Emberek Érdekesség

9 híres ember és a nem annyira híres sebhelyeik története

A hegek megjelenhetnek egy kis konyhai baleset, születés vagy akár egy súlyos baleset következtében is. Egy dolog azonban egyértelmű, a hegek emlékeket hordoznak, és ezek tesznek minket azzá, akik vagyunk. Egyediek, és némelyikük még a múltban tanúsított bátorság jelvénye is.

Ezek a hegtörténetek lenyűgöztek minket, és mindannyiunkat arra emlékeztetnek, hogy a hegeket nem hibaként, hanem megkülönböztető jegyként kell kezelni.

1. Kate Middleton

Még 2011-ben azt találgatták, hogy a hercegné hajhosszabbítást visel, ezzel magyarázva a hajában lévő vonalat. A pletykákat gyorsan eloszlatták, amikor a palota szóvivője kijelentette, hogy: „A heg egy gyermekkori műtéthez kapcsolódik.” Bár nehéz észrevenni, ez a heg valójában 3 hüvelyk (7 cm) hosszú.

2. Jason Momoa

Jason megemlítette, hogy mielőtt megszerezte volna ezt a heget, mindig is „szépfiúnak” tartották a hollywoodi színtéren, de utána „zordnak” tartották. A hegét 2008-ban szerezte, egy szörnyű incidens során egy bárban.

„Őrület volt. Egy fickó az arcomba vágott egy korsót. Kicsivel több, mint 140 öltést kaptam” – említette. Bár az incidens valami rendkívül szomorú dolog, mégis egyedülálló heget hagyott maga után, ami Jason Momoa-t azzá tette, aki ma.

3. Joaquin Phoenix

Joaquin sebhelye egy kicsit más, mint a többi ebben az összeállításban szereplőé, abban az értelemben, hogy nem baleset érte. Egyszerűen vele született. Ennek is van neve, mikroformájú hasadék, és ez az ajakhasadék legenyhébb formája.

4. Sharon Stone

Sharon akkor szerezte a sebhelyét, amikor 14 évesen megpróbált megülni egy vadlovat. A ló hirtelen elszabadult, és végül átszaladt egy dróton, amire Sharon édesanyja néhány ruhát tett fel száradni. A drót a nyakába csapódott, és elég csúnya heget hagyott maga után.

„Nem vettem észre, hogy a kötélen lévő nedves lepedők felé tartunk, amíg a kötél a nyakamat nem érte, és a lábam át nem csúszott a kengyeleken. Nem tudtam kiszállni, és a lovat sem tudtam megnyugtatni” – emlékszik vissza.

5. Harrison Ford

„Egy gyors autóbaleset, igazán hétköznapi módon szereztem” – magyarázta Ford, amikor arról kérdezték, hogyan szerezte a sebhelyét. Humoros válasz, de a mögötte lévő történet eléggé megrázó. Az eset 1964-ben történt, amikor Kaliforniába autózott egy munka miatt. Menet közben megpróbálta bekapcsolni a biztonsági övét, de emiatt karambolozott, és az arcát a kormánykerékbe csapta.

6. Tommy Flanagan

Az összeállításban szereplő többi hírességgel ellentétben Tommy sebhelye névvel bír. Ezt a fajta heget glasgow-i mosolynak hívják, nevét arról a helyről kapta, ahonnan származik. Tommy is itt született, és itt szerezte a sebhelyét is. Egyik este egy kocsmából távozott, és majdnem kirabolták. Ennek során szerezte ezt a sebhelyet, amely a szája két sarkától a füléig ér, hogy emlékezzen a bátorságára.

7. Queen Latifah

A gyerekek arról híresek, hogy ügyetlenek, és véletlenül beverik a fejüket dolgokba, vagy elesnek. Ez az eset sem más. Queen Latifah elárulta, hogy a homlokán lévő sebhelyet úgy szerezte, hogy fogócskázott a bátyjával, és beverte a fejét a fürdőszoba falába. „Megbotlottam a telefonkábelben, és bevertem a fejem a fürdőszoba falának sarkába. Három öltést kaptam. Aztán elestem a nagymamám lépcsőjén, és újra felrepedt” – tette hozzá.

8. Joe Jonas

Joe kitűnő példa a kissé humoros hátterű gyerekkori balesetre. Joe és a testvérei egy YouTube-videót forgattak, és támadt egy zseniális ötlete: hogy átfut a falakon. Így szerezte a szemöldökei közötti heget.

Ezzel az eseménnyel kapcsolatban azt mondta: „Éppen egy videót forgattunk a YouTube-ra, és nekem támadt ez a hülye ötletem: ‘Srácok! Át tudok futni a falakon!’ Úgy volt, hogy nekifutok egy falnak, és elesek. De egyenesen belecsapódtam. Helikopterrel vittek műtétre”. Mindent összevetve úgy tűnik, Joe-nak tetszik a sebhelye.

9. Sandra Bullock

A zseniális színésznő még fiatalon szerezte a hegét, állítólag egy tóba esett, és beverte a fejét egy sziklába. A bal szeme körüli bőr behegesedett, most pedig egy eseménydús gyerekkor emlékét hagyta maga után, amire biztosan örökké emlékezni fog, és egyben emlékeztetőül szolgál, hogy a jövőben óvatosabb legyen.

Neked is vannak hegeid? Kíváncsiak lennénk még néhány történetre a hozzászólásokban!

via