Érdekesség

„Az ősz sosem egyenlő az öreggel”, egy modell, Luisa Dunn, elhagyja a hajfestéket, és arra inspirálja az embereket, hogy szeressék természetes kinézetüket

Valószínűleg mindannyian elgondolkodtunk már azon, hogy mikor találjuk meg az első ősz hajszálunkat. A tudósok azt állítják, hogy találtak egy gént, amely segít pontosan tudni, hogy mikor kezdjük észrevenni a sajátunkat. Meglepő módon a kopaszodáshoz, a göndör hajhoz, sőt, még az összenőtt szemöldökhöz is kapcsolódik gén.

Bemutatott hősnőnk úgy tűnik, nem sokat törődik az ősz hajával, és úgy kezeli, mint egy elegáns kiegészítőt, amit a természet adott neki. Ismerd meg Luisa Dunn modellt, és tudj meg többet szokatlan és motiváló életfilozófiájáról.

Luisa Dunn ősz hajának útja egy kihívással kezdődött.

Luisa Dunn egy olyan nő, aki hivatásának érzi, hogy megkérdőjelezze az ageizmusról és a hagyományos „szépségnormákról” alkotott közkeletű nézeteket. Modellként dolgozik, és küldetése, hogy friss levegőt hozzon a divat és a modellvilágba.

Az őszülés útja azzal a gondolattal kezdődött, hogy a 14 naponkénti hajfestés egyszerűen már nem jelentett örömforrást az életében. Az interjújában így nyilatkozott: „A vége felé úgy éreztem, mintha egy elfedő körhintán lennék, ami csak súlyosbította a negatív érzéseimet az öregedéssel, az önelfogadással és a változó testemmel kapcsolatban”.

Úgy döntött, hogy megváltoztatja az életét, és végleg lemond a hajfestékről, és ezt soha nem bánta meg.

A nőnek elege van az ageista klisékből, és bátran felszólal ellenük.

Dunnt nagyon bosszantotta egy bizonyos sztereotípia, miszerint „az ősz egyenlő az öregséggel”, és úgy véli, ez a kijelentés hosszú távon hatással lehet bármelyik személyiségre. Az Instagramon talált egy hasonlóan gondolkodó nőkből álló társaságot, akik további inspirációs forrásává váltak az útja során.

Dunn számára az őszülés azóta az önszeretet szinonimájává vált. Elmagyarázta: „Megtanulni, hogy önmagamat és a változó testemet bocsánatkérés nélkül szeressem, volt a válasz az önbizalmam és az önbecsülésem megerősítésére”.

Az ősz hajának lenövesztése egy másik kihívásnak bizonyult.

Meglepő módon Dunn számára az ezüstös haj növesztésének gyakorlati oldala nem volt olyan egyszerű, mint azt korábban gondolta. Elárulta: „16 évesen fedeztem fel az első ősz hajszálaimat, és ennek hatására sötét- és világosbarna árnyalatokkal kezdtem el színezni a hajtöveimet, hogy elrejtsem őket. Csak 2019-ben döntöttem úgy, hogy elegem van abból, hogy megpróbálom elrejteni őket, és világosabb, hűvösebb tónusokat szeretnék választani, hogy illeszkedjenek a hajtöveimhez.”

Hozzátette: „A folyamat hosszú és sok türelmet igényel, különösen, ha úgy döntesz, hogy kertelés nélkül vállalod. Leggyakrabban 2 vagy több évbe telik a nőknek, mire az átállás befejeződik. Néhány hónappal az átmenet után némileg kénytelen voltam elengedni a szőkítéssel megrongált hosszúságból, és egy pixie fazont is magamévá tenni.”

Luisa Dunnnak van egy hatásos tanácsa a rajongói számára.

Dunn őszintén úgy gondolja, hogy a divat legnagyobb évtizede most van. Azt mondja: „Úgy érzem, hogy az egyéni stílust most jobban ünneplik, és az öltözködést személyiségünk egy újabb rétegének tekintik. Öltözködhetünk a hangulatunknak megfelelően vagy egyszerűen csak azért, hogy jól érezzük magunkat. Kevesebb hangsúlyt fektetnek a szabályokra, és nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy önmagunk legyünk és jól érezzük magunkat a divatban.”

A sok szépségápolási lecke között, amit megosztott a rajongóival, van egy nagyon értékes, mégpedig az, hogy maradjunk játékosak, különösen a sminkeléssel kapcsolatban. Elmagyarázta: „Fontos, hogy időnként jól érezzük magunkat, ezért próbáljunk ki olyan dolgokat, amelyek szokatlanok. Mi a legrosszabb, ami történhet? Egyszerűen csak el kell távolítanod. Időnként a sminknek a puszta öröm és játékosság miatt kell lennie – nálam bármi megengedett, feltéve, hogy jól érzed magad.”

Van ősz hajszálad? Gondoltál már arra, hogy nem feded el az ősz foltjaidat, és teljesen természetesre váltasz?

via