Érdekesség

A 60 éves Michelle Yeoh elárulta, hogy kora miatt nyomást gyakoroltak rá, hogy visszavonuljon

Michelle Yeoh bebizonyítja, hogy az idősebbek is képesek a nagyságra, mert a kor nem jelent semmit, ha még mindig szenvedélyesen rajongunk a szakmánkért. A 60 éves színésznő, aki történelmet írt azzal, hogy ő lett az első ázsiai legjobb színésznőnek járó Oscar jelöltje, nyíltan beszélt arról, hogy küzdenie kellett egy olyan iparágban, ahol a szerepek csak azért lettek kisebbek, mert ő is idősebb lett. Elámultunk Yeoh erején. Megmutatja nekünk, hogy soha nem szabad feladnunk az álmainkat.

Egy nemrégiben sugárzott podcast során a Minden, mindenhol, mindenkor sztárja megtapsolta a film társrendezőit, amiért lehetőséget biztosítottak neki, hogy főszerepet kapjon, majdnem 4 évtizeddel a színészi karrierje kezdete után.

A színésznő megjegyezte, „ahogy öregszel, a szerepek egyre kisebbek lesznek”. Majd így folytatta: „Úgy tűnik, mintha a számok emelkednének, és ezek a dolgok szűkülnének, aztán egyre inkább kezdesz háttérbe szorulni”.

Yeoh folytatta, és elismerte, hogy a kor előrehaladtával “az emberek elkezdik azt mondani, hogy ’Ó, igen, vissza kellene vonulnod. Ezt kellene csinálnod. Az kellene, hogy…’” A sztár azonban kitart amellett, hogy ő teljes mértékben elutasította a szavaikat és ajánlásaikat, mondván: „Nem, srácok. Ne mondjátok meg nekem, hogy mit csináljak. Nekem kell irányítanom, hogy mire vagyok képes, nem igaz?”

Yeoh kifejtette, hogy ez a nyomás nem kell, hogy mindig közvetlen szavakkal fejeződjön ki, de színésznőként érzed, ahogy a szerepek egyre kisebbek lesznek, vagy ahogy ő fogalmazott: „nem kapod meg a szerepeket, és csak ülsz ott”.

Michelle megjegyzi, hogy a hollywoodi férfiak esetében más a helyzet. Elmagyarázta: „Olyan forgatókönyveket kezdesz kapni, ahol a fickó, a hős még az 50-es, 60-as éveiben jár – némelyik még annál is több. És akkor ők mehetnek kalandozni a lányoddal.”

Nőként pedig Michelle elárulta, hogy azt szeretné mondani nekik: „Adjatok egy esélyt”, és kifejtette, hogy úgy érzi, „még mindig képes minderre”.

Az Oscar-jelölt a továbbiakban megjegyezte, hogy a szerepek hiánya az, ami miatt néhány színésznő, például Reese Witherspoon és Nicole Kidman saját projektek gyártásába kezd, hogy releváns és aktív maradjon az iparágban.

Kifejtette: „Mert nem fognak a pálya szélén várakozni. Mert ők is látták, hogy ez bekövetkezik”. A színésznő hozzátette: „Ha nem teszel érte, és vársz, akkor nagyon sokáig várhatsz”.

Yeoh-nak virágzó karriert kívánunk, és köszönjük neki, hogy inspirál minket, és bebizonyítja, hogy a korunk nem akadályozhat meg minket abban, hogy valóra váltsuk az álmainkat.

Egyetértesz azzal, hogy bármely életkorban elérhetjük karrierünk csúcsát, ha hiszünk magunkban?

via