Érdekesség

80-as és 90-es évekbeli sztárok, akik sikeresen visszatértek a karrierjükhöz

A sztárok jönnek és mennek, de vannak olyan színészek, akik képesek legyőzni az esélyeket és győztes visszatérést produkálni. A diadal ritka pillanata ez egy olyan iparágban, amely általában kiszámíthatatlan, de ez nem jelenti azt, hogy lehetetlen.

Összeállítottunk egy listát azokról a hírességekről, akik kaptak egy második esélyt, hogy bebizonyítsák, még mindig megvan bennük a színészi tehetség ahhoz, hogy még fényesebben ragyogjanak.

1. Robert Downey Jr.

Mielőtt eljátszotta volna a Vasembert, Robert Downey Jr. a ’80-as években és a ’90-es évek elején olyan filmekkel vált híressé, mint Az ég is tévedhet és a Chaplin, amiért Oscar-jelölést kapott. RDJ azonban 1996-ban mélypontra került, amikor színészként több időt töltött bírósági tárgyalótermekben és rehabilitációs intézményekben, mint színpadon. Tekerjünk előre 2008-ig, amikor kapott egy második esélyt, hogy elvállalja Tony Stark szerepét a Marvel Vasemberében. A Marvel-akció a megmentőjének bizonyult, hiszen karrierjét még nagyobb magasságokba repítette, és lehetővé tette, hogy 3 egymást követő évben a világ legjobban fizetett színésze legyen.

2. Winona Ryder

A ’90-es évek „It Girl”-jeként emlegetett Winona Ryder egy maroknyi kasszasiker filmben játszott, mint például a Beetlejuice – Kísértethistória és az Ollókezű Edward. De a csillogása hamar elhalványult, amikor Ryder botrányba keveredett, ami arra késztette, hogy nagy szünetet tartson Hollywoodban. Régóta várt visszatérését egy öregedő balerina szerepében a Fekete hattyúban tette meg, legutóbb pedig Joyce Byers szerepében a Stranger Thingsben mutatkozott be, amely hatalmas sikert aratott.

3. Jeff Goldblum

Jeff Goldblum a ’90-es években olyan kasszasiker filmekben játszott, mint a Jurassic Park és A függetlenség napja. 2014-ben nagy visszatérést ért el A Grand Budapest Hotel társszereplésével, amiért Screen Actors Guild-díjra jelölték. Azóta feltűnt a Marvel Thor: Ragnarök és a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmekben.

4. Kevin Costner

A ’90-es évek egyik legkiemelkedőbb színésze volt Kevin Costner, aki olyan kasszasikerekben dolgozott, mint a Waterworld – Vízivilág és a Több mint testőr. A Farkasokkal táncolóban nyújtott alakításáért Oscar-díjas színész is lett. A 2000-es évektől kezdve nem foglalkozott filmes projektekkel, majd 2014-ben a Jack Ryan: Árnyékügynök és az Újoncok napja című filmekben tért vissza nagy durranással.

5. Paula Abdul

A popsztár és koreográfus Paula Abdul az 1980-as és 1990-es években több első számú slágerrel is szerepelt a Billboard listáján. Zenei karrierje azonban végül rosszabbra fordult, miután sérülést szenvedett. Legnagyobb visszatérését 2002-ben az American Idol zsűritagjaként való szereplésével érte el, azóta pedig több valóságshowban is szerepelt.

6. Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris gyereksztárként kezdte a Doogie Howser, M.D.-ben, és hatalmas sikert aratott. De amint a sorozat befejeződött, Harrisnek már nem volt többé semmilyen projektje, amin dolgozhatott volna. A Kalandférgek című filmben való fergeteges szereplése után azonban Harris megkapta Barney szerepét az Így jártam anyátokkal című sorozatban. Ez a szerep azóta az egyik legkiemelkedőbb lett a sorozatban, és tette őt azzá az A-listás hírességgé, aki ő ma.

7. Drew Barrymore

Amikor a hírességek a rivaldafényben nőnek fel, különleges helyet foglalnak el a rajongóik szívében. Drew Barrymore az 1980-as években gyereksztár volt, leginkább az E.T.-ben játszott szerepe miatt, de a jövője nem tűnt túl fényesnek, amikor 14 évesen „munkanélküli katasztrófa” lett. Évekkel később sikerült visszatalálnia a helyes útra, és folytatta a munkát néhány kedvenc filmünkben, mint például a Nászok ásza és Az 50 első randi.

8. Natasha Lyonne

Ha a kilencvenes évek tinifilm-rajongója vagy, valószínűleg láttad Natasha Lyonne-t olyan filmekben, mint a Dennis, a komisz és az Amerikai pite. Vicces és szerethető színésznő volt, de különböző személyes problémákkal is küzdött, amelyek miatt visszavonult a rivaldafénytől. Sikerült legyőznie démonjait, és megkapta eddigi legnagyobb szerepét a Narancs az új feketében. Legutóbbi eredménye a vígjáték-dráma sorozatban nyújtott munkája, amiért 3 Emmy-jelölést kapott.

Melyik visszatérés a kedvenced? Szerinted ezek a színészek megérdemelték a karrierjük feltámadását? Ha van valaki, akit szerinted fel kellene venni erre a listára, nyugodtan írd meg nekünk a hozzászólásokban.

via