Érdekesség

A királynő leghűségesebb udvarhölgyének és Vilmos herceg keresztanyjának története

A brit királyi család tagjai mindig is a közfigyelem középpontjában álltak, de azok, akik lehetővé teszik a királyi ház működését, gyakran a színfalak mögött maradnak. Van azonban egy hölgy, akit elég gyakran láthatunk Őfelsége oldalán. Láthattuk őt a Vilmos herceg konfirmációjának napján készült királyi családi fotón, és Fülöp herceg temetésének napján is ott volt a királynő mellett. A neve Lady Susan Hussey, és itt az ideje, hogy jobban megismerjük őt.

Ma szeretnénk elmesélni Lady Susan Hussey történetét, aki több mint 60 éve áll a királynő oldalán.

Ismerd meg Lady Susan Hussey-t.

Susan Katharine Hussey (született Waldegrave) 1939. május 1-jén született. 1959. április 25-én ment férjhez Marmaduke Husseyhez, akivel 2 közös gyermekük született. Ő North Bradley bárónője, nemes asszony, aki II. Erzsébet királynő udvarhölgye. Lady Susan pozícióját hivatalosan Woman of the Bedchamber-nek nevezik. Ezt a kifejezést olyan nőre használják, akinek feladata, hogy udvarhölgy szerepében kísérje a női uralkodót.

Több mint 60 éve ismeri II. Erzsébet királynőt.

Lady Susan 1960-ban csatlakozott a királyi házhoz. Szolgálatát azzal kezdte, hogy segített a királynőnek válaszolni a levelekre. Idővel a királynő hivatalának egyik legmegbízhatóbb tagjává vált, és állítólag az első számú vezetőnek is nevezik. Hat évtizedes pályafutása során Lady Susan tanúja volt a királyi családban történt kulcsfontosságú események folyamának.

Ő üdvözölte az újonnan érkezőket, Lady Dianát és Meghan Markle-t, és állítólag ő ajánlotta Vilmos herceg és Harry herceg dadáját is a munkára. Lady Susan Hussey nemcsak őfelségével, hanem a királyi család más tagjaival és a hozzá közel álló személyekkel is szoros kapcsolatot épített ki. 2017-ben például Pippa Middleton mellett fotózták le, amikor ketten együtt látogattak el egy templomba Sandringhamben (az alábbi képen látható).

Embed from Getty Images

Ő Vilmos herceg keresztanyja.

A fenti fotó Vilmos herceg konfirmációjának napját örökítette meg. Lady Susan Hussey látható a hátsó sorban, Diana és Vilmos mögött, zöld ruhába öltözve. Vilmosnak 6 keresztszülője van. Lady Susan mellett ők II. Konstantin görög király, Lord Romsey, Alexandra hercegnő, Alexandra brit királyi hercegnő, és Sir Laurens van der Post.

Mindig is a királynő mellett volt.

Azok után, hogy Lady Susan annyi éven át hűségesen teljesítette kötelességeit és támogatta Őfelségét, nem meglepő, hogy a királynő hozzá fordult, amikor Fülöp herceg temetésének napján támogatásra volt szüksége. A gyász és bánat eme pillanatában a királynő felhívta régi barátnőjét, hogy megossza érzéseit és vigaszt találjon. És bár Lady Susan nem lépett be a templomba, és a királynő egyedül ült ott, elkísérte Őfelségét a szertartásra vezető úton, és mellette volt ezen a szívszaggató eseményen.

Embed from Getty Images

Lady Susan a Viktória királynő által 1896-ban alapított dinasztikus lovagrend, A Királyi Viktória Lovagrend nagykeresztes dámája. Hűségéért a királynőtől kitüntetéseket is kapott, amelyek a királyi házban eltöltött 30, 40, 50 és 60 éves szolgálatért emlékeznek meg. Lady Susan Hussey nem kap fizetést a szolgálatáért, és mindezen évek alatt hűségesen támogatta Őfelségét, személyes lojalitásból.

Hallottál már Lady Susan Hussey-ről? Érdekel a királyi család élete? Miért?

via