Állatok Érdekesség

8 kutya, amelyeket különböző országokban betiltottak

A világ számos országa szabályoz bizonyos kutyafajtákat. Ez a társadalomra való potenciális veszélyességük és agresszivitásuk miatt történik. Teljesen betiltják vagy korlátozzák őket kötelező mikrochipezés, külön engedély beszerzése, kötelező sterilizálás és különleges tartási feltételek formájában. Egyes országokban még a tulajdonos büntetlen előéletét és pszichológiai igazolást is be kell mutatni.

Utánajártunk, mely fajtákat tiltják és korlátozzák leginkább. De szilárdan hiszünk abban, hogy nincsenek agresszív kutyák, csak helytelen nevelés van. És bár veszélyesnek számítanak, úgy gondoljuk, hogy egy szerető családban kedves szőrgombócok lehetnek.

8. Kanári-szigeteki kutya

Ez a fajta nyitja a listát, 8 ország szabályozza őket. Félelmetesnek tűnhetnek, de valójában kiegyensúlyozott és nyugodt kutyusok, akik odaadóan szeretik gazdájukat

7. Rottweiler

Bár a rottweilereket aktívan használják mentőakciókban, rendőröknél szolgálnak, és tökéletesen terelik a szarvasmarhákat, 10 ország veszélyesnek tartja őket. A valóságban magabiztos házőrző kutyák és játékosak.

6. Amerikai staffordshire terrier

Ez a legvitatottabb kiskutya. Egyfelől nem kevesebb, mint 11 ország szabályozza törvényileg ezt a fajtát. Ugyanakkor időről időre felkerül a legnépszerűbb kutyák listáira világszerte.

5. Staffordshire Bullterrier

Ez a kutyus a kutyaviadalok egyik fajtája. Ennek ellenére barátságos és gyengéd kölykök, és családi kutyának ajánlják. Világszerte 12 ország azonban ennek ellenkezőjét gondolja, és vagy betiltotta, vagy korlátozta őket.

4. Brazil masztiff (Fila Brasileiro)

Ennek a fajtának a gyönyörű és szomorú szeme árulkodik arról, hogy körülbelül 14 országban óvatossággal kezelik őket. Egyesek agresszívnek, míg mások munka- és házőrző kutyának tartják őket.

3. Tosa inu

Ezt a japán kutyafajtát 18 országban tartják veszélyesnek. Kutyaviadalokra tenyésztették ki. És a szomorú az, hogy Japánban még mindig legális alapon használják erre.

2. Argentin dog

És ismét 18 ország van a világon, amely szabályozza ezeket a kutyákat. A szám ezúttal erre a hófehér argentin szépségre vonatkozik. Szerencsére legalább hazájukban nincsenek korlátozások, és szerető gazdáik lehetnek.

1. Pitbull

Ezek a cukiságok állnak a lista élén. 24 országban korlátozzák vagy tiltják őket. Ráadásul nem csak maguk a pitbullok, hanem a pitbull típusú kutyák és keresztezéseik is törvényi szabályozás alá esnek. Ráadásul az Amerikai Kennel Klub sem ismeri el ezt a kedves fajtát.

Szerinted veszélyes ezek közül valamelyik kutya? Van kutyusod? Milyen fajtájú?