Életmód Érdekesség

7 híresség megosztotta, miért hagyták abba a dezodor használatát

Bár a dezodor használata sokak mindennapi rutinjának része, a napi szintű használat sok meglepő módon befolyásolhatja az egészségünket. A bőröd természetes mikrobiomjának megzavarásától kezdve a testszagod erősödéséig rengeteg ok van arra, hogy végre lemondj a dezodorokról. Sok híresség már évekkel ezelőtt felhagyott a dezodorok és izzadásgátlók használatával, és megosztották a mögötte álló okokat.

1. Cameron Diaz

Sok dezodor tartalmaz káros összetevőket, amelyek hatással lehetnek az egészségünkre, Cameron Diaz pedig nem hajlandó vállalni a kockázatot. „Nem hiszek az izzadásgátlóban. Nagyon rosszat tesz az embernek. Már majdnem 20 éve nem használom. Büdös vagy, mert izzadásgátlót használsz. Minden bűzt bent tart” – mondta.

2. Julia Roberts

A Micsoda nő! színésznőjének egyszerűen nem szokása, hogy naponta dezodort használjon. „Nem igazán használok dezodort. Nem szeretem ezt sok emberrel megosztani. Egyszerűen sosem volt az én világom” – mondta.

3. Bradley Cooper

A díjnyertes színész úgy véli, egy zuhanyzás bőven elég ahhoz, hogy távol tartsa a kellemetlen testszagot. „Nem használok már igazán dezodort. Sokat zuhanyozom, szóval talán ez segít. Reggel és aztán este is. És miután edzettem, lezuhanyozom. Szóval talán háromszor egy nap” – osztotta meg.

4. Diane Kruger

A Trója sztárja allergiás a dezodorra, ezért helyette parfümöt használ. „Minden nap viselem [a parfümöt]. Reggelente az üveg ott van a fogkefém mellett. Allergiás vagyok a dezodorra, ezért még a hónaljamra is spriccelem. [Az edzőteremben] aztán még többet fújok rá. De igen, valószínűleg rossz szagom van edzés után… Szeretem megosztani a tökéletlenségeimet és a sebezhetőségemet. Ez a lehetetlen törekvés a fiatalságra és a tökéletességre nem nekem való” – mondta.

5. Kendra Wilkinson

Egyes dezodorok nem biztos, hogy biztonságosak a terhesek számára, és a valóságshow-sztár tudatosabban akart odafigyelni arra, hogy milyen termékeket használ a terhessége alatt. „Miközben figyelek arra, hogy mi kerül a testembe ebben a terhességben, arra is figyelek, hogy mi van a testemen. Emellett rengeteg vizet iszom, és még a dezodormentességet is megpróbálom” – osztotta meg.

6. Marc Maron

A stand-up komikus bevallotta, hogy soha nem használ dezodort. Úgy véli, a pacsuli használata bőven elég ahhoz, hogy gondoskodjon a hónalja környékéről.

7. Kourtney Kardashian

Orvosszakértők arra figyelmeztetnek, hogy az alumínium alapú dezodorok és izzadásgátlók használata nem ajánlott a szoptatós nőknek, ezért Kourtney Kardashian úgy döntött, hogy lemond róla, hogy megőrizze gyermekei egészségét. „Nem hisz a dezodorok használatában, mert úgy gondolja, hogy az rosszat tesz a szoptatásnak” – mondta volt párja, Scott Disick.

Te naponta használsz dezodort? Szerinted egészségesebb lenne, ha dezodormentessé válnál?

via