Emberek Érdekesség

Én és a férjem randizunk a koszorúslányunkkal – a családom utálja, de mi boldogok vagyunk

Egy nő megdöbbenéshullámot okozott az interneten, miután bevallotta, hogy ő és a férje lazán randiznak a koszorúslányukkal, és az egész még azelőtt kezdődött, hogy összeházasodtak volna. Az ifjú pár egy internetes műsorban mesélte el történetét, és magyarázta el, miért is bonyolult a kapcsolatuk.

Szokatlan kapcsolatuk miatt egy Youtube-sorozatban is szerepeltek.

Az angliai Plymouthból származó Katey és Dan Babbage 2023 szeptemberében kötötték össze az életüket egy meghitt ceremónia keretében. A címlapokra azonban nem a házasságukkal kerültek, hanem azzal, hogy nyílt kapcsolatban élnek egymással, ami azt jelenti, hogy néha a saját barátaikkal randiznak.

A pár, akik 2014-ben ismerkedtek meg a Tinderen, néhány évvel a kapcsolatuk után döntöttek úgy, hogy nyitnak mások felé is. A Love Don’t Judge című sorozatban és YouTube-csatornán, amely a társadalmi nyomástól függetlenül virágzó, nem szokványos kapcsolatokat mutatja be, az ifjú pár megosztotta a világgal egyedi útjukat.

A koszorúslányt egy lelkigyakorlaton ismerték meg.

A Love Don’t Judge című epizódjukban Katey és Dan megosztották, milyen az, hogy romantikus kapcsolatban vannak Kirstyvel, a saját esküvőjük koszorúslányával, aki maga is házas. Miközben tovább folytatják a nyílt kapcsolatukat és Katey biszexualitását, a pár félrelöki a gondolatot, hogy ez kínos lehet, Katey pedig elmagyarázza, hogy ez egyáltalán nem furcsa, hiszen Kirsty, az egyik legjobb barátnője.

Kirsty férje, Tom még azt is hangsúlyozta a műsorban, hogy szokatlan romantikus kapcsolatuk ellenére „ez csak egy normális barátság”.

A nem monogámia mélyen érintette családi kapcsolatait.

A házaspár döntései, bár személyesek, gyakran kritikát váltanak ki másokból, és Katey nem zárkózott el attól, hogy részletezze, milyen hatással voltak a családi kapcsolataira. Miután bevallotta a családjának a 26 éves Dan-nel való kapcsolatának nyílt állapotát, a legtöbb szerette megszakította vele a kapcsolatot, mivel mélységesen helytelenítik a tetteiket, „undorítónak” találva azokat. Még az esküvőre sem mentek el, amit a lány a szégyentől való félelemnek és annak a felfogásnak tulajdonít, hogy Dan az, aki hibáztatható az életmódjukért.

Annak ellenére, hogy a családjával való kapcsolata megterhelő, a 27 éves lány kiáll a döntései mellett, és elismeri, hogy nincs visszaút, sőt másokat is arra bátorít, hogy ne riadjanak vissza az alternatív párkapcsolati dinamikák felfedezésétől, és az „élni és élni hagyni” hozzáállást hirdeti. Azt azonban elismeri, hogy a nem-monogámia nem mindenkinek megfelelő.

Úgy vélik, az ő életmódjuknak kellene az új normának lennie.

A műsorban való szereplésüket követően Katey és Dan elárulta, hogy társadalmi köreikben azóta sokan megnyíltak nekik a nem monogám kapcsolatok felfedezéséről, kiemelve, hogy szerintük a nem-monogámia sokkal elterjedtebb, mint azt a társadalom érzékeli. Sőt, a páros biztos benne, hogy ha a társadalmi normák visszaállnának, akkor valószínűleg a nem-monogámia lenne a norma.

A pár elutasítja a hozzájuk hasonló alternatív életmóddal kapcsolatos sztereotípiákat is, azt állítva, hogy a nem monogám közösségen belül sokszínűség van, a résztvevők különböző korúak, rasszúak és foglalkozásúak, ami szerintük megkérdőjelezi az előítéleteket és elősegíti a megértést.

A statisztikák szerint 2019-ben az Egyesült Királyságban a felnőttek körülbelül 7%-a élt már valamilyen konszenzusos nem monogám kapcsolatban. Ezzel szemben az Egyesült Államokban az amerikaiak fele úgy véli, hogy a nyitott házasságok valamelyest vagy teljesen elfogadhatatlanok. Tehát, bár nem mindenki kedvence, a nyílt kapcsolatok léteznek, és Katey és Dan esete azt mutatja, hogy ezek is lehetnek egészségesek és sikeresek.

via