Érdekesség

A kép, amely felfedheti a legmélyebb félelmed

A kések, hernyók, pillangók és almák egy dologban közösek: felfedhetik a félelmeidet. Lehet, hogy egy ijesztő bohóc vagy egy feléd kúszó pók látványától felpattansz a székedből, de bizonyos félelmek a tudatalattidban lapulnak, és lehet, hogy nem is tudsz a létezésükről.

Szeretnénk a tudatalattid mélyére hatolni, hogy segítsünk megérteni, mitől félsz valójában. Csak nézd meg a képet, és figyelj az első felbukkanó képre.

Mit látsz meg először?

1. Ha a pillangót láttad:

Attól félsz, hogy valaki elárul téged. Hajlamos vagy a bizalmatlanságra, valószínűleg azért, mert már bántottak meg és utasítottak el mások. A pillangó szimbolizálhat egy traumatikus eseményt is a gyermekkorodból, vagy azt, hogy elutasítottak a munkahelyeden. Ha átélünk egy ilyen élményt, és az agyunk nem képes feldolgozni azt, akkor újra felszínre tör, amikor egy hasonló helyzet kiváltja ezt az emléket.

2. Ha az almát láttad meg:

Ha először az almát látod, az azt jelenti, hogy a legnagyobb félelmed a halál. Ez talán nem is olyan nagy felfedezés, hiszen mindannyian félünk tőle. De a helyzet az, hogy valójában attól félsz, hogy elveszítesz valakit, aki nagyon közel áll hozzád. Szerető személy vagy, aki törődik másokkal, és valószínű, hogy ez a félelem egy traumatikus élményen alapul. A múltban valakinek az elvesztése maradandó sebet hagyhatott a tudatalattidban.

3. Ha a hernyót láttad:

Hallottál már a phasmophobia kifejezésről? Ha a hernyót láttad, akkor lehet, hogy a tudatalattidban félsz a paranormális tevékenységektől, például a szellemek látásától. Az agyad már az olyan szavak említésére is riadót fúj, mint szellem, boszorkány vagy bármilyen más természetfeletti lény. Még ha a racionális elméd tudja is, hogy ez nem lehet igaz, úgy érzed, hogy kísértenek az elmédben száguldó futó gondolatok.

4. Ha a kést láttad:

A kés a fenyegetés szimbóluma. Ha azt láttad először, a félelmed összefügghet valamilyen gyógyíthatatlan megbetegedéssel. Mindannyian félünk a betegségektől és az öregségtől, de ez a félelem olyan mélyen gyökerezik a tudatalattidban, hogy már a puszta gondolata is megrémít. A legtöbb ember, aki ezt látja először, vagy valamilyen gyógyíthatatlan betegségtől vagy a hirtelen, minden ok vagy magyarázat nélküli haláltól fél.

Tisztában voltál ezzel a mélyen gyökerező félelemmel? Milyen más dolgoktól félsz még? Oszd meg ezt a tesztet barátaiddal és családtagjaiddal, hogy ők is jobban megértsék legmélyebb félelmeiket.