Érdekesség

Egy tanulmány szerint a nők boldogabbak a kevésbé vonzó férfiakkal

A nők dögös férfiakról fantáziálnak, és gyakran úgy gondolják, hogy egy daliásabb pasival való randizás a kulcsa a teljes értékű kapcsolatnak. A valóság azonban olykor nagyon messze áll az elvárásoktól. Tanulmányok azt mutatják, hogy ahhoz, hogy egy nő igazán elégedett legyen, a másik felének nem a szebbik félnek kell lennie.

Mi egyetértünk abban, hogy a jó megjelenésre való összpontosítás a férfiválasztás során talán mégsem a legjobb ötlet. Íme, a mi listánk arról, hogy miért a kevésbé vonzó pasik a legjobb élettársak.

A nő jobban fogja érezni magát a saját bőrében.

Egy tanulmány kimutatta, hogy a vonzóbb partnerrel rendelkező nők nagymértékben motiváltak a fogyókúrára.
Bár ez nem jelenti azt, hogy a fogyókúra önmagában rossz, a motiváció oka nem az kellene legyen, hogy a férfi jobban néz ki nála. Ha egy nő fogyni akar, vagy bármilyen módon változtatni akar a külsején, hogy lépést tartson másokkal, az gyakran azt jelzi, hogy nem érzi jól magát a bőrében, ami kihathat az önbecsülésére, és akár depresszióhoz is vezethet.

Extra erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy lenyűgözzék a partnerüket.

A kevésbé vonzó férfiak hajlamosak extra erőfeszítéseket tenni azért, hogy a társuk kedvében járjanak. Mivel tudják, hogy ők nem olyan áldottak a jó megjelenés terén, megpróbálják ezt azzal kompenzálni, hogy ajándékokat vesznek, időnként elviszik a nőt egy romantikus kiruccanásra, vagy segítenek neki a házimunkában.

Azzal, hogy folyamatosan felpezsdítik a dolgokat és életben tartják a lángot, a nő úgy érzi, hogy értékelik, és a kapcsolatuk napról napra erősebb lesz.

Kevésbé valószínű, hogy megcsalják a párjukat.

Első látásra nem fognak annyi figyelmet felkelteni, és ez azt jelenti, hogy általában kevesebb kísértésnek vannak kitéve, mint a vonzó férfiak. Mivel kevesebb lehetőségük van, a pasiknak kevesebb esélyük van félrelépni, és nagyobb eséllyel maradnak hűségesek.

Minden szem a nőre szegeződik majd.

Egy túlzottan vonzó férfi időnként elrettentő lehet. Ha kimozdulnak, és tudják, hogy a partnerük árnyékában vannak, a legtöbb nő bizonytalannak és kisebbrendűnek érzi magát. Ez néha feszültséget okozhat a kapcsolatban, és akár vitákat vagy veszekedéseket is okozhat.

Másrészt, ha egy kevésbé vonzó férfi van mellette, a nő magabiztosabbnak érezheti magát a külsejével és a kívánatosságával kapcsolatban.

Teljesen belefeledkeznek a kapcsolatba.

Ha a férfiak kevésbé koncentrálnak a saját külsejükre és vonzerejükre, akkor több figyelmet, szeretetet és érzelmi támogatást tudnak nyújtani a partnerüknek, és így ők válnak az univerzumuk középpontjává.

Kutatások kimutatták, hogy a fizikailag vonzóbb férfiak kevésbé elégedettek a kapcsolatukkal és kevésbé támogatják a feleségüket. Még ha a legnagyobb szívtipróval jársz is, ha a férjednek nehéz a kedvére tenni, nem jó hallgatóság, és nem téged tart elsődlegesnek, nagy az esélye, hogy a kapcsolat végül tönkremegy.

Könnyebb velük együtt élni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Judd Apatow (@juddapatow) által megosztott bejegyzés

Lássuk be, az, hogy gyerekkorod óta te vagy a ”jóképű”, gyakran ad valakinek egyfajta jogosultságérzetet. Elvégre a legtöbb jóképű ember hozzászokott ahhoz, hogy megkapja az életben, amit akar, ami néha megnehezíti a velük való bánásmódot.

Másrészt a kevésbé vonzó férfiak általában könnyedebbek, ami kellemesebbé teszi a velük való randizást. Megértik, hogy nem kaphatják meg mindig, amit akarnak, és hogy az élet a kompromisszumokról szól. Így gyakran nem érvényes rájuk a mondás, hogy ’’megszoksz, vagy megszöksz’’.

Viccesek, sármosak és romantikusak.

Mivel általában nem szoktak a külsejükre hagyatkozni a potenciális partnerek vonzása érdekében, a kevésbé jóképű férfiak hajlamosak olyan pozitív személyiségjegyeket kifejleszteni, amelyek segítenek nekik elnyerni az ellenkező nem szívét. És ahogy mondani szokták, a külsőségek elhalványulnak, de a jellem megmarad. Tehát az, hogy egy minőségi férfi a másik feled, olyan áldás, amelyet értékelni kell.

Egyetértesz azzal, hogy egy szemrevaló partner nem is olyan könnyű kapcsolathoz vezethet? Oszd meg a véleményed a hozzászólásokban!