Érdekesség

Egy 18 éves fodrász olyan mintás frizurákat készít, amitől el fogod veszíteni az eszed

Legyen szó mindennapi frizuráról vagy különleges frizuráról, mindannyian vágyhatunk egy olyan stílusra, amitől nagyszerűen nézünk ki. Milena Diekmann egy 18 éves fodrász, aki vásznává teszi a hajat, és olyan egyedi frizurákat készít, amelyek akár a híres hollywoodi fodrászok munkáját is képesek felülmúlni.

Mi őszinte csodálói vagyunk a fiatal fodrász munkájának, és szeretnénk, ha megnéznétek néhány bonyolult mintázatú frizurát, amelyek Milenát az Instagram, a YouTube és a TikTok feltörekvő csillagává teszik.

A fodrász szenvedélye a fonás iránt már kisgyermekkorában elkezdődött.

Milena általános iskolás korában, tehát 6-7 éves kora körül kezdte el gyakorolni magán az alapvető fonatokat. Körülbelül 10 éves korában kezdett oktatófilmeket nézni, sokkal több fonási technikát tanult, és bonyolultabb frizurákat próbált ki. Ettől kezdve nagyjából minden délután csinált frizurákat.

2 évvel ezelőtt kapta meg az első szintetikus parókáját, ami lehetőséget adott neki, hogy bonyolultabb, fonott frizurákat próbáljon ki. A frizurakészítés iránti szenvedélye lassan fejlődött és idővel egyre csak nőtt. Most, hogy 18 éves, már körülbelül 10-12 éve gyakorol.

Nincs szalonja és nincs profi felszerelése, mégis csinálja.

A frizurákat, amiket a közösségi média fiókjain látunk, otthon készíti. Ugyanakkor egy fodrászszalonban is dolgozik, ahol kisegít és egyszerűbb feladatokat végez, mint például hajmosás és időpontfoglalás, mivel még nem rendelkezik fodrász engedéllyel, és természetesen hajgöndörítést, esküvői frizurákat és feltűzéseket is készít. A szalon neve Hair & Beauty Residenz, és a szülővárosában, Németországban található.

A fodrász inspirációja különböző forrásokból származik.

Milena a legtöbb ihletet úgy szerzi, hogy egyszerűen gondolkodás nélkül fonja a hajat. Amikor fonatokat készít, teljesen elenged minden szabályt, és csak azt csinálja, ami eszébe jut.

A családja mindig is támogatta őt, és a szülei arra tanították, hogy soha ne adja fel az álmait. A szalonban, ahol dolgozik, nagyon támogató csapata is van, mindenekelőtt a főnöke, aki lehetőséget adott neki, hogy ott dolgozzon, annak ellenére, hogy még nem profi fodrász. Családja, barátai és feliratkozói arra inspirálják, hogy nap mint nap még bonyolultabb frizurákat készítsen.

A fiatal fodrásznak rengeteg ambíciója és álma van, amelyek még nem váltak valóra.

Milena még nem vett részt semmilyen versenyen, hiszen ehhez bizonyítványra van szüksége. De már készített olyan frizurákat, amelyekkel emberek ezreinek szívét nyerte el, és amelyek az ő kedvencei is lettek. Az egyik ilyen egy átlós, virágos fonat, ami szintén nagy elismerést kapott a TikTokján.

A fiatal fodrász arról álmodik, hogy rendkívül profi és sikeres fodrász lesz, és egy teljesen új szintre emeli ezt a szakmát, hiszen szerinte hazájában alulértékelt a fodrászok munkája. Szeretne áttörést elérni, és filmeknek, valamint divatbemutatóknak dolgozni.

A frizuráival kapcsolatos, talán leggyakrabban feltett kérdésre is van válasza.

Amikor megkérdezték Milenát, hogy nehéz-e ilyen aprólékos és szeszélyes fonások után kibontani a hajat, azt válaszolta, hogy elég könnyű, mivel alaposan kifésüli a hajat, mielőtt elkészíti a frizurákat. A természetes haj azonban kissé nyűgösebb lehet a fonatok kibontásával kapcsolatban. Milena mostanában a legtöbb frizuráját parókára készíti.

Milena Diekmann melyik frizurája lett a kedvenced, miután elolvastad ezt a cikket? Szívesen kipróbálnál valami hasonlót a saját természetes hajadon?

via