Állatok Érdekesség

Egy férfi egy mini házat épített a bizalmi problémákkal küzdő kutyájának, hogy biztonságban érezze magát

Ha egy állatnak nehéz az életkezdése, nem mindig könnyű az új gazdájának helyrehozni a dolgokat. A birminghami Sean Farrell ezzel a problémával szembesült örökbefogadott kutyájával, Busterrel. De nem adta fel. Ehelyett használta a fantáziáját, és igazán lenyűgöző eredményeket ért el.

Úgy éreztük, hogy Sean projektje inspirált minket, és szeretnénk megosztani veletek.

Egy férfi és egy kutya egymásra talált.

Amikor Buster először megjelent Sean házában, már 9 éves volt. Sean eredetileg egy ideig gondozni akarta a kutyát, majd segíteni akart neki állandó otthont találni. Ám nevelőszülői próbálkozása kudarcot vallott – Sean azonnal beleszeretett Busterbe, és nem akarta elengedni.

Ekkorra Buster, a staffordshire bullterrier már nagyon régóta egy menhelyen ragadt, és kétségbeesetten keresett új otthont. Szóval nagy szerencséje volt, amikor találkozott Seannal, mert úgy tűnt, hogy ez a két srác egymásnak van teremtve.

Buster még egy szerető gazdi mellett is egyedül akart lenni.

Sajnos kiderült, hogy Busternek komoly bizalmi problémái voltak, és különösen óvatos volt az egyedülálló férfiakkal szemben. Amikor a gazdája lement a lépcsőn, a kutya azonnal felrohant az emeletre, mivel nem érezte jól magát egyedül Seannal. És még néhány év után is, amikor már Sean házában élt, Buster még mindig szívesebben töltött órákat egyedül.

Sean úgy döntött, hogy Busternek meghagyja a saját személyes terét.

Sean kétségbeesetten szeretett volna segíteni kis pajtásának, és úgy döntött, hogy az interneten böngészik inspirációért. Ekkor jött az ötlet, hogy építsen egy kis házat közvetlenül a nappalijában. Annak ellenére, hogy a férfi nem rendelkezett asztalos ismeretekkel, vásárolt néhány rétegelt lemezt, és elkezdett dolgozni a vázon.

Sean a következő célt tűzte ki: egy embermentes helyet szeretne létrehozni, ahol kutyája biztonságban és kényelemben érezheti magát, javítva ezzel a biztonságérzetét.

Körülbelül 2 hét alatt elkészült „Buster budoárja”, és a lehető legjobban sikerült!

A ház igazi kutyaparadicsommá vált.

Sean nem csak egy biztonságos helyet épített a kutyájának, hanem tökéletesen be is rendezte, így olyan lett, mint egy igazi miniház. Odabent egy hatalmas, kényelmes ágy, növények, hangulatvilágítás, hűtőventilátor, sőt, még néhány kép is van a falakon Zookról, Sean előző kutyájáról.

A ház hangszigetelt is, hogy Buster többé ne ijedjen meg a tűzijátékoktól.

Hogy pajtását szórakoztassa, Sean egy kis tévéképernyőt is beszerelt, hogy Buster nézhesse kedvenc állatos műsorait, és hallgathassa az állati hangokat.

Ez az ötlet teljesen megváltoztatta a kapcsolatukat.

A „budoár” igazán lenyűgöző hatást gyakorolt Busterre. Szinte egyik napról a másikra teljesen átalakult a gazdájához való hozzáállása, mivel rájött, hogy egy egyedülálló ember közelében lehet anélkül, hogy félelemben élne, hogy bántani fogják.

Ma már Buster imád szundikálni és egyedül lenni a különleges szobájában. Tudja, hogy a gazdája soha nem fogja zaklatni vagy megzavarni, amikor ott van, és ez segít neki abban, hogy teljes biztonságban érezze magát.

Te készen állsz arra, hogy valami különlegeset tegyél a háziállatodért? Kérjük, oszd meg gondolataidat a hozzászólásokban.