Emberek Érdekesség Film

9 színész elárulja, miért nem nézik a saját filmjeiket

Shia LaBeoufnak sok órájába telt, hogy megnézze az összes filmet, amiben szerepelt. De nem minden sztárkollégája osztozik ugyanabban a szenvedélyben a saját munkája iránt. Sokan közülük ki nem állhatják a gondolatot, hogy saját magukat nézzék a képernyőn. És mindegyiküknek megvan a maga oka arra, hogy miért nem teszik ezt.

Találtunk 9 hírességet, akik bevallották, hogy bár imádják a forgatási folyamatot, az eredmény megtekintése nem szerepel, és soha nem is fog szerepelni a napirendjükben.

1. Reese Witherspoon

Úgy tűnik, Reese Witherspoon olyan mélyen belemerül egy-egy szerepbe, hogy szó szerint olyan, mintha valaki más életét élte volna. Ezért aztán még azokat a jeleneteket is elfelejti, amelyekben valójában szerepelt: „Néha elkapok egy-egy klipet valamiből. Ránézek, és azt gondolom: ‘Erre egyáltalán nem emlékszem.’ Ez nagyon furcsa.”

Nos, nem csoda, hogy nem szívesen néz meg olyan filmeket, amelyekben szerepelt.

2. Julianne Moore

Julianne Moore-nak nagyszerű filmográfiája van. Többszörös Oscar- és Golden Globe-jelölést szerzett. Az Éhezők viadala sztárja azonban elárulta, hogy egyetlen filmjét sem tudja végigülni. Sőt, azt is bevallja, hogy egyiket sem látta.

„Nem tudok ott ülni egy premieren vagy bármi máson. Jobban szeretek a filmben lenni, mint nézni őket. Ez a nagy izgalom számomra, nem pedig az, hogy lássam a kész terméket.”

3. Johnny Depp

A háromszoros Oscar-jelölt arról is híres, hogy nem nézi meg a saját filmjeit. Azt mondja, hogy ezt a döntést már régen meghozta, és azóta soha nem nézett meg semmit, amiben ő játszott. Még az interjúk során is, amikor mutatnak néhány részletet a filmjeiből, hallgatja, de nem néz a képernyőre.

„Úgy érzem, hogy az csak ártana nekem. Inkább maradok a lehető legtudatlanabb bárminek az eredményével kapcsolatban, mert ha befejezted a karakter eljátszását, már tényleg nem a te dolgod.”

4. Rupert Grint

A Harry Potter-sztár sem bírja elviselni, hogy filmekben nézi magát. Állítása szerint a Servant talán első 3 epizódját a premiereken látta, de utána már nem nézte őket. „De most, hogy van egy lányom, valószínűleg meg kell majd néznem őket vele”.

5. Jared Leto

Az Oscar-díjas Jared Leto általában nem szokta megnézni a saját munkáit. De volt már néhány kivétel, mint például a Rekviem egy álomért és a Szárnyas fejvadász 2049. „Amint megnézed, máris szubjektívvé válik” – mondja. „Nem vagyok benne biztos, hogy mennyit nyerhetek vele.”

Azt is mondja, hogy a filmjeit nézni nem olyan érdekes, mert már tudja, hogy mi lesz a vége.

6. Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix nagyon tehetséges színész, de ő maga csak 2 filmjét látta a sok közül: A nő és a The Master címűt. Azt remélte, hogy a saját filmjeinek megnézése segít neki abban, hogy tanuljon és fejlődjön színészként, de úgy tűnik, enélkül is boldogul. „Azt hittem, talán elég érett vagyok ahhoz, hogy nézzem és tanuljak” – mondta Phoenix. „Hogy elgondolkodjak: ezek azok a hibák, amiket elkövettem. De ez még mindig olyasmi, amivel küszködöm.”

7. Javier Bardem

Az, hogy Javier Bardem szereti megalkotni a karaktereket, nem jelenti azt, hogy szereti nézni, ahogy készülnek, nézni a saját alakítását, szemtanúja lenni a folyamatnak, és más szemszögből nézni az egészet. Túlságosan ítélkező, amikor a saját munkáját nézi a képernyőn.

„Nem tudom nézni azt az orrot, azt a hangot, azokat a nevetséges szemeket. Ezt nem tudom kezelni. De amikor csinálom, nem látom az orromat, nem hallom a hangomat; mintha valami erősebb, nagyobb lenne annál. És ezt ki kell fejeznem.”

8. Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg kerüli, hogy megnézze magát a képernyőn, és nem olvas kommentárokat, kritikákat vagy elemzéseket a filmekről, amelyekben szerepelt, vagy a darabjairól. Azt állítja, hogy szeret ebben a buborékban dolgozni, anélkül, hogy arra gondolna, hogy sokan fogják vizsgálni. „Az, hogy leveszed magadról azt a terhet, hogy azon gondolkozol, hogyan fogják mások vagy én magam megítélni, valahogy sokkal kényelmesebbé tette számomra a dolgot.”

9. Maggie Smith

A brit színésznő a 60 Minutes című műsor Steve Kroftnak adott interjújában elmondta, hogy büszke arra, hogy a Downton Abbey-t forgathatja. De bevallotta, hogy saját karakterét, Lady Granthamet még nem látta élőben. “Mert ez frusztráló. Mindig látok olyan dolgokat, amiket másképp szeretnék csinálni, és arra gondolok, hogy ’Ó, miért csináltam ezt?’” Remélhetőleg nem ítélkezik ennyire a Harry Potter karaktere felett.

Ha színész lennél, megnéznéd azokat a filmeket, amelyekben szerepeltél? Miért vagy miért nem? Kérlek, oszd meg gondolataidat az alábbi kommentekben.

via