Érdekesség

A nemi sztereotípiák megtörése: Sabrina, a pilóta, akit folyton összetévesztenek a légiutas-kísérőkkel

Sabrina Johnson 22 évesen példaképpé vált más fiatal nők számára. Hivatásos pilótaként lebontja a nemi sztereotípiákat, és másokat is inspirál, akik a repülésben szeretnének karriert befutni. De nem minden egyszerű, hiszen gyakran összetévesztik a légiutas-kísérőkkel.

Sabrina Johnson, a fiatal kereskedelmi repülőgép-pilóta a TikTok-fiókját arra használja, hogy felvilágosítsa és tájékoztassa az embereket a repülőgépek vezetésének összetettségéről. Aggasztó azonban, hogy állandóan összetévesztik őt egy légiutas-kísérővel, különösen a reptéri dolgozók, akiknek ismerniük kellene a légiközlekedési szakemberek különböző szerepeit és feladatait.

„Számomra ez nagyon frusztráló, mert ők a repülőtéren dolgoznak. Tudják, hogy milyen a pilóták egyenruhája” – mondta az egyik videóban.

Johnson mindössze 22 évesen már helikopterpilóta és repülésoktató lett. Elhivatottsága és kemény munkája, amellyel a repülésről szóló álmát szeretné megvalósítani, igazán inspiráló.

Sajnos úgy nőtt fel, hogy azt hitte, csak férfiak lehetnek a repülőgépek parancsnokai, ez is mutatja, milyen mélyen gyökerezőek a nemi sztereotípiák és előítéletek. Sabrina elszántsága és kitartása azonban azt bizonyítja, hogy nemtől függetlenül bárki követheti az álmait, és bármilyen területen sikerrel járhat.

via