Emberek Érdekesség Nők

10 színésznő osztotta meg gondolatait az öregedésről és az időskorról

Az arcfelvarrás az egyik legnépszerűbb kozmetikai kezelés az öregedés lassítására. És míg sok híresség a plasztikai sebészethez fordul, hogy megőrizze fiatalos külsejét, mások, mint például Julia Roberts, ellenzik ezeket a beavatkozásokat. A híres színésznő néhány évvel ezelőtt azt mondta, hogy az arcplasztika mellőzése nagy kockázatot jelentett a karrierje szempontjából.

Mi úgy gondoljuk, hogy az érés csodálatos élmény lehet, és úgy döntöttünk, megnézzük, mit gondol 10 színésznő az ezzel járó változásokról.

1. Reese Witherspoon

A Doktor Szöszi színésznője egy 2019-es interjú során elárulta, hogy nem bánja, ha öregszik, sőt, jobban szereti a 43 évet, mint a 25-öt. „Úgy érzem, hogy kiérdemeltem az ősz hajszálaimat és a finom ráncaimat. Szeretem őket.” Witherspoon azt is kifejtette, hogy a sok új tapasztalat miatt most egészen másképp érzi magát, mint fiatalabb korában, persze jó értelemben.

2. Scarlett Johansson

Scarlett Johansson elmondta, hogy nem fél kés alá feküdni, hogy megőrizze fiatalos külsejét, és lehet, hogy a jövőben fontolóra veszi a plasztikai műtétet. „Határozottan hiszek a plasztikai sebészetben. Nem akarok vén banya lenni, abban nincs semmi jó”. De azt is gondolja, hogy nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, amikor a szépségről van szó. Egy másik interjúban, amit néhány évvel később adott, Johansson még a Hollywoodban tapasztalható korhatár-kritikát is kritizálta, különösen, ami a női színésznőkkel való bánásmódot illeti egy bizonyos kor felett.

3. Meryl Streep

Az Oscar-díjas színésznő mindent megtesz a természetes öregedési folyamat elfogadásáért. Bár Meryl Streep egykor attól tartott, hogy az öregedés negatívan befolyásolja majd a karrierjét, ezeket az aggodalmakat a múltban hagyta. „A tanácsom: ne pazarolj annyi időt arra, hogy a bőröd vagy a súlyod miatt aggódj. Fejleszd azt, amit csinálsz, amire ráteszed a kezed a világban.”

4. Halle Berry

Halle Berry már régen elfogadta, hogy neki is, mint minden más embernek a világon, öregednie kell. A színésznő azonban nem hagyta, hogy ez hatással legyen rá, és most, 55 évesen jobban és nyugodtabban érzi magát, mint valaha. „Mindig is tudtam, hogy a szépség mélyebben rejlik, mint a fizikai test, amiben járkálsz” – mondta Berry egy interjúban.

5. Angelina Jolie

Mivel édesanyja nagyon fiatalon hunyt el, Angelina Jolie győzelemként tekint az öregedésre, és nagyon hálás azért, hogy megöregedhet, és közel maradhat a családjához. „Tényleg szeretek idősebb lenni. Sokkal jobban érzem magam a negyvenes éveimben, mint fiatalabb koromban” – mondta a színésznő.

6. Gwen Stefani

Gwen Stefani egy másik híresség, aki nem szégyelli a szépészeti beavatkozásokat, és a plasztikai sebészetre úgy gondol, mint a jövő lehetőségére. Nemrég azt is elmondta, hogy az öregedési folyamat elfogadása nehéz lehet, de ő 51 évesen is ugyanolyan magabiztos a külsejével kapcsolatban, mint valaha.

7. Rachel Weisz

„A színészet a kifejezésről szól. Miért akarnád kivasalni a homlokodat?” – mondta a színésznő 2009-ben egy interjúban. Néhány évvel később Rachel Weisz a húszas éveiről is beszélt, és „néha fájdalmasnak” nevezte őket, hozzátéve, hogy most már érettebb, és több „bölcsességgel és tapasztalattal” rendelkezik.

8. Emma Watson

A Harry Potter-franchise sztárja a legfiatalabb ezen a listán, de ez nem jelenti azt, hogy nincs mondanivalója az érésről és arról, hogy jól érzi magát a testében. Emma Watson a színészként szerzett tapasztalatairól is beszélt: „Szerintem azok a színésznők igazán sikeresek, akik jól érzik magukat a bőrükben, és mégis emberinek tűnnek.”

9. Kate Winslet

„Azt tapasztaltam, hogy – megkönnyebbülésemre – egyszerűen csak kímélem magam. Most vagyok abban a korban, amikor a dolgok folyamatosan változnak. A nyakam bőre most már nagyon más.” Kate Winslet ugyan észreveszi, hogy a teste milyen változásokon megy keresztül, ahogy öregszik, de elmondása szerint esze ágában sincs megállítani a folyamatot.

10. Drew Barrymore

Drew Barrymore pozitív gondolkodásmódja az öregedésről a lányai nevelésére is hatással van, gyakran mondja nekik, hogy az öregedés „luxus”, és nem kell aggódni miatta. „Ha szerencsénk van, mindannyian öregszünk. Én csak azt szeretném, ha megbékélnének azzal, akik ők, és nem azzal, ahogyan kinéznek. Ha jó, klassz emberek; csak ez érdekel engem.”

Próbáltál már öregedésgátló kezelést? Mit gondolsz a természetes öregedésről?

via