Érdekesség

Egy anya megpróbálja normalizálni a szoptatást a nyilvánosság előtt az általános kritika közepette

2019-ben Jennifer Mancuso, egy 38 éves, négygyermekes édesanya személyes meggyőződéssel és társadalmi normákkal küzdött, amikor a 18 hónapos ikrei nyilvános szoptatásának kihívásaival navigált. Az előítéletekkel szembenézve most a nyilvános szoptatás jogáért száll síkra, és más nőket is felhatalmaz, hogy kövessék példáját.

Ismerd meg Jennifert

Jennifer Mancuso négygyermekes anyuka (Parker, Piper, valamint az ikrek, Aria és Asher), idősebb lányait addig szoptatta, amíg azok természetes módon abba nem hagyták. Mivel ezt a gyakorlatot Aria és Asher esetében is folytatni akarta, először nehézségekbe ütközött, amikor megpróbálta mindkét babát egyszerre szoptatni, de amikor megtalálta a módját, semmi sem állíthatta meg. De nem volt felkészülve arra a megbélyegzésre, amellyel a kettős szoptatás kapcsán találkozott.

Jennifer, aki hivatásos fotós, zsonglőrködik az időbeosztásával és a gyermekei igényeivel, ami megköveteli tőle, hogy az ikreket a bölcsődébe való elvitel és a bölcsődéből való hazahozatal idején szoptassa. Nemrégiben, egy ilyen eset alkalmával megkeresték, és megkérték, hogy költözzön át a személyzeti szobába – egy szekrénynél nem nagyobb és a szem elől elzárt helyiségbe.

Harcolt a jogaiért.

Mancuso ahelyett, hogy azonnal másik bölcsődébe költöztette volna a gyermekeit, úgy döntött, hogy kiáll magáért, és szembenéz a problémával. Nem volt könnyű harc. Többször is szóváltásba keveredtek, de egyik fél sem volt hajlandó meghátrálni. Jennifer felidézi, hogy nem tudta hirtelen kivenni az ikreket, és alternatív gyermekgondozást biztosítani.

Még ugyanazon a héten később az igazgató bocsánatkéréssel fordult hozzá, sőt, még érzelmeket is kifejezett. Jennifer és a bölcsőde igazgatója beszélgetést folytattak, amelyben a férfi elismerte, hogy félreértette a cég adatvédelmi szabályzatát. Jennifer hangsúlyozta, hogy az ilyen félreértések nem elfogadhatóak, mivel ez egy új vagy bizonytalanul szoptató anyára nézve potenciálisan negatív hatással lehet.

Jennifer megemlítette, hogy a központ elkötelezte magát a kézikönyvük felülvizsgálata mellett, hogy a jövőben megelőzzék a hasonló eseteket. Még a kettős szoptatással kapcsolatos meglátásait is kikérték.

Nem ez volt az első alkalom, hogy ez történt.

Jennifer gyakran használja a közösségi médiát arra, hogy ventiláljon és felfedje az előítéleteket, amelyekkel szembesül. Amikor először szoptatta nyilvánosan egyszerre az ikreit, látta, hogy egy anya a tizenéves lányával elsétál mellettük, és azt mondta a lányának, hogy ne nézzen oda, és azt suttogta: „undorító”. Egy másik alkalommal, amikor egy aquaparkban úgy döntött, hogy egyszerre szoptatja a babáit, hallotta, ahogy az úszómester felkiált: „Mi a fenét csinál ott az a hölgy?”.

Ezek a helyzetek arra is késztethették volna, hogy felhagyjon a nyilvános szoptatással, de Jennifer számára ezek a helyzetek csak felgyújtották a tüzet, hogy továbbra is kiálljon az ügy mellett.

Még mindig szembesül kritikákkal.

Jennifer szilárdan kitart azon döntése mellett, hogy továbbra is nyilvánosan szoptatja a babáit. A mai napig folyamatosan fotókat tesz közzé erről a pillanatról a közösségi médiában. Ez azonban nem akadályozza meg a negatív kommentek érkezését. A leggyakoribb visszajelzés, amit kap, hogy figyelmet akar, és hogy azért akar meztelenül megjelenni a nyilvánosság előtt, hogy megmutassa magát. Az emberek hajlamosak azt mondani, hogy Jennifer sokkolni próbál azzal, hogy ilyen helyzetben fotózkodik és posztolja a közösségi médiában.

Jennifer azonban úgy véli, hogy az ilyen jellegű kommentek azért jelennek meg folyamatosan, mert az emberek nem látnak rendszeresen szoptató nőket. Így most Jennifer célja, hogy normalizálja a szoptatást, erőt adjon más anyáknak, és megkérdőjelezze a társadalmi normákat. Jennifer, aki most már biztos a nyílt szoptatáshoz való jogában, úgy véli, hogy tapasztalatai segíthetnek más nőknek is szoptatni anélkül, hogy félniük kellene az ítélkezéstől vagy a kritikától.

Jennifer Mancuso küzdelmei párbeszédet nyitnak a szoptatási gyakorlat nagyobb tudatosságának és elfogadásának szükségességéről. Ez az anyai gondoskodás természetes és lényeges aspektusa, amely hozzájárul mind az anya, mind a gyermek jólétéhez.

via