Érdekesség

Az 57 éves Elizabeth Hurley elárulta, hogy mit csinál naponta 6-10 alkalommal, hogy fiatalos maradjon

Elizabeth Hurley leginkább a Szőr Austin Powers: Őfelsége titkolt ügynöke című filmben nyújtott szerepéről ismert, de szépségéről is híres. Úgy tűnik, 57 évesen semmit sem veszített bájából, amiért emberek milliói rajonganak érte. Sőt, úgy tűnik, mintha nem is öregedne, hiszen testét és bőrét egészen elképesztő szinten tartja. És most már pontosan tudjuk, hogy mit csinál, és azt kell mondanunk, hogy nem is olyan bonyolult.

A pozitív hozzáállással kezdődik.

A színésznő és üzletasszony igyekszik pozitív maradni, és nem hagyja, hogy a lelke negatív hozzáállással teljen meg. „Meg kell próbálnod pozitívnak maradni. Mindannyian kapunk szörnyű ütéseket az életben, mindannyian. Vannak, akiknek szörnyű dolgokkal kell megküzdeniük. Látod, hogy vannak emberek, akiknek sikerül megőrizniük a pozitív hozzáállásukat. Felülemelkednek a dolgokon. Vannak, akik dühösek lesznek. Néha úgy gondolom, hogy a ragyogáshoz sok mindent el kell engedni, és tovább kell lépni. Légy olyan kedves mindenkivel, amennyire csak tudsz.”

Mostanra sokkal egyszerűbb életet él a brit vidéken, távol Hollywoodtól. Ez időt és lehetőséget adott neki arra, hogy a jólétére koncentráljon, belülről kifelé haladva.

Bőrápolási rutinja a hidratáláson múlik.

Tökéletesen világossá tette, hogy imád hidratálni. „Az egyetlen dolog, amire esküszöm, az a hidratáló krém – méghozzá rengeteg. Naponta körülbelül hatszor hidratálom az arcom, a nyakamat pedig körülbelül tízszer. Könnyedén bekenem vele az arcomat, és azonnal ragyogóvá tesz”.

Az Estée Lauder éjszakai szérumát is használja, hiszen már több mint 20 éve együttműködik a céggel. „A legkedvesebb termékem mindig is ez az éjszakai szérum volt, amiből akkor kaptam az első üveggel, amikor 1995-ben csatlakoztam a céghez, és azóta is hűségesen használom naponta kétszer.”

Nagyon odafigyel arra, hogy mit eszik.

A feldolgozott élelmiszerek köztudottan károsak a szervezetünkre, és nagyon addiktívak lehetnek. Túl sok cukrot, sót és zsírt tartalmaznak, nincs sok tápértékük, és gyorsabban megéhezünk tőlük, mivel gyorsabban emésztjük meg őket. Elizabeth valószínűleg tisztában van mindezekkel a veszélyekkel, és ezért tartja magát távol minden feldolgozott ételtől.

„Szeretem az egyszerű, természetes, könnyű ételeket. Nem igazán szeretem a sok vegyszert vagy adalékanyagot tartalmazó ételeket. Amikor otthon vagyok vidéken, mindig igyekszem olyan ételeket enni, amelyek helyben termettek. Ez vonatkozik a húsokra és a zöldségekre is. Hiszek abban, hogy az ételeket lehetőleg természetes állapotukban kell fogyasztani. Nálunk nagyon kevés feldolgozott élelmiszert fogyasztunk. Általában magam főzöm meg otthon.”

Sok vizet iszik, sportol és jól alszik.

„Ami a testmozgást illeti, nincs határozott edzésprogramom, amit állandóan követek. Nagyon aktív vagyok. Egyáltalán nem vagyok lusta. Hosszú sétákat teszek a kutyáimmal. Állandóan nyújtok. Inkább házimunkát végzek, minthogy edzőterembe menjek. Inkább tükröt sikálok – az is ugyanannyit tesz.”

És a testmozgás mellett azt is tudja, hogy sok-sok vízzel kell hidratálnia a szervezetét. Sőt, a napját két bögre meleg víz megivásával kezdi, ami a legjobb módja annak, hogy reggel energiával töltse fel a szervezetét.

Ami a pihenést illeti, Elizabeth azt mondja, hogy tudja, mikor kell egyszerűen csak lefeküdnie, hogy megnyugodjon a teste és az elméje. „Többé nem viszem be a telefonomat a hálószobámba, és nem viszem fel az elektronikát az emeletre. És azt kell mondanom, az alvásom egészen ugrásszerűen javult”.

via