Érdekesség

Bella Hadid a világ legszebb nője a tudomány szerint

Miközben a szépségszabványok és a preferenciák folyamatosan változnak, létezik egy ősi képlet, amely a szakértők szerint képes kiszámítani az arc báját. Egy különleges tanulmányt végzett Dr. Julian De Silva, aranyérmes plasztikai sebész, aki a fejlett plasztikai sebészetre specializálódott. A szokatlan szépségverseny győztese pedig Bella Hadid lett. Lássuk, mitől ő a legszebb nő.

A tanulmány az „isteni arányok” alapján készült.

A görögök a fizikai szépség mérésére egy arányt dolgoztak ki, amit aranymetszésnek neveztek el. Míg a múltban művészek és építészek használták, a modern korban a tudósok néha arra használják, hogy megmagyarázzák, miért tartanak egy személyt szebbnek másoknál.

Hogyan mérték a „szépséget”

Tanulmányában De Silva az aranymetszést különböző női hírességek ajkára, orrára, szemméretére és -állására, állkapcsára és szimmetriájára alkalmazta. Az arcok hosszát és szélességét megmérték, majd elosztották. Az ideális eredmény nagyjából 1,6.

Bella Hadid arcát találták a tökéletességhez legközelebb állónak.

A görögök tökéletes arcról alkotott elképzeléséhez a legközelebb Bella Hadid szupermodell állt. Ő 94,35%-os értéket kapott a Szépség Phi aranymetszése szerint, az állát pedig 99,7%-ban tökéletesnek találták.

A második helyen Beyoncé végzett, aki 92,44%-ot ért el az arány szerint. A popénekesnő Ariana Grande 91,81%-ot ért el, megelőzve Taylor Swiftet 91,64%-kal, Scarlett Johanssont 90,91%-kal és Cara Delevingne-t 89,99%-kal.

Bella Hadid bevallotta, hogy orrműtétet végeztetett.

Egy interjúban az év elején Hadid elárulta, hogy plasztikai műtétet végeztetett az orrán, amikor még csak 14 éves volt. „Bárcsak megtartottam volna az őseim orrát” – tette hozzá. Tagadta a pletykákat, hogy valaha is kapott volna bármilyen töltőanyagot vagy szemfelvarrást csináltatott volna, és ikonikus arcát a jó öreg arcszalagnak tulajdonította.

Te egyetértesz a tanulmány eredményével? Szerinted kik a világ legszebb női?

via