Érdekesség

Egy fotós műterem nélkül varázsol, mi pedig nem győzzük csodálni őt

Egy igazán magával ragadó fénykép elkészítéséhez egy fotósnak szüksége lehet egy menő fényképezőgépre, mások megpróbálnak egy szép helyet elkapni, és vannak, akik inkább a kép szögére vagy a megvilágításra koncentrálnak. A nigériai fotós, Ibor Edosa Victor számára azonban egy igazán klassz fotó nem a környezetről szól, hanem sokkal inkább a látásmódjáról, és arról, hogyan tudja kihasználni a körülötte lévő dolgokat.

Lenyűgözött minket Ibor azon képessége, hogy megmutatta 212 ezres közönségének, hogy nem mindig van szükség tökéletes beállításokra ahhoz, hogy lenyűgöző fotót készítsen. A fotós örömmel osztja meg fotói kulisszatitkait, közönsége pedig imádja!

A fotózás iránti szenvedély csak úgy a semmiből jött a művésznek.

Ibor bevallotta, hogy azért kezdett el fotózni, mert unatkozott, nem pedig azért, mert eredetileg ez volt a szenvedélye. Idővel azonban egyszerűen ez lett az a munka, ami eluralkodott rajta. Az életben most már minden inspirálja őt a fotózásra – szomorú, és vidám pillanatok, amelyek jönnek és mennek.

A díszlet kiválasztása gyakran nagyon nehéz feladat.

Az a munka, amit Ibor végez a tökéletes fotó megörökítéséért, egyszerűen hatalmas. Gyakran fotóz olyan környezetben, amely nem optimális a fotózáshoz, például rossz megvilágítású környezetben, és kreatívan alakítja később a fotóit. A kulisszák mögötti pillanatok valószínűleg nem a legelbűvölőbbek, de bizonyítja, hogy soha nem találnánk ki a fotós rendezését, ha nem osztaná meg a képeket.

A munka nagyon összetett, de egyben rendkívül kifizetődő is.

Az érzelmek megragadása az egyik legfontosabb dolog, amire Ibor a munkájában törekszik. De amellett, hogy elkapja a megfelelő érzést, igyekszik a hétköznapi dolgokba is némi varázslatot vinni, csak hogy megmutassa, hogy minden táj és minden környezet virágozhat.

Melyik az a fotó, amelyik a legnagyobb benyomást tette rád, és amit szívesen megismételnél, ha fotós lennél?