Érdekesség

Felicity Huffman végre beszél a főiskolai felvételi drámáról

Három évvel azután, hogy a Született feleségek sztárja 11 napot ült börtönben, mert részt vett egy főiskolai felvételi drámában, Felicity Huffman színésznő először adott interjút arról a döntéséről, hogy 15 000 dollárt fizetett egy tanácsadónak, hogy manipulálja lánya SAT (iskolai alkalmassági vizsga) pontszámát.

Egy nemrégiben adott interjúban Huffman nyíltan beszélt a Nagy Amerikai Felvételi Botrányról, az FBI nyomozásáról, amely számos tehetős szülőt leplezett le, akik tisztességtelenül segítették gyermekeiket a főiskolai felvételihez. Ez az első nyilvános nyilatkozata a történettel kapcsolatban.

Még 2019 áprilisában, miután bűnösnek vallotta magát a csalás vádjában, Huffman levelet írt az elnöklő bírónak, amelyben kifejezte aggodalmát, hogy „nem akarja, hogy a lányát megakadályozzák abban, hogy azt csinálja, amit szeret, mert nem tud matekozni”. Egy nemrégiben adott interjúban is hasonlóan vélekedett.

„Úgy éreztem, hogy esélyt kell adnom a lányomnak a jövőre” – magyarázta a csalásban való részvételével kapcsolatban – „ami azt jelentette, hogy meg kell szegnem a törvényt.” Huffman elárulta, hogy Rick Singer, a csalási összeesküvést szervező felvételi tanácsadó meggyőzte őt arról, hogy lánya egyetemi ambíciói az ő segítségétől függenek. A nő vonakodva fizetett 15 000 dollárt, hogy növelje tinédzsere pontszámait. „Tudom, hogy utólag 20/20, de úgy éreztem, rossz anya lennék, ha nem tenném meg” – vallotta be.

Az interjú során Huffman megragadta az alkalmat, hogy kiálljon egy korábban bebörtönzött nőket támogató nonprofit szervezet mellett, ahol a bíróság által elrendelt közmunkát teljesítette a büntetését követően.

Pozitívumként megosztotta, hogy lánya most a szenvedélyének él – drámát tanul a Carnegie Mellonon, miután etikusan újra letette az iskolai alkalmassági vizsgát.

via