Érdekesség

Anna Chlumsky története, amely bebizonyítja, hogy akkor is eljuthatsz a csúcsra, ha Hollywood úgy ítéli meg, hogy „nem vagy elég csinos”

Anna Chlumskyt a My Girl – Az első szerelem című film aranyos kislányaként ismertük meg, és a siker után azt várták tőle, hogy nagy hollywoodi sztár lesz. Ám az iparág sötét oldala olyannyira hátat fordított neki, hogy lemondásra kényszerült, és félreállt, hogy normális életet élhessen. Egészen máig, mígnem egy diadalmas cselekedettel visszatérhetett a filmvászonra.

Mi szeretjük megismerni azoknak az embereknek a történeteit, akiknek sikerült a hamuból, mint a főnixnek, feltámadniuk, és ma ennek a színésznőnek a történetét szeretnénk elmesélni, aki az előítéletekkel és az elutasítással való küzdelem után tudta, hogyan váljon híressé.

Hollywoodi ígéret

1980. december 3-án született az amerikai Chicagóban, és 1989-ben tette meg első színészi lépéseit, de csak 2 évvel később ismerte meg Hollywood a nevét. Abban az évben Macaulay Culkin oldalán szerepelt a My Girl – Az első szerelem című filmben, amely mindkét gyermek számára ígéretes jövőt jósolt az iparban.

A jóslatok Macaulay Culkin számára be is váltak, aki végül Kevin McCallister szerepét játszotta a Reszkessetek, betörők! című filmben. Anna Chlumskynak azonban nem sikerült ilyen nagy szerepet kapnia, pedig ő is ugyanolyan tehetséges volt. Valahogy az ő munkalehetőségei és személyes tapasztalatai a nyilvánosság előtt nem voltak olyan jók, mint színésztársa debütálásakor.

Hogyan fordított neki hátat a szakma

A Chlumsky hírnevét meghozó film sikere ellenére a nagy állásajánlatok elmaradtak, hiszen csak néhány tévéműsorban vett részt. „Éppen a pubertáskoromat éltem, és nem voltam csinos a képernyőn. A kamaszkorom alatt rengeteg meghallgatáson szerepeltem, és egyszerűen nem illettem be, ez pedig megviselte az életemet, mert tinédzserként már nem olyan jó érzés, ha azt mondják, hogy valaki már nem kedvel” – mondta egy interjúban.

Most, felnőttként elgondolkodik azon, milyen hatással volt rá a korai hírnév. „Amikor hirtelen szakmai, pénzügyi, felnőtt és nyilvános nyomást helyezel a gyerekekre, nemcsak egy olyan világnak nyitod meg őket, amely árucikké teszi és tárgyiasítja őket. Visszaveted őket a fejlődési képességükben is. Így amikor szembesülnek a felnőtt élettel, nincsenek meg az eszközeik. […] Csak felnőttként fedeztem fel a megbízhatóság és a biztonság érzését. Gyerekkoromban ezek nem léteztek, mert eladó voltam” – vallotta be Chlumsky.

Egy új kezdet

Embed from Getty Images

Az igénye, hogy kijusson egy olyan világból, amely elutasította őt, és nem engedte meg neki, hogy egy normális gyermek és tinédzser életét élje, több mint elég volt ahhoz, hogy mindent maga mögött hagyjon, és elinduljon, hogy megkeresse a végzetét. A Chicagói Egyetemre járt, és 2002-ben nemzetközi tanulmányokból diplomázott. Ott ismerkedett meg jelenlegi férjével, akivel 2008-ban kötött házasságot, és 2 lányuk született, Penelope és Clara.

Chlumsky New Yorkba költözött, és tényellenőrként dolgozott egy nagy étteremkritikai cégnél, valamint szerkesztőségi asszisztensként, de annak ellenére, hogy csendben, a kameráktól távol akart élni, a Broadway fényei újra felébresztették benne a színészet iránti szeretetet. „Azt hittem, nem leszek színésznő. Rögtön a főiskola után New Yorkba költöztem, és elég sok Broadway-előadást látva arra ösztönzött, hogy újra megpróbáljam” – vallotta be.

Visszatérés a szenvedélyéhez

Visszatérése a képernyőre lassan, de folyamatosan történt. Tévésorozatokban tűnt fel, szerepelt az Esküdt ellenségek és a Hannibal néhány epizódjában, de Az alelnök című vígjátéksorozatban nyújtott szerepe volt az, ami mindenkinek bebizonyította, hogy Chlumsky visszatért. Ezért a szerepéért 6 Emmy-díjra jelölték a 7 év alatt, amíg műsoron volt.

2022-ben felugrott a világ egyik legfontosabb streaming platformjára, és társszerepet vállalt a Netflix sikersorozatában, az Inventing Anna-ban, amelyet a Shondaland, az olyan nagy sikerek producere, mint A Grace klinika és A Bridgerton család készített.

Egy új kezdet

„Fel kellett készülnöm, és tudnom kellett, hogy elég erős vagyok ahhoz, hogy kitartsak ebben (a színészi munkában), és elég racionális ahhoz, hogy felismerjem, hogy az ember bármilyen szerepet megkaphat, és ez nem jelenti azt, hogy ez személyes. Nem jelenti azt, hogy rossz vagy. Sokkal egészségesebb szemszögből közelítettem meg a dolgot” – mondta az általa annyira szeretett karrier új megközelítéséről, és mi örülünk, hogy ismét ezt választotta.

Melyik pillanatban és az életed mely területén érezted úgy, hogy változtatnod kell az utadon, és a nulláról kell kezdened?

via