Emberek Érdekesség Megható

Egy tini, aki 6 órát utazott, hogy bevásároljon a bálra, könnyekben tör ki egy bolt tulajdonosának váratlan gesztusa után

A megható pillanatról készült videót a TikTok-on már több mint 14 milliószor nézték meg. Amikor Elyse Monroe, egy plus size középiskolás végzős lány elindult, hogy ruhát szerezzen a szalagavatóra, nem sok olyan üzletet talált, ahol jó választékban találhatott volna az ő méretében lévő ruhákat, miközben a költségvetésén belül maradt volna. Ennek ellenére kiderült, hogy a sors valami hihetetlen dolgot tartogatott számára.

Elutazott egy távoli üzletbe, hogy megkeresse álmai ruháját.

A 18 éves diáklány 6 órát vezetett édesanyjával, 2 nagynénjével és a nagymamájával együtt, hogy találjon egy báli ruhát az ő méretében. A fiatal hölgy a TikTok segítségével fedezte fel a butikot, ahol a bolt tulajdonosa, Lucille gyakran oszt meg videókat a boldog arcokról, akik álmaik ruháját keresve érkeznek az üzletébe.

Elyse Monroe elég messze lakott az üzlettől, de úgy érezte, hogy megérte a hosszú utat, hogy Lucille-lal konzultálhasson a szalagavatóról, és megtalálja a számára megfelelő ruhát. A fiatal diáklány elárulta, hogy a ruhavásárlás mindig is kihívást jelentett számára. „A vásárlás általában elég stresszes számomra, ezért többnyire online vásárolok” – mondta.

Az üzlet tulajdonosa egy cél érdekében hozta létre üzletét.

Lucille azért hozta létre üzletét, hogy plus size báli ruhákat is áruljon, mivel igyekezett szembenézni saját báli élményeinek fájdalmas emlékeivel. Elmagyarázta, hogy saját gyermekkorát beárnyékolta a plus size-osok számára elérhető divatos lehetőségek hiánya a ’90-es években, ami az önbizalomhiány pusztító érzéséhez vezetett.

Mindazonáltal háláját fejezte ki azokért az élményekért, mivel ezek inspirálták őt arra, hogy változtasson azok életén, akik ma hasonló kihívásokkal néznek szembe. „[A szalagavató ruhavásárlás] borzalmas volt számomra… ezeknek a babáknak az öltöztetése gyógyít engem” – mondta.

Szerencséje volt, és megtalálta a tökéletes ruhát.

Sőt, a tulajdonos felvételt készített Monroe-ról, amint különböző ruhákat próbálgat, miközben a családja körülötte van. A videón, amelyet már több mint 14 milliószor néztek meg, az látható, ahogy bátorítja a tinédzsert, miközben 3 különböző báli ruhát próbál fel.

Az első ruha egy csillogó vörös ruha volt spagettipántokkal, de Monroe családja nem volt elégedett a mélyen kivágott dekoltázzsal. Ezután egy lila ruhát próbált fel, amire kristályokat varrtak, keresztpántokkal, fűzős háttal és kényelmes zsebekkel. Egy harmadik következett – egy aszimmetrikus, pánt nélküli fekete ruha, ami nem nagyon tetszett a fiatal lánynak.

Amikor Monroe felpróbálta a lila ruhát, a tulajdonos megdicsérte őt, mondván: „Ez nagyon tetszik rajtad. Annyira gyönyörű”. Az ügyfél büszkén pörgött a ruhában, miközben a tulajdonos felkiáltott: „Disney hercegnő!”.

A fiatal nő végül a lila ruhát választotta, és meglepetés érte, amikor családjával együtt elment fizetni. „Ez a ruha 700 dollárba kerül” – tájékoztatta Lucille a fiatal hölgyet, akit láthatóan meglepett az ár. „De ingyen van” – folytatta.

Az üzlet tulajdonosa üres tekintetekkel találkozott, mivel Monroe családja nem hitt a fülének. A diák ekkor megkérdezte: „Hogy érti, hogy ingyen van?”, mire a nagylelkű nő azt válaszolta: „Neked adjuk”.

A bolt tulajdonosának gesztusát nehéz volt elhinni.

Monroe-t és családját meghatotta a kedves gesztus, hiszen megölelték egymást, és könnyekben törtek ki. A lány csak pozitív dolgokat tudott mondani a Lucille-lal szerzett tapasztalatairól és az ajándékba kapott ruháról. „Nemcsak, hogy jól áll, de még jól is érzem magam benne” – jegyezte meg. „A szalagavató egy olyan este, amikor az ember szépnek akarja érezni magát. És én gyönyörűnek érzem magam ebben a ruhában.”

Az üzlet tulajdonosa később hangsúlyozta, hogy butikja mindenki számára befogadó környezet. Minden egyes ember, aki belép az üzletébe, megérdemli, hogy megbecsüljék és értékeljék. „Nem számít, milyen a méreted, szándékosan vagy itt, és jogod van ahhoz, hogy szeressenek” – jegyezte meg.

via