Emberek Megható

Egy férfi az egész életét annak szentelte, hogy vegetatív állapotban lévő feleségéről gondoskodjon

Ilyen szeretetet szeretnénk az életünkben, és nem fogjuk kevesebbel beérni. Tudjuk, hogy nem könnyű ilyesmit találni, de Bruna de Sousának sikerült. Pont abban a pillanatban, amikor úgy tűnt, hogy az élet ellene fordul, a férje ott volt, hogy gondoskodjon róla. Csodálatra méltó mindaz, amit tett!

Ez a történet megható volta miatt gyorsan vírusszerűvé vált a közösségi oldalakon. A Brazíliában élő David Césarról van szó, aki több évet szentelt életéből annak, hogy vegetatív állapotban lévő feleségét, Bruna de Sousát ápolja. Ennek a helyzetnek a következtében David munkanélkülivé vált, és most a közösségi médián keresztül kér segítséget, hogy minden jövőbeli kiadását fedezni tudja. A férfi szeretetről és bátorságról szóló történetét többször is megosztották az interneten, hiszen fáradhatatlanul küzd az általa annyira imádott nő jólétéért.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

David e Bruna (@brunaedavidamor) által megosztott bejegyzés

2018 volt. David César és Bruna de Sousa egy átlagos napon tévét néztek, amikor Bruna hirtelen szív- és légzésleállás miatt görcsöket kapott. Egy interjúban a 28 éves David így emlékezett vissza: „Három perc alatt elvesztette minden életjelét. Rohantunk a kórházba, és 25 perc után sikerült újraéleszteniük, de már régóta oxigén nélkül volt”.

David beszámolója szerint Bruna egy olyan rendellenességben szenvedett, amely nem érinti az idegrendszer alapvető funkcióit, de megakadályozza, hogy érzékelje a környezetét. Más szóval, a felesége maradandó károsodásokkal és vegetatív állapotban maradt.

Bruna majdnem két évig volt kórházban, és 2019 júniusa óta David minden idejét annak szenteli, hogy otthonában ápolja őt. Munkanélküli lévén azonban nem tudta kielégíteni párja minden igényét. És igen, bár otthon van, szüksége van szakemberek segítségére, gyógyszerekre, ételre és egyéb dolgokra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

David e Bruna (@brunaedavidamor) által megosztott bejegyzés

Az igazság az, hogy amit David sofőrként keresett, az nem volt elég ahhoz, hogy fedezze felesége szükségleteit. Emiatt kénytelen volt pénzgyűjtésbe kezdeni.

Bár sok jótékonykodó lélek megszánta őket, Bruna kiadásai egyre csak nőttek. Ezt maga David is elismerte annak idején: „Még nem sikerült elérnünk, hogy nyugdíjba vonuljon. De két önkéntes ügyvéd segít nekünk. Adományokból élünk”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

David e Bruna (@brunaedavidamor) által megosztott bejegyzés

Szerencsére annyi nehéz pillanat átélése után még mindig volt remény. David a neurológusok által nyújtott információknak köszönhetően értesült a kanadai kezelésről. Ha hozzájutna, Bruna három évig szedné a gyógyszert, és ezt fizioterápiával kombinálnák. Ennek a lehetőségnek a költsége azonban 19 000 dollár körül volt, így a házaspárnak ismét adománygyűjtéshez kellett folyamodnia.

Több mint öt év telt el azóta, hogy Bruna és David élete megváltozott. A fiatalember az Instagram-fiókján keresztül megörökít néhány emléket a vele való kapcsolatáról. Emellett folyamatosan tájékoztatja követőit felesége fejlődéséről.

Kétségtelen, hogy nem könnyű helyzetet élnek át, de ha valami egyértelműen érzékelhető, az a nagy és feltétel nélküli szeretet, amit David vall és mutat Bruna iránt. Hányan büszkélkedhetünk azzal, hogy ennyi hűséget és törődést kaptunk a párunktól? De legyünk őszintébbek, vajon hányan lennénk hajlandóak ilyesmire a párunkért?

via