Érdekesség

A Miss Universe verseny 15 nemzeti jelmeze erőteljes háttérrel, rangsorolva

Minden Miss Universe versenyen van egy nemzeti jelmezeket tartalmazó rész, amely lehetőséget ad a versenyzőknek, hogy olyan ruhát viseljenek, amely szerintük a hazájukat képviseli. A nézők számára ez egyszerre lehet lélegzetelállító (elvégre a ruhák nagy részét teszik ki Miss Universe-nek) és tanulságos. Kiválasztottuk és rangsoroltuk 15 kedvenc jelmezünket.

15. Miss Koszovó

A jelmez egy koszovói házassági hagyományon alapul. Amikor egy nő férjhez megy, úgy tartják, hogy a szomorú házat maga mögött hagyja, és utána 3 napig nem készítenek ételt. A vörös zsebkendőt a menyasszony arcára helyezik.

14. Miss Kajmán-szigetek

A Kajmán-szigeteken őshonos hüllő, a kék leguán ihlette a jelmezt. A leguánok majdnem kihaltak, de erőfeszítéseket tesznek a faj helyreállítására. Akárcsak a leguánok, a ruha is a kajmán-szigetekiek rugalmasságát jelképezi.

13. Miss Chile

A jelmezt a chilei Atacama-sivatag ihlette, ahol évente egyszer nőnek virágok, annak ellenére, hogy ez a világ egyik legszárazabb sivataga. A ruha a varázslatos virágokat, míg a fejdísz a napot szimbolizálja.

12. Miss Nepál

Ez a jelmez a Shakti előtt tiszteleg, amelyről úgy tartják, hogy egy kozmikus energia, női aspektusú. Az együttes üzenete az, hogy emlékeztesse a nőket erejükre, és arra, hogy kimeríthetetlen energiaforrások.

11. Miss Dominikai Köztársaság

A jelmezt a Dominikai Köztársaság nemzeti madara, a pálmajáró ihlette. Teljes egészében újrahasznosítható anyagokból készült, és célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelemre és a kihalófélben lévő állatok védelmére.

10. Miss Svájc

Ez a nemzeti jelmez a csokoládét ünnepli a maga sokszínűségében. A ruha alsó része lila színű, ami a gyümölcsöt jelképezi. A vállak a kakaólevelek előtt tisztelegnek, amelyek nélkül lehetetlen lenne csokoládét készíteni.

9. Miss Brit Virgin-szigetek

A fehér cédrus a Brit Virgin-szigetek nemzeti virága. Gyakran rózsaszínű, és egész tavasszal és nyáron fürtökben található.

8. Miss Kolumbia

Kolumbia „főnixkirálynőjének” ruhája országa gyönyörű tájait és lélegzetelállító naplementéit képviselte.

7. Miss El Salvador

El Salvador jelmeze az ország hosszú valutatörténetét reprezentálta. A colón volt az ország pénzneme 1892-től 2001-ig, amíg végül az amerikai dollár fel nem váltotta. 2021-ben El Salvador lett az első ország, amely hivatalos fizetőeszközként elfogadta a bitcoint.

6. Miss Nigéria

Ez a megjelenés az ugo (sas) madár köré összpontosított Ugo (Sas) maskarát képviseli. Az afrikai sas nagy tiszteletnek örvend; ő testesíti meg a bizalmat, miközben értékes tojásait rakja.

5. Miss Franciaország

Franciaország megjelenése a július 14-én ünnepelt Bastille-nap előtt tisztelgett. A tetőtől talpig érő tollak az ország nemzeti zászlaját jelképezik.

4. Miss Trinidad és Tobaco

A jelmez tisztelgés az ország ünnepe előtt, amelyet a szükség és a büszkeség szült. Ez az esemény a résztvevők színes jelmezeiről és fergeteges ünneplésről ismert.

3. Miss Guatemala

Embed from Getty Images

Miss Guatemala jelmezében több, az országát reprezentáló aspektus is megjelenik: a maja naptár, a Gran Jaguar piramis, a maja jaguár szimbólum, valamint Guatemala nemzeti virágának (monja blanca) és fájának (gyapotfa) részei.

2. Miss Indonézia

A jelmezt az indonéz mottó ihlette: „A tengeren győztesek vagyunk”. Az indonézekről azt mondják, hogy ők voltak a világ első tengerészei, így ez a megjelenés azt az erős és biztos irányt szimbolizálja, amely segít navigálni a modern világban.

1. Miss Kamerun

A jelmez kosarai Kamerun mezőgazdasági mozgalmát jelképezik. A nyaklánc a Kamerun-hegyet ábrázolja, amely egy aktív vulkán. A korona az ország térképét és a zászló színeit ábrázolja.

Melyik jelmez a kedvenced? A te kultúrád melyik része inspirálhat egy Miss Universe-ruhát?

via