Érdekesség

A pszichológia feltár 8 okot, amiért a férfiak az idősebb nőket részesítik előnyben

Úgy tűnik, mostanában egyre gyakoribb, hogy a férfiak az idősebb nőkbe szeretnek bele, küzdve a társadalom által az ilyen típusú kapcsolatokra helyezett stigmával. És bár tisztában vagyunk azzal, hogy az egészséges kapcsolatot nem az életkor vagy más tényező határozza meg, nem tudtuk megállni, hogy ne kérdezzük meg magunktól, mi készteti a férfiakat az idősebb nők iránti érdeklődésre.

Szeretnénk pontosan meghatározni, hogy a pszichológusok szerint a férfiak miért vonzódnak jobban az idősebb nőkhöz. Szóval görgess tovább, hogy megtudd!

1. Az idősebb nők több élettapasztalattal rendelkeznek.

Az idősebb nők sokkal többet láttak már az életben, mint a fiatalabbak, mindenféle nehézséggel megbirkóztak, és éretten tudják kezelni az újakat. Emiatt a férfiak tudják, hogy a partnerük mellett képesek lesznek fejlődni és érettebbé válni. Abban is hisznek, hogy egy bölcsebb emberrel együtt lenni segít nekik átvészelni az élet nehéz kihívásait.

2. A férfiak azokat a nőket szeretik, akik tudják, mit akarnak.

Ez az előző pont kiegészítéseként jön; a fiatalabb férfiak azért húznak az idősebb nők felé, mert ők általában tudják, mit akarnak. Mivel ezek a nők jó élettapasztalattal rendelkeznek, már kitűzték a céljaikat, és pontosan tudják, milyen utakat kell bejárniuk, hogy elérjék azokat. A céljaikra összpontosítanak, mivel már meghatározták a terveiket.

3. A férfiak úgy érzik, hogy teljesítettek, ha egy idősebb nő érdekesnek találja őket.

A férfiak elárulták, hogy egy idősebb nő figyelme növeli a saját önbizalmukat és önbecsülésüket. Amikor tehát egy fiatal férfi vonz egy idősebb nőt, az felfújja az egóját, hiszen egy független, művelt és sikeres nőt tudott magához vonzani. Hízelgőnek érzik, és úgy gondolják, hogy képesek minden korosztályú nőt elbűvölni.

4. Az idősebb nők magabiztosabbnak tűnnek.

Nincs vonzóbb az önbizalomnál, és az idősebb nők erősen sugározzák ezt. A férfiak vonzódnak azokhoz a nőkhöz, akik hisznek magukban és a képességeikben. Ez arra kondicionálja a férfiakat, hogy bizonyos következtetéseket vonjanak le a nő személyiségéről és életmódjáról. Ha korábban olyan fiatalabb lányokkal randizott, akiknek nem volt magas önbecsülésük, akkor biztosan olyan nők iránt fog érdeklődni, akik magasabb szinten állnak.

5. A férfiak kölcsönös tisztelettel teli kapcsolatot szeretnének.

Természetesen mindkét partner kölcsönös tiszteletre vágyik, arra, hogy érezzék, hogy tisztelik és megbecsülik őket a partnerük részéről. A férfiak leginkább azért tisztelik az idősebb nőket, mert úgy látják, hogy több élettapasztalattal rendelkeznek, érettebbek és függetlenebbek. Ezért tisztelik őket, ami kölcsönös bizalmat épít kettejük között.

6. Az idősebb nőknél értékelik az érzelmi stabilitást.

Az idősebb nők érettebbek, mint a fiatalabbak más szempontból, például az érzelmek terén. Míg egyes fiatal nők nehezen tudják kifejezni az érzelmeiket a partnerükkel, addig az idősebb nők szabadon meg tudják osztani az érzéseiket. Érzelmileg felnőttek, és már tudják, hogyan kell kontrollálni az érzelmeiket ahhoz, hogy egészséges kapcsolatban éljenek.

7. A férfiak szívesen tanulnak valami újat.

Bizonyos esetekben a férfiak érdekes élményként tekintenek egy idősebb nővel való randizásra, különösen, ha a randizási múltjukból eddig hiányzott az izgalom. Egy idősebb nő egyenlő valami új tapasztalattal, új ötletekkel, elképzelésekkel és nézőpontokkal, amelyeket felfedezhetnek. A férfiak tanulni vágynak, és készen állnak arra, hogy lássák, mit tanít nekik az új, idősebb partnerük.

8. Szeretik, ha a nők irányítanak.

A közhiedelemmel ellentétben a férfiak vonzónak találják, ha a partnerük az irányító. Bizonyos esetekben a férfiak szeretik, ha a nők átveszik a vezetést, és mindent el tudnak intézni. A kirándulások és moziestek megtervezésétől kezdve a családi eseményekig és így tovább. A férfiaknak könnyebb, ha tudják, hogy a partnerük élvezi a kapcsolatnak ezt az aspektusát, így elkerülhetik, hogy olyan dolgokat halljanak, mint „Te soha semmit nem teszel meg értem”.

Szerinted mi a leggyakoribb ok? Kíváncsiak lennénk a véleményedre a hozzászólásokban!

via