Érdekesség

9 dolog, amelyet a saját otthonunkban nem veszünk észre, de a látogatók figyelmét magára vonja

Amikor bemegyünk valaki otthonába, normális, hogy körülnézünk, és bizonyos következtetésekre jutunk az ott élő emberekről, beleértve jellemüket, szokásaikat és életmódjukat. A legapróbb részletek is érdekes dolgokat tárhatnak fel. Például bizonyos dolgok láttán azt gondoljuk, hogy az ember fukar. Ezen feltételezések azonban nem mind igazak.

Megpróbáltunk különbséget tenni a takarékosság és a fukarság között, és tucatnyi dolgot találtunk az otthonokban, amelyek sokat elmondanak az ott lakókról.

1. Kopott papucs

Az a lábbeli, amely tulajdonosa életének minden hullámvölgyén átment, értékes és kedves lehet az illető szívének. Ennek ellenére, miközben megpróbáljuk meglehetősen gyakran cserélni az utcai cipőnket, hajlamosak vagyunk megfeledkezni a papucsokról, mert annyira kényelmesek, hogy nem vesszük észre a hátrányaikat. Végül is ki más fogja még látni őket?

Ha azonban látogatóid lesznek, akkor jobb, ha félreteszed az ilyen papucsokat, és valami olyan viseletet ajánlasz fel a vendégeidnek, ami kevésbé kedves számodra. Célszerű egy speciális papucsot tartani a látogatók számára, amelyeket soha nem fognak használni a családtagjaid. Ne feledd, hogy a vendégeknek olyasmi felajánlása, amelyet mindig otthon viselsz, nem higiénikus.

2. Maradványok a szappantartóban

A tisztítószerek választéka és változatossága a modern világban olyan széles, hogy mindenki kiválaszthatja a költségvetésének megfelelőt, és nem teszi szükségessé egy kis darab szappan használatát, amikor az kellemetlenné válik. Néha azonban hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy egy darab szappan eldobása, még akkor is, ha szinte túl kicsi ahhoz, hogy működjön, pazarlás. De csak annyit teszünk, hogy azokat a kis szappandarabokat a gyönyörű szappantartó edényeinkben hagyjuk. Bizonyos esetekben még egy halom ilyen darabot is láthatsz egy takarékosabb személy otthonában a fürdőszoba szekrényének sarkában.

3. Huzatok a bútorokon

Van még valami olyan szép ezen a világon, mint a huzatok a bútorokon? Igen, ez egy szarkasztikus kérdés volt. Annak ellenére, hogy a modern bútorgyártók nagyon tartós és foltálló szöveteket használnak, sok otthonban továbbra is láthatunk olyan bútorhuzatokat, amelyek nemcsak az általános megjelenést rontják, hanem állandó rögzítést is igényelnek.

4. Sérült, lepattant zománcú edények

Anyáink és nagyanyáink régen zománcozott edényeket használtak, ezért sokan örököltünk ilyet és használjuk a mai napig. Azonban még a tartós konyhai eszközök és edények is hajlamosak elkopni. Teljesen érthető, amikor egy 80 éves hölgy nem tud búcsút mondani egy edénynek, amelyet az elmúlt 30-40 évben használt. Az ilyen dolgok jelenléte egy fiatal háziasszony otthonában azonban csak zavart okoz.

5. Csorba és repedt csészék

Az áruhiány ideje már régen elmúlt, ma már szinte bármely piacon lehet olcsó, mégis szemrevaló csészéket, bögréket és tányérokat vásárolni. Nem kerülnek sokba, és könnyedén megteremthetik az újdonság és a kényelem légkörét. Különböző okokból azonban néha nehezen tudunk elbúcsúzni egy csorba csészétől vagy tányértól: talán nincs időnk erre, vagy nem találunk olyan jó alternatívát, amely annyira tetszik nekünk, mint a régi dolog. Ez a gondolkodásmód rossz szokássá válhat, aminek következtében a személy nem veszi észre a konyhai edények apró hiányosságait. De bármi is legyen az érvelésed, ne feledd, hogy az ilyen kopott tárgyak soha nem néznek ki jól senki otthonában.

6. Egy régi seprű a modern helyett

Manapság az üzletekben rengeteg különféle modern és esztétikus megjelenésű, különböző keménységű seprű található, amelyek könnyedén és hatékonyan képesek összegyűjteni az otthoni kis szemetet. Hosszú élettartamúak, könnyen használhatóak és szépek. Sokan azonban még mindig megőrzik azokat a régi seprűket, amelyek annyira kedvesnek és kényelmesnek tűnnek számukra. Azonban egyáltalán nem néznek ki reprezentatívnak, és az idő múlásával szétmállnak és törnek. Ezenkívül ahhoz, hogy ezekkel fel lehessen söpörni a padlót, egészen le kell hajolni, ami aligha hasznos azok számára, akik hátfájástól szenvednek.

7. Kopott konyharuhák

Minden konyhában van konyharuha – ez létfontosságú ezen a helyen. De egy dolog az, ha a konyharuha tiszta, és teljesen más a történet, amikor úgy néz ki, mint egy darab gofri, lyukakkal és kiálló szálakkal. Továbbra is győzködhetjük magunkat arról, hogy az ilyen szövet jobban felszívja a nedvességet, de legyünk őszinték: a piac tele van tökéletes pamut törülközőkkel alacsony áron, amelyek ugyanolyan jól felszívnak és tisztítanak.

8. Sokszor kimosott ágynemű

Az ágynemű egy másik részlet, amely sokat elárulhat karakterünkről és otthonunkhoz való hozzáállásunkról. Úgy tűnhet, hogy senki sem látja, hogy min alszol, de még egy sokszor kimosott párnahuzat is felfedheti valódi személyiségünket. Általában az olcsóbb szövet gyorsabban kezd el rosszul kinézni, míg a jó minőségű és drága szövetek sokáig szolgálhatnak minket, és mégis remekül mutatnak. Ezért azok, akik nem hajlandók gyakrabban vásárolni új ágyneműszetteket, választhatják azt, hogy több drágább szettet vásárolnak meg, és így több évre megfeledkezhetnek erről az ügyről.

9. Védő fólia új tárgyakon

Amikor a távirányítós tévékészülékek először megjelentek a világon, sokan rendkívül óvatosan viszonyultak a technológia e csodájához, és hihetetlen körültekintéssel próbálták megvédeni az ilyen tárgyakat. Napjainkban azonban a technológia az élet általános részévé vált, TV-távirányítót szinte bármelyik boltban vásárolhatsz. Most csak a legtakarékosabb emberek tesznek műanyag zacskókat vagy speciális tokokat a távirányítóra, és hagyják rajta a védőfóliát minden új eszközön.

Milyen háztartási cikkeket tekintesz a túlzott fukarság jelének?