Érdekesség

A YouTuber, Mr Beast 100 ivóvízkutat épít Afrikában

A híres YouTuber, MrBeast nemrégiben készült videója vírusszerűen terjedt el, miután Kenyába és Afrika más különböző részeire utazott, hogy 100 ivóvízkutat építsen. A több ezer dollárba kerülő hatalmas projekt több mint félmillió embernek biztosít majd tiszta ivóvízhez való hozzáférést.

A YouTuber 100 ivóvízkutat épített szerte Afrikában.

MrBeast, akinek valódi neve Jimmy Donaldson, leginkább arról ismert, hogy YouTube-videóiban milliókat költ arra, hogy embereken segítsen. Legutóbbi, „100 kutat építettem Afrikában” című videója vírusszerűen elterjedt, és több mint 72 millió megtekintést ért el. A YouTuber ebben a videóban egy hatalmas projektre vállalkozott: Afrika különböző országaiba utazott, és ott ivóvízkutakat épített.

A videóban MrBeast azt mondja: „Furcsa, hogy egy YouTubernek kell mindezt megtennie, de valakinek meg kell tennie, és ha senki más nem teszi meg, akkor mi fogjuk megtenni”. A YouTuber hatalmas projektje során 52 kutat fúrt Kenyában egy óriásfúró segítségével, hogy elérjen egy víztartó réteget. Emellett javították az ottani iskolai létesítményeket és biztonságos hidakat építettek a városok között.

A kezdeményezés több mint 500 000 ember életét változtatja meg.

MrBeast hasonló projekteket vitt véghez Zimbabwéban, Ugandában, Szomáliában és Kamerunban is. Összességében mintegy 500 000 ember részesül a biztonságos ivóvízellátás előnyeiből. „Sokan úgy gondolják, hogy egy erős kormányzat forrásai és finanszírozása szükséges ahhoz, hogy ilyen jelentős hatást érjünk el, de ez nem igaz. Meg lehet oldani ezt a nagy problémát” – mondta MrBeast.

A videón szívmelengető reakciók láthatók a MrBeast akciójából profitáló közösségek részéről, akik köszönetet mondanak neki és ünnepelnek. A projekt egy nagyobb kezdeményezés része, amelyet a YouTuber „MrBeast Philanthropy” néven indított útjára, hogy a rajongókon, valamint a YouTube-videókon keresztül összegyűjtött pénzzel segítsen más hátrányos helyzetű közösségeken szerte a világon.

Mr Beast nem először készít YouTube-videót, amelyben több száz emberen segít: 1000 vak ember műtétjét fizette ki, hogy újra lássanak.

via