Érdekesség

Cameron Diaz méltóságteljesen töltötte be az 50-et, és az öregedés jelei most a legkisebb gondja

Az 50. életév betöltése hatalmas mérföldkő, amit meg kell ünnepelni, mégis napjainkban, amikor a társadalom arra kényszerít minket, hogy fiatalok maradjunk, néha az öregedés aggodalomra ad okot. Cameron Diaz számára azonban nem. A szeretett színésznő úgy döntött, hogy teljesen elfogadja a ráncait és az öregedés jeleit, ahelyett, hogy harcolna ellenük. Az önelfogadáshoz vezető útja rögös volt, de teljesen másképp kezdett el tekinteni a testére, amikor rájött arra, hogy az egyetlen dolog, ami mindennél fontosabb.

Csodáljuk Cameron hozzáállását az öregedéshez és mindazt a fejlődést, amit elért, hogy végre megértette, mennyire értékes a teste. Íme egy inspiráló és pozitív utazás, amellyel minden nő azonosulni tud.

Hihetetlen testalkata megnyitotta a hírnév kapuit.

174 cm-es sziluettjével, gyönyörű vonásaival és pezsgő személyiségével szinte lehetetlen, hogy Cameron észrevétlen maradjon. A kaliforniai tinédzser pedig már 16 évesen modellszerződést kötött az egyik legnagyobb ügynökséggel. Nem sokkal később a világ leghíresebb márkáinak reklámjaiban tűnt fel, és magazinok címlapjain szerepelt.

Előnyös külsejének és szellemes személyiségének köszönhetően a sikeres modell már a húszas évei előtt megvetette a lábát a reflektorfény és a hírnév világában. És alig 21 évesen, az első áttörést hozó szerepe A Maszk című filmben tette őt az ‘It girl’-é, akiről mindenki beszélt és akire mindenki vágyott.

A szépségszabványok áldozatává vált

Egy olyan világban, ahol a szépség uralkodik, még a fiatalos és lenyűgöző Diaz sem menekült meg a szinte lehetetlen szépségszabványok betartásának nyomásától. A színésznő elárulta: ”Abszolút áldozata vagyok az összes társadalmi tárgyiasításnak és kihasználásnak, aminek a nők ki vannak téve”.

Bevallotta, hogy régebben túl sokat gondolkodott a külsején, és „szétszedte magát”. Elmondta, hogy „napi hét órát ült a tükör előtt”, amíg rá nem jött, hogy ez mérgező.

Megtanult hálás lenni a testének

Cameron prioritásai azonban teljesen megváltoztak, miután 8 évet töltött távol a rivaldafénytől. Ez a megnyugvási időszak lehetővé tette számára, hogy elfogadja önmagát és változó testét, ami üdítő volt.

Ez alatt a szünet alatt rájött, hogy valójában mennyire értékes a teste, és ez egy nagyon szükséges ébresztőként hatott. Azt gondolta magában: „Miért ülök itt és vagyok ilyen gonosz magammal? A testem erős, a testem képes rá, miért beszélek lekezelően vele, amikor már idáig vitt?”.

Most már az öregedés a legkisebb gondja.

Ma már Cameront az öregedés jelei sem érdeklik, amelyek az 50. életévéhez közeledve jelentkeznek. Sőt, bevallotta: „Alig várom, hogy 50 éves legyek, ez annyira jó, mert egyszerűen többet tudsz”.

Izgatottsága pedig érthető, elvégre a sztár most jobban érzi magát a bőrében, mint valaha, és kész tárt karokkal fogadni ezt az új mérföldkövet. Megjegyezte: „Az utolsó dolog, amire nap mint nap gondolok, talán napközben egyáltalán nem is, az az, hogy hogy nézek ki”.

És miközben az öregedésgátló ipar most minden eddiginél jobban dübörög az öregedés jeleit csökkentő kezelésekkel és eljárásokkal, Cameron az ellenkező utat választotta.
Bevallotta: „Szó szerint semmit sem csinálok. Soha nem mosom meg az arcom”. A színésznő hozzátette: „Milliárd termékem van, amit soha nem használok. Havonta kétszer, ha szerencsés vagyok”.

Az egyetlen dolog, ami igazán számít

Úgy tűnik, hogy ez a stresszmentes hozzáállás az öregedéshez a kulcs ahhoz, hogy friss és boldog maradjon, mert a sztár most jobban ragyog, mint valaha.
Ráadásul a színésznő 47 évesen először lett anya, és most az a fő célja, hogy erős, fitt és egészséges maradjon a lánya számára. Diaz megosztotta: „Életerősnek akarom érezni magam a gyermekem számára. Az az anyuka akarok lenni, aki rohangál”.

És elnézve, hogy mennyire megalapozott és bölcs az élethez való hozzáállása, úgy tűnik, Cameron még hosszú évekig pontosan ezt fogja tenni.

Mit gondolsz Cameron öregedéshez való hozzáállásáról? Egyetértesz azzal, hogy hagynunk kellene a dolgokat, ahelyett, hogy az idő jeleit megfagyasztandó eljárásokat végeztetnénk?

via