Érdekesség

Egy anya nem talál iskolát a fiának a haja miatt

Minden iskola érvényre juttatja a szabályokat és előírásokat, és gyakran megköveteli a diákoktól és a szülőktől a betartásukat, még akkor is, ha azok látszólag szükségtelenek. És itt találkozunk a 11 éves Farouk Jamesszel. A közösségi médiában az egyedi hajáról ismert fiú küzd azért, hogy olyan iskolát találjon, amely elfogadja egyediségét.

A divatvilágban jól ismert, több mint 250 000 Instagram-követővel rendelkező, 11 éves gyermekmodell, Farouk James, valamint édesanyja, Bonnie előtt nehéz feladat áll, hogy iskolát találjanak neki, ahová járhat. Sok brit iskolának speciális szabályai vannak a hajhosszra vonatkozóan, és Farouk hosszú fürtjei miatt az iskolák gyakran azt tanácsolják, hogy vágják le a haját, mielőtt visszatérhetne az osztályba.

Bonnie úgy vélte, hogy ez igazságtalan, mivel fia haja teljesen természetes, nem festett vagy formázott. Azzal érvelt, hogy ha Farouk lány lenne, az iskola nem kifogásolná a hajhosszát, és ezt a diszkrimináció egyértelmű esetének tekinti.

Farouknak mindig is dús haja volt, ami már születése előtt is látható volt a születés előtti vizsgálatokon. Nagy becsben tartja a tincseit, és felháborodik a gondolatra, hogy levágja őket, hogy iskolába járhasson.

Bonnie korábban Farouk bátyját is beíratta oda, ahol a hajhossz állandó vitatéma volt. Remélte, hogy azóta talán változott az iskola hajpolitikája, mivel a most 23 éves fiának „túl rövidnek” ítélték a haját.

Rájött azonban, hogy a megjelenésre vonatkozó számos iskolai szabály és előírás változatlan maradt. Ez azt jelentette, hogy Farouknak le kellett volna vágatnia a haját, hogy iskolába járhasson, amit Bonnie határozottan elutasított.

Válaszul Bonnie kampányt indított a változásért, és támogatást gyűjtött a hasonló problémákkal szembesülő szülők körében, különösen azok körében, akiknek gyermekei raszta és afro frizurát viselnek. Bonnie és a fia célja, hogy együtt támadják meg ezeket a látszólag önkényes iskolai szabályokat, és érdemi változást érjenek el.

„Összeállítunk egy igazi csapatot, és Sörényes Generációnak nevezzük el. Addig fogunk harcolni, amíg ezek a szabályok meg nem változnak. Méghozzá globálisan, nem csak itt, az Egyesült Királyságban” – jelentette ki.

A hosszú haj a férfiak számára több mint egy frizura; az önkifejezés, a személyes önállóság és a társadalmi normák megkérdőjelezésének szimbóluma. Ez egy olyan választás, amely tükrözi az egyéniségedet és az erődet.

via