Érdekesség

Egy influencer létrehozta saját maga mesterséges intelligenciájú változatát, amely percenként 1 dollárért lehet a barátnőd

Képzeld el, hogy van egy virtuális barátnőd, aki ugyanúgy megért téged, mint egy valódi személy, és úgy lép veled kapcsolatba, mint egy igazi ember. Caryn Marjorie, egy 23 éves influencer ezt az elképzelést hívta életre. A CarynAI a legmodernebb mesterséges intelligencia technológiát felhasználva és Marjorie több ezer órányi saját felvételét beépítve egy hangalapú chatbot, amely egyedülálló virtuális kapcsolati élményt kínál, és máris több ezer előfizetőt gyűjtött össze.

Az emberek hajlandóak fizetni azért a lehetőségért, hogy kapcsolatba léphessenek ezzel a virtuális barátnővel.

A CarynAI célja, hogy olyan valósághű élményt nyújtson, amely nagyon hasonlít az emberi interakcióhoz. Marjorie valós személyiségéről készült kiterjedt felvételek és adatok felhasználásával a chatbot utánozza a hangját, személyiségét és viselkedését. Ez a részletekre fordított figyelem lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy úgy lépjenek kapcsolatba a CarynAI-val, mintha magával az emberi Marjorie-val lépnének kapcsolatba.

A „virtuális barátnőként” jellemzett virtuális chatbot lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy percenként 1 dollárért hangalapú beszélgetéseket folytassanak: „Azon kevés alkotók közé tartozom, akik órákat töltenek azzal, hogy annyi embernek válaszolnak vissza, amennyire emberileg lehetséges. Szeretnék mindenkivel egyszerre kommunikálni, és a CarynAI képes lesz erre, és sokkal többre is” – mondja az influencer.

Bármilyen témáról lehet vele csevegni.

A csevegési témák a mély gondolatok és érzések megosztásától kezdve a jövőre vonatkozó tervek megbeszélésén át egészen a felhasználóknak suttogott kedves szavakig terjednek: „Akár arra van szükséged, hogy valaki vigasztaljon vagy szeressen, akár csak panaszkodni akarsz valamiről, ami az iskolában vagy a munkahelyeden történt, a CarynAI mindig ott lesz neked” – magyarázza az igazi Caryn. A CarynAI már több mint 1000 fizető előfizetőt gyűjtött össze, és mindössze egy hét alatt 71 610 dollár lenyűgöző bevételt termelt. Ilyen ütemben az okos alkotó gyakorlatilag egyik napról a másikra milliomossá válhat.

A mai virtuális randevúvilágban és a társkereső alkalmazások kiszámíthatatlan birodalmában egy olyan valósághű mesterséges intelligenciával rendelkező virtuális barátnő, mint a CarynAI, a kapcsolat és a beteljesülés érzését kínálhatja a társaságot keresőknek, különösen olyan helyzetekben, amikor a valós életbeli kapcsolatok kihívást jelenthetnek vagy elérhetetlenek.

via