Érdekesség Nők

12 sztár, akik el merték hagyni a régimódi elképzeléseket a női szépségről

A társadalmi normák mindig is arra ösztönözték a nőket, hogy tartsák meg a lágy imázsukat. Ennek ellenére néhány híresség úgy döntött, hogy megtöri a nőkkel szemben támasztott összes sztereotípiát, és megmutatja a hónaljszőrzetét, vagy akár izmosabb testtel is rendelkezik. A nők felhatalmazzák a többi nőt, ez pontosan az, amire szükségünk van!

Mi mindig is arra bátorítottuk a nőket, hogy szegjék meg a szabályokat és legyenek önmaguk, és ezek a példaképek pontosan ezt teszik.

1. Jennifer Lopez

Jennifer Lopez megmutatta hihetetlen izmait, és azt mondta, hogy úgy érzi magát, mint Superwoman. Azzal, hogy ezt a képet posztolta atletikus fizikumáról, Jennifer továbbra is töri a sztereotípiákat, bebizonyítva, hogy lehetsz nőies és izmos is!

2. Britney Spears

A testszőrzet természetes, és senkinek sem kell szégyenkeznie miatta. Britney Spears pedig pontosan ezt fejezte ki 2003-ban. Széles mosollyal az arcán sétált végig az American Music Awards vörös szőnyegén, megmutatva mindenkinek, hogy a testünk gyönyörű, függetlenül attól, hogy milyen.

3. Lizzo

Lizzo dalai mindig is a testpozitivitásról szóltak, így nem csoda, hogy interjúkban is támogatja a testpozitivitás mozgalmat. Mindenkit támogat, mert „a befogadás az, amiről mindig is szólt az üzenetem” – mondja.

4. Lady Gaga

Lady Gaga a zenéje mellett arról vált ismertté, hogy különc és nem mindennapi öltözékei vannak. Tekintettel arra, hogy a nőktől általában elvárják, hogy lágy és testhezálló ruhákat viseljenek, Gaga a szokatlan ruhákat választja a nőiesebbek helyett, és mi sem szeretnénk ezt másképp.

5. Serena Williams

Hihetetlen és erős teniszezőnőként Serena munkája egyértelműen meglátszik a testén. Sok más lányhoz hasonlóan ő is azt hitte, hogy másnak lenni valami negatívum, valami, amit szégyellni kell.

„Ahogy felnőttem, azt ünnepelték, ami más volt. Venus inkább úgy nézett ki, mint ami igazán elfogadható: hihetetlenül hosszú lábai vannak, nagyon-nagyon vékony” – mondja. Most már hálás a testéért, és ez a fejlődés az, amit imádunk látni a nőkben.

6. Ashley Graham

Ashley plus size modellként történelmet írt, ő volt az első, aki egy sportmagazin címlapján szerepelt. Ráadásul számos tervező kifutóin sétált. A társadalom szerint a modelleknek általában karcsúnak kell lenniük, azonban egy plus size modell szerepeltetése ennyi kifutón határozottan arra inspirál más nőket, hogy szeressék a testüket!

7. Tess Holiday

Ashley-hez hasonlóan Tess Holiday volt az első 52-es méretű szupermodell. Szerintünk ez a fajta reprezentáció a médiában az, amire nekünk, nőknek szükségünk van.

„Bennem van az a szenvedély, hogy segítsek más nőknek abban, hogy magabiztosan és kényelmesen érezzék magukat a testükben, függetlenül a méretüktől vagy attól, hogy a társadalom szerint mi a szép. Ez olyan, mint egy hivatás” – mondja.

8. Sophia Loren

Sophia arról volt híres, hogy elfogadta a testszőrzetét. Egy 1955-ös olaszországi fotózáson még felhúzott karral is pózolt, felfedve a hónaljszőrzetét. Ez mindenképpen merész húzás volt az akkori viszonyokat tekintve. Ő azonban nem hagyta, hogy ez megállítsa őt, birtokolta a testét, és ezt hibátlanul tette.

9. Amy Schumer

Amy elég sok visszatetszést kapott a Túl szexi lány című filmje bemutatása után. Gyorsan reagált néhány, a szerepével kapcsolatos megjegyzésre, és kijelentette, hogy: „Ez nem arról szól, hogy egy csúnya troll szép lesz, hanem arról, hogy egy nő, akinek alacsony az önbecsülése, talál valamit. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy ezt az érzést érezze, függetlenül a külsejétől. Mindannyian küzdünk az önbecsüléssel. Én biztosan…”

A valóságban a film egy olyan nőről szól, aki nehezen találja magát szépnek, de végül mégis szépnek találja magát. Ez igazán inspiráló!

10. Simone Biles

Hihetetlenül tehetséges és erős tornász lévén Simone teste bizonyosan úgy néz ki, ahogy kell. Az évekig tartó edzés kétségtelenül tükröződik a külsején, izmosabb. „Nem küzdöttem súlyproblémákkal. Inkább csak a testképemmel, mert nem úgy néztem ki, mint a többi gyerek az osztályomban. Inkább úgy néztem ki, mint a fiúk” – magyarázza.

Simone azonban igazi erős nő módjára megszerette a testét olyannak, amilyen: erősnek és gyönyörűnek. Azt mondja, hogy „az izmok a szépséget jelentik, és szerintem az emberek lassan kezdenek rájönni, hogy lehetsz izmos és nőies, ugyanakkor gyönyörű is”, és mi nem is érthetnénk ezzel jobban egyet.

11. Madonna

Az évek során Madonna minden bizonnyal kivette a részét abból, hogy a nőket arra ösztönözze, hogy úgy öltözzenek, ahogyan érzik magukat. A ’80-as évekbeli punk rockos öltözékeitől kezdve a ’90-es évekbeli stílusáig egyértelműen stílusikon volt. Néhány öltözéke még mindig a régimódi divat alapköve!

12. Aidy Bryant

Aidy szétzúzott minden társadalmi normát, ami a női testek felett uralkodik, azzal, hogy nem törődött azzal, mit gondolnak róla mások. Egy interjúban Aidy azt nyilatkozta: „Mi lenne, ha az összes energiát arra fordítanám, hogy csak próbáljam szeretni magam, és arra koncentrálnék, amit valójában szeretnék csinálni, szemben ezzel a dologgal, ami olyan, mint egy kitalált fogalom? És nem viccelek, az egész életem megváltozott, miután ezt megtettem”.

Tettél már valamit, vagy öltöztél már úgy, hogy megszegted a társadalmi normákat?

via