

„Minden alkalommal, amikor a tükörbe néztem, egy idegent láttam”: Hogyan sikerült Priyanka Choprának elfogadnia önmagát egy orvosi műtét komplikációi után?

A tükörbe nézés, amely egy nagyon mindennapos cselekedet, amellyel sokan közülünk a napot kezdik, Priyanka Chopra színésznő számára élete egy bizonyos pontján kínszenvedéssé vált. Ő, akit ma már szívesen látnak a vörös szőnyegeken és a showbiznisz legfontosabb eseményein, régebben úgy érezte, hogy a környezete kiemeli, sőt elutasítja a külseje miatt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Priyanka (@priyankachopra) által megosztott bejegyzés

Mielőtt Priyanka nemzetközi hírnévre tett szert, már szülőhazájában, Indiában nevet szerzett magának bollywoodi színésznőként és közéleti személyiségként. Az új évezred elején egy szépségverseny segített neki, hogy művészi karrierje jó irányba induljon, ám egy fájdalmas kudarc érte, amely fizikailag és érzelmileg is megpecsételte.

Bár az volt a vágya, hogy Ausztráliába menjen repülőmérnöknek tanulni, minden megváltozott, amikor 10 éves öccse arra biztatta, hogy jelentkezzen Miss Indiaként a Miss World szépségversenyre.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Priyanka (@priyankachopra) által megosztott bejegyzés

Ő, aki nem sokat tudott az ilyen versenyekről, és mindenféle korábbi tapasztalat nélkül úgy döntött, hogy követi a kisöccse ötletét. „Annyira ideges voltam, mint egy farkát behúzott kutya” – emlékezett vissza a fürdőruhás kifutóra.

Meglepetésére a színpadon mindebből semmi sem látszott, és minden egyes próbán olyannyira előrehaladt, hogy végül elvarázsolta a közönséget és a selejtező zsűrit. Végül elnyerte a Miss World 2000 koronáját. A következő évben, teljesítve szépségkirálynői kötelezettségeit, számos utazást és nyilvános szereplést tett. A sűrű programja végén Priyanka végül egy „elhúzódó megfázásnak” tűnő betegségben kötött ki, és azt hitte, hogy ez csak egy nagyon súlyos arcüreggyulladás.

Ez a kellemetlenség azonban nem múlt el, ezért orvosi segítséget kért. „Légzési problémáim voltak, és ezt egy asztmás ember nem hagyhatja figyelmen kívül”. Amit megfázásnak hittek, kiderült, hogy egy orrpolip volt, amelyet műtőben kellett eltávolítani. A műtétnek egy rutinszerű, egyszerű orvosi beavatkozásnak kellett volna lennie, de a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan várták.

A beavatkozás közepén az orvos hibázott, aminek következtében a színésznő orrsövénye végül összeomlott. Emiatt teljesen megváltozott az arca megjelenése. Chopra sokkoló pillanatként emlékezett vissza erre: „Amikor eljött az idő, hogy levegyék a kötést, és kiderült az orrom állapota, anyukám és én elborzadtunk. Az eredeti orrom eltűnt. Az arcom teljesen másképp nézett ki. Már nem én voltam”.

Embed from Getty Images

Ezzel a ténnyel szembesülve Priyanka „feldúltnak és reménytelennek” érezte magát. „Minden alkalommal, amikor a tükörbe néztem, egy idegent láttam, és nem hittem, hogy valaha is visszanyerhetem az önbecsülésemet ez után a csapás után.”

Miközben mindezekkel az érzésekkel kellett megbirkóznia, egy plusz kellemetlenség jött, hogy mindent tovább rontson. Priyanka ekkor már meglehetősen népszerű volt Indiában, így nyilvánvaló fizikai változása gyakori téma lett a helyi médiában, akik „Plasztika Chopra” néven kezdték el emlegetni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Priyanka (@priyankachopra) által megosztott bejegyzés

Hirtelen nem volt más, mint szemlélője annak, hogyan romlik az imidzse, és vele együtt a hírneve is, amiért oly keményen dolgozott Bollywoodban. Változása után két olyan filmből is kihagyták, amelyre már aláírt szerződést, egy harmadikban pedig, amelyben állítólag főszerepet játszott volna, végül csak mellékszerepet kapott. Több műtéten is át kellett esnie, hogy kijavítsák az első beavatkozás hibáját, nagyon szorosan magában hordozva a fizikai és mentális felépülési folyamatot.

Mindeközben nem adta fel a karrierjét, függetlenül a külsejével kapcsolatos negatív és rosszindulatú megjegyzésektől. Egy alkalommal egy producer azt javasolta neki, hogy „igazítsa meg az arányait”, és más kozmetikai beavatkozásokon, például fenék- és mellnagyobbításon essen át, hogy legyen esélye a szakmában érvényesülni. De ő, aki tisztában volt e szörnyű műtét következményeivel, nem volt hajlandó ilyen beavatkozásokra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Priyanka (@priyankachopra) által megosztott bejegyzés

Az ujjal mutogatás ellenére, amely úgy tűnt, arra kényszeríti, hogy magyarázatot adjon arcának megváltoztatásának okaira, szilárdan kitartott azon elhatározása mellett, hogy életének ezt a részét eltitkolja a média elől, és a legjobb arcát mutatta, miközben megpróbált feljebb lépni a színészvilág lépcsőfokain.

„Én művész vagyok. Mindent megteszek azért, hogy megnevettesselek és megríkassalak, de csak azért, mert közéleti személyiség vagyok, nem jelenti azt, hogy az életemről mindennek nyilvánosnak kell lennie. Én választom meg, hogy mit és mikor osztok meg” – jelentette ki a híresség.

Ám ez a néma iga, amit húzott, nem lassította le. Lerázta magáról a port, az Egyesült Államokba költözött, és énekesnőként debütált az amerikai piacon. 2012-ben megjelentetett egy kislemezt, amelyet az NFL a következő évben a 2013-as szezon nyitányaként választott. Két évvel később jött a nagy siker a kis képernyőn a Quantico című produkcióval, amelyért az első dél-ázsiai színésznőként ismerték el, aki egy amerikai sorozat főszereplője lett.

Ezzel egy időben jött a megbékélés a fizikumával. „Bár több éven át egy idegen ember nézett vissza rám minden alkalommal, amikor a tükörbe néztem, megszoktam ezt az arcot. Már nem lepődöm meg, amikor magamra nézek. Megbékéltem ezzel a kissé más énemmel”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Priyanka (@priyankachopra) által megosztott bejegyzés

Évekkel később, amikor végre sikerült begyógyítania lelkének sebeit, nyilvánosságra hozta tapasztalatait és az útközben szerzett tanulságokat. Úgy gondolta, ez jó módja annak, hogy talán inspirációként szolgáljon arra, hogy legyőzzük azokat a helyzeteket, amelyek lefogyasztják az önbecsülésünket. „Ez az én arcom. Ez az én testem. Lehet, hogy nem vagyok tökéletes, de ez vagyok én.”

Te mely testrészeidet szereted kiemelni, és melyeket rejtegeted inkább? Mi volt az eddigi legmerészebb átalakulásod?

via