Érdekesség

Elizabeth Taylor 8-szor ment férjhez 7 különböző férjhez, és itt van egy kis betekintés mindegyikbe

Elizabeth Taylor a régi hollywoodi csillogás tökéletes ikonja. Úgy tűnt, mindene megvan: szépség, hírnév és szerelemmel teli élet. Annyira magával ragadó nő volt, hogy végül 8 alkalommal lépett oltár elé 7 különböző férfival. És legalább annyira híres lett ezekről a romantikus kalandokról, mint a briliáns színészi teljesítményéről.

Minket lenyűgözött az a sok szerelem, amit Elizabeth Taylor kapott és megosztott élete során, ezért összefoglaltuk a legérdekesebb tudnivalókat minden egyes házasságáról.

Elizabeth Taylor fiatal színésznő volt, aki egyedülálló szépségéről volt ismert.

Embed from Getty Images

Elizabeth Rosemond Taylor 1932-ben született. Hollywoodban gyereksztárként kezdte, mígnem az 1950-es években romantikus filmekben játszva áttért az érett szerepekre.

Taylor az 1960-as években a legjobban fizetett filmsztár lett. Emellett többszörösen díjazott színésznő, 3 Oscar- és 4 Golden Globe-díjjal is büszkélkedhet.

Embed from Getty Images

Taylort fénykorában a világ legszebb nőjeként tartották számon. Gyönyörű haja, homokóra alakja, ritka lila szemei és dupla szempillasora (egy genetikai mutációnak köszönhetően) olyan gyönyörűvé tették, hogy egyes kutatók még a vonásait is elemezték.

Úgy vélte, szerepei miatt vágyott arra, hogy felnőtté váljon, ami házasságok sorozatát váltotta ki.

Embed from Getty Images

Taylor azt mondta, hogy a képernyőn mutatott képe arra késztette, hogy igazi nő és feleség legyen. A házasságot pedig úgy tekintette, mint egy módot arra, hogy független felnőttként élhessen. Azt is bevallotta, hogy „gyógyíthatatlan romantikus”.

Első férjéhez 18 évesen ment hozzá, és ez egy gyors viszony volt.

Első férje Conrad „Nicky” Hilton Jr. volt, és mindössze 8 hónapig voltak együtt – 1950 májusától 1951 januárjáig. Hilton, Conrad Hilton szállodatulajdonos fia volt.

A hírek szerint Hilton rossz szokásai miatt szakítottak.

Második házasságában anya lett.

Taylor 1952 februárjában tett egy második próbát a házassággal. Igent mondott Michael Wilding brit színésznek, aki 20 évvel idősebb volt nála.

Házasságukból 2 fiú született, Michael Jr. és Christopher. Egy cikkben Christopher megosztotta, hogy amikor gyerekek voltak, Taylor megengedte nekik, hogy játszanak a Golden Globe-trófeáival, de az Oscar-díjaival nem.

Amikor Taylor karrierje katapultált, a Wildinggal való kapcsolata megromlott. És 5 év házasság után külön utakon folytatták.

A harmadik alkalom egy „varázslat”, és ez így is van rendjén, mert pazar ajándékokkal és ékszerekkel volt tele.

Alig egy hónappal azután, hogy véget vetett a Wildinggal kötött házasságának, Taylor ismét oltár elé lépett harmadik férjével, Mike Todd szórakoztatóipari producerrel. A párnak egy gyermeke született, akit Lizának neveztek.

Todd láthatóan elkényeztette feleségét csicsás ajándékokkal – a Párizsból repülővel szállított különleges ételtől kezdve a teljes ékszerkiállítás felállításáig az udvarukon.

Sajnos kapcsolatuknak hirtelen vége szakadt, amikor Todd 1958-ban repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette.

Negyedik házassága ellentmondásos volt, de ő továbbra sem kért bocsánatot.

Az Eddie Fisher énekessel 1959-ben kötött házassága rossz okokból került a címlapokra.

Fisher akkor még Debbie Reynolds színésznővel volt házas, de elhagyta őt, hogy feleségül vegye Taylort. Ez pedig mindkettejük számára negatív hírverést eredményezett.

Taylor állítólag azt nyilatkozta, hogy a nászutas időszakuk 40 évig fog tartani, de 5 évvel az „igen” kimondása után máris szakítottak.

Az ötödik (és hatodik) férjével való zűrzavaros kapcsolata viharként csapott le Hollywoodra.

Taylor a Kleopátra forgatásán szeretett bele Richard Burton színészbe. Ez egy forgószélszerű románc lett, és még abban a hónapban összeházasodtak, amikor Taylor elvált Fishertől (1964 májusában).

Kapcsolatuk hírhedt volt arról, hogy rendkívül szenvedélyes volt, és bizonyos intézmények is szóvá tették a nem megfelelő viselkedésüket.

Miután mindketten szerepeltek egy válásról szóló tévéjátékban, Burton és Taylor 1974-ben véget vetettek 10 éves házasságuknak. Ez azonban nem tartott sokáig, és 16 hónap után (1975 októberében) újra összekötötték az életüket.

Taylor azt mondta, hogy őrülten szereti Burtont, hogy soha nem menne hozzá senki máshoz. Második házasságuk azonban még egy évig sem tartott, és Taylor végül több fogadalmat is tett más férfiakkal.

Bár az utolsó 2 házassága nem működött, mindkét exférjével jó barátságban maradt.

Taylor hatodik házastársa John Warner politikus volt. A lovak iránti közös szeretetük kötötte össze őket, de közel 6 év után ők is elváltak.

A házasságok sorában az utolsó férfi az építőipari munkás Larry Fortensky, aki 20 évvel fiatalabb volt nála. De Taylorral ellentétben Fortensky nem volt hozzászokva a reflektorfényhez, és végül 1996-ban véget vetettek a kapcsolatuknak.

Taylor élete hátralévő részében kapcsolatban maradt Warnerrel és Fortenskyvel is.

Elizabeth Taylor túljutott a kudarcba fulladt házasságain, és hátralévő éveit céltudatosan élte.

Taylor még későbbi éveiben is folytatta a televízióban és a színpadon való szereplést. Saját ékszer- és parfümcsaládja volt, és alapítványt is létrehozott, amelynek célja a HIV/AIDS gyógymódjának megtalálása volt.

Taylort II. Erzsébet királynő is kitüntette jótékonysági tetteiért, és Julie Andrews zenei sztárral együtt lovagi ranggal is kitüntették.

Taylor 2011-ben hunyt el szívbetegség következtében. Korábban azt írta, hogy „arra rendeltetett, hogy szeretetet adjon, anya, feleség és barát legyen” – és pontosan így élte az életét.

Mi a véleményed arról, ahogy Elizabeth Taylor kezelte a házasságait? Te is az a típus vagy, aki elkapkodja a kapcsolatokat, vagy inkább lassan haladsz?