8 étel, amelyet a hasnyálmirigyed meg fog köszönni

A hasnyálmirigy az emésztőrendszer fontos része. Nem csak szabályozza és semlegesíti a gyomrunkba került savas táplálékot, de a hasnyálmirigy által kiválasztott enzimek segítenek a szénhidrátok, fehérjék és lipidek emésztésében is. Az egészséges hasnyálmirigy szabályozott cukorbevitelt és jobb emésztési rendszert jelent a szervezetben.

Készítettünk egy listát azokról az élelmiszerekről, amelyeket a hasnyálmirigyed határozottan meg fog köszönni.

1. Kurkuma

A kurkumát gyakran nevezik természetes gyulladáscsökkentő szernek, amely segít csökkenteni az égő érzés által okozott fájdalmat a hasnyálmirigyünkben. Ráadásul serkenti a hasnyálmirigy inzulintermelését, amely szabályozza a vércukorszintünket és megelőzi a cukorbetegséget.

2. Fokhagyma

Talán hallottad már, hogy az emberek azt tanácsolják, hogy együnk fokhagymát és mézet éhgyomorra. A fokhagyma természetes antibiotikum, és különféle ételekkel kombinálva megsokszorozza a hatását. A fokhagyma használható mézzel, hagymával, görögszénával stb. kiegészítve. Ezek a kombinációk ismerten növelik az immunitást azáltal, hogy javítják a különféle belső szervek szöveteit, beleértve a hasnyálmirigyet is.

3. Spenót

A B-vitaminban és vasban gazdag spenót kielégíti a hasnyálmirigy alapvető szükségleteit. A vas segít megelőzni a gyulladást, a B-vitamin pedig táplálja a hasnyálmirigyet. Keverd össze a spenótot hagymával egy salátában, vagy készíts spenótot fokhagymával, hogy a hasnyálmirigyed kedvére tegyél. A spenót tele van egy MGDG (monogalaktozil-diacil-glicerin) elnevezésű rákellenes anyaggal, amely csökkentheti a hasnyálmirigyrák kialakulásának esélyét.

4. Brokkoli

A brokkoli és más keresztes virágú zöldségek, mint például a káposzta, a karfiol és a kelkáposzta ismertek azon tulajdonságaikról, hogy küzdenek a hasnyálmirigy rákos sejtjei ellen, miközben a szervet egészségesen tartják. Ezek a zöldségek könnyen felszívódó, flavonoidokkal teli tápanyagokat biztosítanak, amelyek elősegítik testünk méregtelenítő mechanizmusának megerősítését.

5. Vörös szőlő

A vörös szőlő rezveratrolt tartalmaz, egy fenolos anyagot, amelyet szintén erős antioxidánsnak tekintenek. Segít a hasnyálmirigy-gyulladás csökkentésében és a hasnyálmirigy-rákos sejtjeinek elpusztításában is.

A szakértők azt javasolják, hogy naponta egyszer fogyassz egy adag vörös szőlőt, annak nyers formájában. Az emberek vörös bor fogyasztását is választhatják, hogy ugyanazokat az előnyöket érjék el. A nyersen való fogyasztása azonban sokkal előnyösebb, mint bármely más formában.

6. Édesburgonya

Hiszel abban az elméletben, hogy ha egy étel hasonlít a testünkben levő szervhez, akkor az segít táplálni az adott szervet? Mint a dió az agyhoz, a zeller a csontokhoz és a paradicsom a szívhez, az édesburgonya hasonlósága a hasnyálmirigy alakjához és színéhez hátborzongató.

Ennek tudatában úgy tűnik, hogy az édesburgonya akár 50% -kal csökkenti a hasnyálmirigyrák kockázatát. Stabilizálja a vércukorszintet is azáltal, hogy a cukrot fokozatosan engedi a véráramba.

7. Oregánó

Az oregánó ígéretes kezelés az oxidáció által okozott rendellenességekre, például a cukorbetegségre, mivel tele van fenolos antioxidánsokkal. Ha a jelentések igazak, az oregánó erős anti-hiperglikémiás anyag, és a hasnyálmirigy számára is jó.

8. Pitypang

A pitypang tea már ismert a máj és hasnyálmirigy méregtelenítő hatásáról, amely végül segít a sérült hasnyálmirigy-szövetek javításában, miközben fokozza az epefolyadék termelését. A pitypanggyökér kivonat segít a rákos sejtek leküzdésében anélkül, hogy súlyos hatással lenne a nem rákos sejtekre.

Bónusz: Tippek a hasnyálmirigy egészségének megőrzéséhez:

A hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedő embereknek csak kb. a kalória 30–40%-át kellene zsírból kapniuk és azt is csak természetes forrásokból.
Kerüld az alkoholt, bármilyen feldolgozott ételt és finomított szénhidrátot, mivel a szénhidrát a hasnyálmirigy által kiválasztott inzulin ellen hat.
A bőséges mennyiségű víz fogyasztása kulcsfontosságú a hasnyálmirigy-betegségek, például a hasnyálmirigy-gyulladás megelőzésében, mivel az kiszáradást okoz a testünkben.

Ugye, hogy érdemes megosztani ezt az információt? Nos, akkor oszd meg, ha szeretnéd! Ha úgy gondolod, hogy tudsz valami másról, ami jó lehet a hasnyálmirigyre, akkor oszd meg velünk a hozzászólásokban.