Depressziós háziasszonyból 58 évesen modell lett: Caroline Labouchere bebizonyította, hogy az élet csak 50 felett kezdődik

A modern nőknek egyre több szépségápolási kihívással kell szembenézniük. Az egyik ilyen kihívás maga az ősz haj. Az emberek elismerik, hogy hatalmas bátorság és önbizalom kell ahhoz, hogy vállalják az őszülést, és az ezüstös árnyalatot a nők fején festeni és színezni kell, hogy a társadalom elfogadja őket.

Vannak azonban olyan nők, akik bebizonyítják, hogy az ősz haj nem teher, hanem egy gyönyörű kiegészítő, amely makulátlan bájt kölcsönöz minden nőnek. Mai hősnőnk pedig saját példájával bizonyíthatja ezt.

Caroline Labouchere nem volt igazán boldog korábbi éveiben.

Caroline Labouchere eredetileg Londonból származik. Gyermekkorában elhagyta az apja, ami miatt bizonytalannak érezte magát, és félelem alakult ki benne az öregedéstől. A kétgyermekes anya a húszas és harmincas éveit azzal töltötte, hogy „rászorulónak és jelentéktelennek” érezte magát. Az öregedés jelei ellen úgy küzdött, hogy festette a haját, amely már kezdett őszülni.

Egy interjúban Labouchere így reflektált: „Úgy neveltek, hogy ne nézzek tükörbe. Nem hiszem, hogy valaha is szépnek éreztem magam – még az esküvőm napján sem. Amikor fiatalabb voltam, és egy kamera nézett felém, elfordultam. Nem tapasztaltam meg a szépségnek ezt az érzését, amit az elmúlt egy évben tapasztaltam”.

Az életével kapcsolatos tervei egészen földhözragadtak voltak. Ahogy az interjúban elmondta: „Nem szerettem az iskolát, és 16 évesen otthagytam. Elvégeztem egy Cordon Bleu főzőtanfolyamot és egy ruhakészítő/szabász tanfolyamot. Nem voltak karriertervek, csak utazni, megházasodni és családot alapítani”.

Egy nap szó szerint teljesen megváltoztatta a nő életét.

A reménytelenség és a bizonytalanság érzése talán örökké tartott volna, de hirtelen Labouchere lehetőséget kapott arra, hogy új szemmel nézzen magára.

2017 novemberében a lánya, az akkor 23 éves, modellként dolgozó Amelia azt mondta, hogy a főnöke ősz hajú nagykövetet keres. Ez pedig nagy lehetőség volt az anya számára. „Nem voltam modell, de ősz voltam” – emlékezett vissza Labouchere.

Most, évekkel a szerencsés véletlen után Labouchere nem néz vissza, hiszen fotói most a brit Vogue-ban jelennek meg.

Az ősz haj a női imázs luxus kiegészítőjévé vált.

Miközben Labouchere a negyvenes évei és az ötvenes évei elején végig átlagosnak érezte a külsejét, kissé megszállottja lett az öregedés elleni küzdelem lehetséges módjainak. Befestette őszülő haját, széles körben reklámozott öregedésgátló krémeket használt, arcpakolásokat, botoxot és töltőanyagokat kapott.

De miután 2017-ben belevágott a modellkedési lehetőségbe, Labouchere soha nem érezte magát boldogabbnak a külsejével. Azt mondta: „Soha nem akartam öregnek látszani. Manapság és a modern orvostudomány, a kozmetikumok és a táplálkozás fejlődésével erre nincs szükség. Sokkal magabiztosabb és bátrabb vagyok, mint a húszas és harmincas éveimben voltam. Egyedül megyek el rendezvényekre, és szinte mindenre igent mondok.”

Hozzátette: „Szerintem a férfiak még mindig a fiatalabb nőket részesítik előnyben. Kapok figyelmet, és ez túlnyomórészt pozitív, de ne nevezzenek ’öregnek’.” Egy másik interjúban így nyilatkozott saját külsejéről és arról, hogy teljesen természetessé vált: „Azt hiszem, ahogy öregedtem, egyre jobban nézek ki. Most már teljesnek érzem magam. Ősznek lenni… Valamilyen okból kifolyólag, ez csak megerősít téged. Ez az én koronám.”

Labouchere most a legjobb életét éli, és erőteljes tanácsokat ad a nőknek.

Instagram-biográfiájában Labouchere ezt írta: „58 évesen az az ember vagyok, aki mindig is voltam, de soha nem volt lehetőségem rá, hogy az legyek”. Büszke ősz hajára és fiatalos külsejére, és nem fárad bele, hogy lenyűgözze az embereket gyönyörű fotóival.

Férjével, Daviddel sok nehéz időszakon mentek keresztül együtt, de most a dubai Arabian Ranchesban élnek, és teljes mértékben élvezik az életet. Gyermekeit a legjobb befektetésének nevezi, és nem készít hatalmas terveket a jövőre nézve, boldogan él a pillanatnak, ami most van.

A nőknek adott tanácsai közül kiemeli az igazán jó kozmetikus és a retinolt tartalmazó termékek használatának fontosságát. Ellenzi a dekorkozmetikumok állandó használatát, és a mindennapi sminkelést a fiatalság egyik ellenségének tartja. Ritkán nyúl a bőréhez, és a kevesebb cukrot választja az étrendjében. Ettől eltekintve azonban minden nőnek határozottan azt ajánlja, hogy legyen aktív, és soha ne adja fel az önszeretethez vezető utat.

Neked is őszül a hajad? Hogyan viszonyulsz az őszüléshez és az öregedéshez?

via