Érdekesség

A szépség influenszer vírusossá válik amiért „leragasztja” az orrát és a száját lefekvés előtt, és itt van, hogy miért

A digitális világban, ahol az ember megjelenése gyakran a középpontba kerül, a New York-i influenszer, Isabelle Lux a TikTok-hoz fordult, hogy bemutassa „öregedésgátló technikáját”. Annak ellenére, hogy több mint félmillió követővel büszkélkedhet, a TikToker szkepticizmussal szembesült, miután közzétette nem szokványos szépségápolási bemutatóját.

A szépség influenszer azzal keltette fel a kíváncsiságot, hogy megosztotta az éjszakai rutinját, amit ő „mini orrműtétnek” nevez. A több mint félmillió követővel büszkélkedő TikToker szkepticizmussal szembesült, miután posztolta az „orr-ragasztásról” szóló bemutatóját.

A #reverseaging hashtaggel kísérve Isabelle azt sugallja, hogy ez az egyszerű technika, amely a jellemzően sportsérüléseknél használt, megfizethető kineziológiai tapaszt használja, hozzájárulhat a fiatalosabb kinézethez.

Részletezi a technikáját, leírja, hogyan vágja a szalagot különböző vastagságú kis csíkokra. A keskenyebb csíkokat az orra alá helyezi, hogy megemelje azt, míg a szélesebbeket az orrnyeregre helyezi, hogy „gombos” megjelenést formáljon. Isabelle hozzáteszi: „Én személy szerint szeretem ezt a formát létrehozni, mert egy kis gombot varázsol az orromra”.

Isabelle azt állítja, hogy a technika az orrlyukak kitágításával javíthatja a légzést. Hangsúlyozva egyszerűségét, azt ajánlja, hogy a szalagot a bőrápolás után körülbelül egy órával helyezzük fel a jobb tapadás érdekében, és azt állítja, hogy követői bármilyen kívánt módon formálhatják orrukat az ő módszerével. Kifejezetten az orrnyeregnél javasolja a szalag használatát a duzzanat csökkentésére, és azt állítja: „Bármit megtehetsz. A határ a csillagos ég”.

Számos TikTok-felhasználó kísérletezett már a trenddel, de sokan szkeptikusak a hatékonyságával kapcsolatban. Míg az orrtapaszolás gyakori orrplasztika utáni gyakorlat, hatékonysága más összefüggésekben kétséges.

Úgy tűnik, hogy az orrragasztás mellett a „szájragasztás” is része az éjszakai rutinjának. „A száj ragasztása fontos a légzésedhez, az arcszerkezetedhez. Teljesen átalakította az alvásomat, amikor elkezdtem használni [a szájtapaszt]” – állítja. „Minden egyes este, lefekvés előtt leragasztom a számat. A megfelelő alvás nagyon fontos az öregedésgátláshoz, valamint ahhoz, hogy a lehető legjobban nézz ki és érezd magad” – teszi hozzá a TikToker.

Lelkesedése ellenére Isabelle videója szkepticizmus és megvetés keverékét váltotta ki több TikTok-felhasználóból, akik kommentelték a posztot. Az egyik felhasználó egyenesen kijelentette: „Mindenkinek, aki ezt nézi, az orrtapaszolás NEM alakítja át az orrot, és nem is erre használják”. Hasonlóképpen egy másik követő is hitetlenkedésének adott hangot, mondván: „Nem vagyok hajlandó elhinni, hogy ez bármit is csinál”.

Egy másik kritikus így szólt hozzá: „Ez nem így működik. Nem tudod átformálni az orrodat anélkül, hogy károsítanád, mint egy műtét, vagy eltörnéd, majd rendbehozatnád.” Egy negyedik hozzászóló egyértelműen fogalmazott, kijelentve: „Srácok, ha nem lenne nyilvánvaló, ez 100%-os hülyeség. Egyszerűen csak egy égbekiáltó átverés. Szégyelljék magukat ezek az influenszerek”.

A szkepticizmus közepette néhány felhasználó értetlenségét fejezte ki Isabelle rutinjával kapcsolatban, egy személy pedig értelmesen érdeklődött: „Reggelente piros foltok vannak az arcodon?”. Néhány másik TikTok-felhasználó nyitottnak tűnt Isabelle módszerére, egyvalaki pedig azt mondta: „Ki kell próbálnom”.

via