Érdekesség

A párkapcsolati guru szerint nem baj, ha a férjed más nőkhöz vonzódik, és a kommentek forróak

A kapcsolatok állandóan változó világában egy neves párkapcsolati guru nemrég vihart kavart azzal, hogy megosztotta a vonzalomról alkotott szokatlan nézeteit. Szerinte teljesen elfogadható, ha a partnered más emberekhez vonzódik. A kijelentés, bár érdekes, heves vitákat és polarizált véleményeket váltott ki a TikTok-on.

Casiah West, egy neves párkapcsolati guru nemrégiben készült videója heves vitát váltott ki a féltékenység természetéről a romantikus kapcsolatokban. West egy azóta vírusszerűen terjedő TikTok-videóban merészen azt állította: „Egyszerűen nem lehetsz féltékeny, ha a pasid egy másik nőhöz vonzódik”. Ez a provokatív kijelentés heves reakciókat váltott ki, és olyan zúgást keltett, amely a modern párkapcsolatok lényegét visszhangozza.

West érvelése az emberi evolúció rejtelmeibe merül, hangsúlyozva a vonzalom mozgatórugójának számító ősi ösztönöket. „Egy nő testének formái jelzik a férfi agyának, hogy ez a lény képes egy gyermeket hordozni” – magyarázta. „Ez csupán egy biológiai válasz, amely mindannyiunkba beágyazódott, hogy biztosítsa az emberi faj túlélését.”

West szerint, ha ezt a jelenséget evolúciós szemszögből értjük meg, akkor a féltékenység ereje csökken. „Az a képesség, hogy így látjuk, teljesen elveszi a vonzalom erejét. Amíg nem tesznek lépéseket a vonzalomért, addig nincs okod féltékenységet érezni”.

Casiah West provokatív kijelentése nyomán a digitális szférában szenvedélyes reakciók özöne tört ki, olyan nézőpontok spektrumát tárva fel, amelyek rávilágítanak az emberi érzelmek összetettségére. Az egyik kommentelő találóan jegyezte meg: „Nem nézed meg az étlapot, ha nem vagy éhes”, összefoglalva azt a természetes ösztönt, hogy megfigyeljük a vonzó egyéneket a környezetünkben.

Azonban egy ellentétes nézőpont is megjelent, amely megkérdőjelezi a vándorló tekintet fogalmát. Heves nézeteltérés alakult ki, egy férfi szenvedélyesen állította: „Férfiként, ha egyszer egy olyan nővel vagy, akit szeretsz, és aki az álmaid nője, nem nézel más nőre”.

Egyesek számára a vita a biológiai tartományba torkollott, ahol az egyik kommentelő megjegyezte: „Ez egy biológiai reakció számomra, hogy leváljak”. Egy másik nő megosztotta: „Ez biológiailag teljesen igaz. De ettől még nem lesz jobb, mert akkor a hűség hiábavalónak tűnik, és csak abban reménykedhetsz, hogy nem cselekszik”.

A diskurzus közepette egy kis humor is helyet kapott a beszélgetésben. Az egyik feleség humorosan feltette a kérdést: „Magyarázd ezt a férjemnek, amikor az agyam azt mondja, hogy egy másik férfi ’alakja’ teherbe ejthet engem.”

Bár a vita elsősorban a férfiak viselkedése körül forgott, néhány kritikus kommentelő felvetett egy fontos kérdést: „Miért nem beszélnek a nők biológiai reakciójáról az ovuláció idején?”

A különböző vélemények közepette konszenzus alakult ki a kapcsolatokon belüli tisztelet fontosságáról. Az egyik hozzászóló megjegyezte: „Ez biológiailag igaz, de nem szabadna bámulnia; ez tisztelet a kapcsolat iránt és irántad”.

via