Érdekesség

Beyoncé lett a történelem legtöbb Grammy-díjjal kitüntetett művésze, és szerintünk mindet megérdemli

A február 5-én Los Angelesben megrendezett 65. Grammy-díjátadón nem más, mint maga a zene királynője, Beyoncé írt történelmet. 32 győzelmével minden más művészt megelőzve ő lett minden idők legtöbb Grammy-díjat nyert előadója. Ez az eredmény megszilárdítja pozícióját korunk egyik legnagyobb zenészeként, és bebetonozza örökségét a zenetörténelemben.

Beyoncé megelőzte a néhai klasszikus zenei karmestert, Solti Györgyöt, aki 20 év alatt 31 Grammy-győzelemmel tartotta a rekordot.

A mindössze 41 éves Beyoncé elképesztő, 32 díjjal a háta mögött nemcsak a valaha volt legtöbb Grammy-győzelemmel rendelkező művész lett, hanem a legtöbb jelöléssel is. A 88 jelöléssel férje, Jay-Z mellett ő a Grammy történetének legtöbb jelölést kapott előadója.

Jelentős benyomást keltett a győzelmeivel miközben a dugóban ült

Annak ellenére, hogy nem tudott részt venni a közvetítés előtti ceremónián, a zene királynője mégis győzelmek sorát zsebelte be. Beyoncé a legjobb elektronikus tánczenei felvétel díját nyerte el a „Break My Soul”-ért, ami az első győzelme ebben a kategóriában.

Ezután megkapta a legjobb hagyományos R&B előadásért járó Grammy-díjat a „Plastic Off the Sofa”-ért, majd a legjobb R&B dalért a „Cuff It”-tel. Sikeres estéjének megkoronázásaként Beyoncé a Renaissance című daláért elnyerte 32. Grammy-díját a legjobb tánc/elektronikus album kategóriában.

Beyoncé szívhez szóló beszédet mondott, amikor átvette a díjakat.

„Próbálok nem túl érzelmes lenni, próbálom csak megélni ezt az estét” – kezdte. „Szeretnék köszönetet mondani Johnny bácsikámnak, aki nincs itt, de lélekben itt van. A szüleimnek, édesapámnak és édesanyámnak, hogy szeretnek és hajtanak, a gyönyörű férjemnek és a 3 gyermekemnek, akik otthon vannak és nézik. A queer közösségnek a szeretetükért és azért, hogy felkarolták ezt a műfajt” – tette hozzá láthatóan meghatódva.

Számos elismerése ellenére Beyoncé ismét lemaradt a hőn áhított Év albuma díjról.

Ez már a negyedik alkalom, hogy nem nyerte el a díjat, a legjelentősebb 2017-ben volt, amikor a kritikusok által elismert Lemonade című albumát Adele 25 című albuma előzte meg. Idén a díjat Harry Styles kapta meg rádióbarát popalbumáért, a Harry’s House-ért.

Styles beszédében lekicsinyelte a díj jelentőségét, kijelentve, hogy a zenét nem a díjaknak kellene meghatározniuk, és hogy ő nem azzal a szándékkal készít zenét, hogy Grammy-t nyerjen. Ennek ellenére mégis hálás volt az elismerésért, mondván: „Ez nem gyakran történik meg a hozzám hasonló emberekkel, és ez annyira, de annyira szép”.

Te rajongsz Beyoncé zenéjéért? Ha igen, melyik a kedvenced a dalai közül?

via