Érdekesség

A tetoválóművész úgy döntött, hogy elrejti a nem kívánt tetoválást azzal, hogy teljesen feketére tetoválja magát

Kat Von D nemrég beszélt arról, miért döntött úgy, hogy sok tetoválását megváltoztatja, és testének nagy részét egyszínű fekete tintával fedi be. Az Instagramra posztolt egy videót, ahol egy tetoválóstúdióban van, és megmutatja az új, feketére festett tetoválásait a hasán. A videó bepillantást enged a tetoválás folyamatába és a használt eszközökbe is. A képaláírásban pedig válaszolt néhány gyakori kérdésre a tetoválással kapcsolatban.

Ismerd meg Kat Von D-t, akit Rihanna, Zendaya, Jennifer Coolidge és más hírességek követnek az Instagramon.

Egy nemrégiben készült frissítésben Kat Von D megosztotta, hogy 17 alkalom és közel 40 óra után a testfeketítő projektje körülbelül 80%-ban elkészült. Háláját fejezte ki a tehetséges tetoválóművésznek, @hoode215-nek a philadelphiai @blackvulturegallery-ben, ahol folyamatosan tetováltatja magát.

Emellett arra biztatta a nézőket, hogy gondolják meg kétszer is, mielőtt negatív kommenteket hagynak, emlékeztetve őket arra, hogy amit valaki csúnyának talál, azt valaki más gyönyörűnek látja.

Amikor arról kérdezték, miért nem döntött a lézeres tetováláseltávolítás mellett, hogy megszabaduljon a már nem kívánt tetoválásoktól, Von D megmagyarázta döntését.

Azt mondta, hogy először kipróbálta a lézeres tetováláseltávolítást, és felismerte, hogy működik. De nem vált be neki, mert sok tetoválást akart eltávolítani. Von D beszélt arról, hogy a lézeres eljárás milyen lassú és fájdalmas, azt mondta, hogy több mint 10 kezelésre is szükség lehet, és az egyes kezelések között sokáig kell várni a gyógyulásra. Így számára a lézeres eltávolítás nem volt a legjobb választás.

Az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia megjegyzi, hogy a lézeres tetováláseltávolítást jellemzően bőrgyógyászok végzik, akik az egyetlen olyan szakemberek, akik orvosi képzettséggel rendelkeznek ezen a területen. Az eltávolításhoz szükséges alkalmak száma meglehetősen sok lehet, amit olyan tényezők befolyásolnak, mint a tetoválás kora, az érintett színek száma, a mérete és egyéb szempontok.

A tetoválás elkészítése általában fájdalmasabb, mint az eltávolítási folyamat.

Von D a képaláírásban elmagyarázta, miért döntött úgy, hogy eltakarja a tetoválásait, megemlítve, hogy „sok tetoválásaom volt, amelyek az életem egy olyan részét jelképezték, amely már nem illeszkedik ahhoz, aki ma vagyok”. Elismerte, hogy egyesek számára kényelmes, ha ezeket a múltból származó szimbolikus jeleket a testükön tartják, de ő személy szerint belefáradt abba, hogy ezekre ébredjen, és folyamatosan emlékeztessék rá, valahányszor a tükörbe néz.

Von D azt is kifejtette, hogy szereti a blackout tetoválás esztétikáját, hangsúlyozva, hogy bár megérti, hogy ez nem mindenki preferenciája, őt elégedettséggel tölti el, hogy tiszta lapot lát, amikor lenéz a karjára.

2020 végén kezdte el takarni a tetoválásait, és megosztotta, hogy nem tervezi, hogy fehér tintás dizájnokat épít be az elsötétített tetoválásai tetejére.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kat Von D (@thekatvond) által megosztott bejegyzés

Azokra az aggodalmakra válaszolva, hogy ennyi tinta felvitele milyen hatással lehet az egészségre, Von D hangsúlyozta, hogy közel három évtizedes tapasztalata van a tetoválásokkal kapcsolatban, és kijelentette, hogy soha nem érzett semmilyen negatív hatást. Ezután ellenkérdést tett fel, megkérdőjelezve a mindennapi élet különböző aspektusaiban, például az általunk fogyasztott ételekben, a viselt sminkekben és a tisztítószerekben található vegyi anyagokban rejlő potenciális mérgeződést.

Von D felvetette, hogy ezeken a területeken talán fontosabb dolgok miatt kellene aggódni. Megkérdezte, hogy az emberek olyan döntéseket hoznak-e, mint a teljesen természetes ételek fogyasztása, bizonyos olajok kerülése, a feldolgozott élelmiszerek és a cukor elhagyása, valamint a káros vegyi anyagok nélküli sminkek és tisztítószerek használata. Von D azt akarta, hogy az emberek gondoljanak ezekre a döntésekre, amikor a tetoválások hatásairól gondolkodnak.

Az elmúlt években Von D több jelentős életmódváltáson is átesett, a tetoválásainak eltakarása csak egy ezek közül.

via