Érdekesség

Egy Down-szindrómás lány hihetetlen modellkarriert fut be, és bebizonyítja, hogy a társadalmi integráció szép dolog

A Victoria’s Secret bejelentette legújabb kampányát, a Love Cloudot, amely az élet minden területéről származó modelleket vonultat fel. Egy kerekesszékes fiatal nő, egy fitneszedző, sőt még egy tűzoltó is szerepet kapott az új kampányban. Mai hősnőnk Sofia Jirau, egy Down-szindrómás modell, akit szintén castingoltak, és célja, hogy felrázza a divatipar színvonalát.

Le a kalappal Sofia szépsége és elszántsága előtt, és szeretnénk, ha velünk együtt megismerkednétek vele.

A divat világa mindig is Sofia legnagyobb szenvedélye volt.

A Puerto Ricó-i lány, Sofia a Vogue szerint már kiskora óta arról álmodozott, hogy bekerüljön a divatiparba. Álma végül 2020 februárjában vált valóra. Egy Marisa Santiago nevű divattervező meghívta Sofiát, hogy szerepeljen a New York-i divathéten. A lányt annyira lenyűgözte ez az esemény, hogy az Instagramján azt írta: „Tegnap megvalósítottam egy álmomat. Erre születtem, és meg akarom mutatni a világnak, hogy mindenem megvan, ami egy modellnek a ragyogáshoz kell.”

2021 októberében egy Puerto Ricó-i divattervezőnek is modellkedett, ahogy arról a Vogue is beszámolt.

A modell karrierje újabb fordulatot vett a híres márkával.

A Victoria’s Secret Love Cloud kollekciójának kampánya Sofia egyik életcélja lett, amit sikerült elérnie. Nem tudta visszafogni az érzelmeit, amikor Instagram-oldalán posztolta a kampányban készült fotót magáról. Azt írta: „Egy nap erről álmodtam, dolgoztam érte, és ma egy álom vált valóra. Végre elmondhatom nektek a nagy titkomat. Én vagyok az első Down-szindrómás Victoria’s Secret modell! Köszönöm mindenkinek, hogy mindig támogattok a törekvéseimben. Ez csak a kezdet!”

A modellkedésen kívül Sofia-nak még egy álma valóra vált.

Sofiának saját kiegészítő márkája van, és ez még egy cél, amit ez a gyönyörű nő elért. A márka neve Alavett, amit úgy lehetne lefordítani, hogy „szeretem”. A Vogue szerint Sofia márkája olyan kiegészítőket tartalmaz, mint jegyzetfüzetek, táskák, telefontokok, párnahuzatok és bögrék, és mindegyiket Sofia tervezte.

Sofia emellett aktívan részt vesz az integráció szépségének népszerűsítésében is.

Sofia nem csak a divatvilágban tör utat magának, de igazán szeret másokat is inspirálni. A CNBC szerint saját kampánya van Sin Limites néven, amely a Down-szindrómára hívja fel a figyelmet. Teljesen meg van győződve arról, hogy a Down-szindrómás modellek is tudnak modellkedni és munkát vállalni.

Szerinted is inspiráló Sofia története? Mit gondolsz, hogyan változhatna még a divatipar, hogy még sokszínűbb legyen?

via