Érdekesség

„Az emberek Chewbaccának hívtak”, egy nő megosztja a történetét, hogy megmutassa, a testszőrzetet nem szabad kritizálni

Samantha Allen, egy 28 éves nő, akinél fiatalon egy ritka betegséget diagnosztizáltak. Az élete nem volt mindig könnyű, mert más volt, mint a többiek, ami bizonyos szempontból sok mindent befolyásolt. Samantha azonban úgy döntött, hogy elfogadja a testét olyannak, amilyen, elfogadja, mi több, mindenkit arra bátorít, hogy ugyanezt tegye. Lássuk, mit tud mondani.

Egy ritka betegségben szenved.

Samantha Allent, a nőt, aki egy ritka betegségben szenved, aminek következtében egyéb fájdalmas tünetek mellett testszerte túlzottan szőrös lesz a teste, már régóta kritizálták. Bár az elhivatott nő szenved az állapottól, nem hagyta, hogy ez megakadályozza abban, hogy a közösségi médiában próbáljon másokat motiválni.

Sokan bátornak tartják őt.

A 28 éves Samantha Allen a Media Drum Worldnek mesélt a helyzetéről: „Sok nő állította már rólam, hogy bátor vagyok”. Policisztás ovárium szindrómát diagnosztizáltak nála, egy olyan betegséget, amely szőrösödést okoz azáltal, hogy a petefészkek túlzott mennyiségű férfi nemi hormont termelnek. Az állapot a szülőképes korú nők legfeljebb 10%-át érinti, és a PCOS-ben szenvedők 70-80%-át.

A tüneteket már fiatal korában tapasztalta.

Allen, aki 2021-ben költözött Oklahomába New York államból, először kisgyerekkorában tapasztalta a betegség tüneteit. Állítása szerint 8 éves korában kezdte el borotválni a lábát, és 11 éves korára már arcszőrzete is volt.

Nagyon sok mindenen ment keresztül az évek során.

Samantha megosztotta, hogy a középiskola és a gimnázium alatt állandó „szőrös-zaklatás” célpontja volt a felesleges szálak miatt. „Az emberek Chewbaccának, férfinak hívtak” – siránkozott a fiatal nő, utalva a szőrös Star Wars-figurára.

Most Samantha számos kedves megjegyzést kap.

„Az, hogy látom a képeimet és a történetemet odakint, segít a nőknek is az útjukon” – mondta. Néhány kommentben az Instagramján olyanokat írnak, mint: „Csak azt akarom mondani, hogy inspiráló vagy és nagyon csinos”, „Ez annyira erős”, és „Jelenleg hormonális változásokon megyek keresztül, és a testszőrzetem egyre több helyen kezd nőni, imádom, hogy annyira jól érzed magad a bőrödben, hogy én is el akarok jutni erre a pontra. Te egy inspiráció vagy!” És még sok más.

Te mit gondolsz Samantha történetéről? Oszd meg gondolataidat a hozzászólásokban!

via